PEGAS Nonwoven SA Karını Arttırdı

Kişisel hijyen ürünleri pazarında Avrupa’nın en önemli nonwoven tekstil üreticilerinden Pegas Nonoven SA, 2012 yılının ilk yarısına ait resmi rakamlarını açıkladı.

  20 Mart 2013 18:44 Çarşamba
PEGAS Nonwoven SA Karını Arttırdı
Kişisel hijyen ürünleri pazarında Avrupa’nın en önemli nonwoven tekstil üreticilerinden Pegas Nonoven SA, 2012 yılının ilk yarısına ait resmi rakamlarını açıkladı. Firma,  2012 yılının ilk yarısında 17,6 milyon Euro faiz, vergi ve amortisman öncesi kar (FAVÖK) elde etti. İlk yarıda gelirleri yüzde 11.7 oranında artışla 92.3 milyona çıkan grup, 2012’nin ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15.4’lük artış yakaladı. 2011 yılının ikinci yarısında faaliyete geçen yeni üretim hatları ile firmanın toplam üretim miktarı da büyük oranda artış kaydetti.

2012 yılının ilk yarısında firmanın faaliyet karları (EBIT) ise 2011’in aynı dönemine göre yüzde 3.4 oranında artışla 11.4 milyon Euro olarak hesaplandı.  2012’nin ikinci çeyreğinde faaliyet karındaki artış ise yüzde 2.3 oranı ile 5.0 milyon Euro olarak açıklandı. Kar oranı FAVÖK’ün genel büyümesinden olumlu etkilenirken, yüksek amortismandan olumsuz etkilendi. 2012 yılının ilk yarısında firmanın net karı ise bir önceki yıla göre yüzde 15.5 oranında düşerek 10.8 milyon Euro’dan 9.1 milyon Euro’ya geriledi. Şirketin 2012 yılının ikinci çeyreğindeki net karı ise 2011 yılının aynı dönemi ile karşılaştırıldığında yüzde 89.8 oranında düşerek 4.4 milyon Euro’dan 0.4 milyon Euro’ya geriledi. Bu düşüşte döviz hareketlerinin etkili olduğu belirtiliyor.

Mısır Tesisi Şirketin Geleceği İçin Önemli

Finansal sonuçlarla ilgili açıklamada bulunan Pegas Nonwoven SA CEO’su ve Yönetim Kurulu Direktörü Frantisek Rezac, 2012 yılının ikinci çeyreğinde FAVÖK’ün yüzde 15 oranında arttığına dikkati çekti. Rezac; “Geçen yılın ikinci yarısında yeni üretim hattının devreye girmesi kayda değer bir büyümeyi getirdi. Ayrıca yılın başlangıcında polimer fiyatlarındaki geriye çekilme de olumlu bir katkı sağladı. Geçtiğimiz aylarla ham madde fiyatlarındaki düşüş de, üçüncü çeyrek finansal sonuçlarına önemli katkı sunacaktır. Yılın ilk yarısında el de edilen sağlam faaliyet sonuçları ve pozitif görünüm, bizlere şirketin yeni stratejik hedeflere ulaşması için çaba gösterme fırsatı veriyor” dedi.

PEGAS’ın önemli bir yeni döneme giriş yaptığını savunan Frantisek Rezac, Mısır’da inşaatı süren tesise birkaç haftaya kadar üretim teknolojilerinin monte edileceğini açıkladı. Rezac; “Mısır’daki bu üretim hattı projesinin firmanın gelecekteki gelişmesinde önemli bir rol oynayacağının çok iyi arkındayız. Bu nedenle bu proje günümüzdeki öncelikli konumuzdur” diye konuştu. Rezac, 2012 yılı için büyüme hedeflerinin yüzde 5 ile yüzde 12 arasında olduğunu da sözlerine ekledi.

Yakın Plan: Pegas Nonwoven

1990 yılında kurulan firma müşterilerine spunbond ve meltblown (spunmelt) teknolojileri ile polipropilen ve polipropilen / polietilenden temelli tek kullanımlık hijyen ürünleri sunuyor. Bu ürünler arasında bebek mendilleri, yetişkin bezleri ve kadın pedleri bulunuyor. Çek Cumhuriyeti’nde 2 üretim tesisi bulunan firma, daha az miktarda da tarımsal ve medikal uygulamalar için ürünlere sahip. EDANA üyesi olan Pegas Nonwovens yıllık 90 bin tonluk nonwoven kumaş üretimi kapasitesine sahip bulunuyor. Lüksemburg merkezli holding çatısı altında; Pegas Nonwovens s.r.o, PEGAS-NT a.s., PEGAS-NW a.s. ve PEGAS-NS a.s. adıyla 4 firma faaliyet gösteriyor. Grubun Mısır’daki firması PEGAS Nonwovens Eypt LLC için yatırımlar Haziran 2011’den bu yana sürüyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.