Parçalanabilen Polimer PBS Tesisini Faliyete Geçti

PBS tesisi sadece 14 ayda üretime hazır hale getirildi. Başlangıç olarak şirket, tesiste biyolojik olarak parçalanabilen polibütilen adipat tereftalat (PBAT) kopolimerleri üretiyor.

  17 Şubat 2021 10:16 Çarşamba
Parçalanabilen Polimer PBS Tesisini Faliyete Geçti

Ocak 2021'in başında Çin'in  Liaoning eyaletinin Da- lian şehrindeki Yingkou Kanghui  Petrochemical Co. Ltd.'de  polibütilen süksinat (PBS) için  bir polikondenzasyon tesisi  faaliyete  geçirildi. Oerlikon  Barmag  Huitong Engineering'in ekipman ve mühendislik sağladığı PBS tesisi, günlük  100 ton üretim kapasitesine sahip.

Geleceğin Malzemesi Biyopolimer

Biyolojik olarak parçalanabilen filmler için yüksek viskoziteli yongalar üretiliyor. Bu şekilde, Hengli Group'un bir yan kuruluşu olan Yingkou Kanghui, Çin dışından da gelen biyolojik olarak parçalanabilir polimer ürünlere yönelik artan talebe yanıt veriyor. 2011 yılında kurulan Yingkou Kanghui Petrochemi- cal Co., Ltd., ağırlıklı olarak polyester yonga ve film üretmektedir. PBS üretimine girmesiyle birlikte, şirket kendisini biyopolimer üretimi alanında bir öncü olarak konumlandırıyor: Sadece okyanuslarda değil, büyük miktarlarda plastik atıklar düşünüldüğünde, biyopolimerler geleceğin malzemeleri olarak görülüyor.

Yingkou Kanghui Petrochemical Co., Ltd.'deki yeni tesis sözleşmenin imzalanmasından itibaren yaklaşık 14 ay içerisinde Oerlikon Barmag Huitong Engineering’in desteği ile faaliyete geçirildi.

Oerlikon Hakkında

Oerlikon (SIX: OERL) malzeme, ekipman ve yüzeyler geliştirmekte ve müşterilerin uzun ömürlü, yüksek performanslı ürünlere ve sistemlere sahip olmalarını sağlamak için uzman hizmetleri sunmaktadır. Temel teknolojik yetkinliklerini ve güçlü finansal altyapısını kullanan Group, büyüyen cazip pazarlara hitap ederek, yapısal büyümeyi sağlayarak ve hedeflenen şirket birleştirme ve satın alma faaliyetleri ile genişleyerek orta vadeli büyümeyi sürdürmektedir. Önde gelen bir küresel teknoloji ve mühendislik grubu olan Oerlikon, ticari faaliyetlerini Surface Solutions ve Manmade Fibers olmak üzere iki bölümde yürütmektedir ve 37 ülkede 182 noktada yaklaşık 11.000 çalışanıyla küresel bir kapsama  alanına  sahiptir.  Oerlikon  2019  yılında,  2,6 milyar  CHF satış  gerçekleştirdi  ve  Ar-Ge çalışmalarına 120 milyon CHF'nın üzerinde yatırım yaptı.

Oerlikon  Manmade Fibers Bölümü  Hakkında

Oerlikon Manmade Fibers bölümü, sahip olduğu Oerlikon Barmag, Oerlikon Neumag ve Oerlikon Nonwoven markaları ile yapay elyaf filament eğirme sistemleri, tekstüre makineleri, BCF sistemleri, kesik elyaf sistemleri ve dokunmamış kumaşlar üretimine yönelik çözümlerin önde gelen tedarikçile- rinden biridir ve hizmet sağlayıcı olarak tüm tekstil katma değer zincirine mühendislik çözümleri sunar. Gelecek odaklı bir şirket olarak, Oerlikon Group'un bu bölümündeki araştırma ve geliştirme çalışmala- rı, enerji verimliliği ve sürdürülebilir teknolojiler (e-tasarruf) ile yönlendirilir. Şirket, polikondanzasyon ve ekstrüzyon sistemleri yelpazesi ve temel bileşenleri ile, monomerden tekstüre ipliğe kadar tüm üretim sürecine hitap ediyor. Ürün portföyü, otomasyon ve Endüstri 4.0 çözümleri ile tamamlanmaktadır.

Oerlikon Barmag'ın ürün portföyünün ana pazarları Asya'da, özellikle Çin, Hindistan ve Türkiye'de; Oerlikon Neumag ve Oerlikon Nonwoven için ise ABD, Asya, Türkiye ve Avrupa'da bulunmaktadır. Dünya çapında, 3.000’den fazla çalışanı olan bölüm, üretim, satış ve dağıtım ve hizmet kuruluşlarıyla 120 ülkede faaliyet göstermektedir. Remscheid, Neumünster (Almanya) ve Suzhou'daki (Çin) Ar-Ge merkezlerinde, son derece kalifiye mühendisler, teknoloji uzmanları ve teknisyenler, geleceğin dünyası için yenilikçi ve teknolojik açıdan lider ürünler geliştiriyorlar.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.