Nonwoven Sektörüne Anahtar Teslim Üretim Hattı

Kansan Makine, hijyen alanında nonwoven üretimi yapan firmalara, 45’ten fazla ülkede anahtar teslim komple üretim hatları sunuyor.

  30 Ocak 2017 10:05 Pazartesi
Nonwoven Sektörüne Anahtar Teslim Üretim Hattı

Hijyen sektörüne yönelik nonwoven üretim teknolojileri alanında Türkiye’nin önemli firmalarından biri olan Kansan Makine; 1992’de kağıt katlama makineleri üretimiyle başlayan yolculuğuna, 1998 yılından beri ıslak mendil makineleri, cep mendil makineleri, ıslak mendil paketleme makineleri ve kapak takma makineleri üretimiyle devam ediyor.

Kansan Makine’nin ürettiği nonwoven teknolojileri hakkında yayın grubumuzun sorularını yanıtlayan Satış ve İş Geliştirme Müdürü E. Anıl Kırhallı, şirket faaliyetleri ile ilgili şu bilgileri paylaştı; “Kansan Makine tamamen otomatik ıslak mendil üretim hatları üretimi ve çözümleri sunmaktadır. Satış ve teknik servis olarak dünyada Brezilya’dan ABD’ye, Singapur’dan Peru’ya, Finlandiya’dan Güney Afrika Cumhuriyeti’ne kadar 45’in üzerinde ülkede müşterilerimize hizmet veriyoruz. Bu ülkelerin yerli üreticileri ve sanayi grupları ile çalışmalarımız olduğu gibi SCA, Johnsson & Johson, Reckitt Benckiser gibi sektörünün önemli kuruluşları ile doğrudan ya da dolaylı projeler ile işbirliklerimiz bulunuyor. Makinelerimizin tüm konsept tasarımları kendi Ar-Ge ekibimiz tarafından gerçekleştiriliyor. Özel komponentler ve özel işlem gerektiren parçalar hariç tüm sac, boya, parça işleme, dik işlem, montaj, otomasyon işlemleri Kansan tarafından İzmir merkezli fabrikamızda yapılmaktadır.”

Kansan olarak hem ıslak mendil makineleri hem de bu mendilleri paketleyen yatay paketleme makinelerinde ve kapak takma makineleri üretiminde anahtar teslim çözümler sunduklarını vurgulayan Anıl Kırhallı, makinelerin üretim kapasitesi ile ilgili ise şu bilgileri verdi; “Islak mendil makineleri başlığı altındaki otomatik makineler dakikada 3.600 ile 20.000 yaprak arasında üretim kapasitesine sahiptir. Islak cep mendil makinelerinde bu kapasite dakikada 700 ile 2.800 yaprak arasındadır. Paketleme makinesi grubunda dakikada 70 ile 120 paket arasında ürün verebilen seçeneklerimiz mevcut. Tam otomatik çift paketlemeli yüksek platform bir üretim hattında ise 190-200 paket/dakika kapasitesine ulaşabilmekteyiz. Son olarak 4 eksenli robot kullanan kapak takma makinelerimiz de dakikada 70 ile 110 kapak aplike edebilme kapasitesine sahip. Makinelerimiz ıslak mendil üreticilerinin her türlü farklı katlama, sıvı dozajlama, hijyen, kullanım kolaylığı ve kapasite beklentilerini karşılayan tüm iyileştirme faaliyetlerinin tamamlandığı güvenilir üretim platformlarıdır.”

Kullan-At Ürünlerde Pazar Büyüyor

Nonwoven teknolojisinde yaşanan gelişmelerle ilgili de sorularımızı yanıtlayan Kırhallı, son 30 yılda kullan-at ürünlere olan ilginin artmasıyla birlikte nonwoven hijyen ürünlerinde de pazarın büyüdüğünü ifade etti. “Pazar penetrasyonu gittikçe artıyor.” diyen Kırhallı, sözlerini şöyle sürdürdü; “Daha önce hijyen algısı olmayan ülkelerde bile fabrikalar açılıyor ve lokal üreticiler oluşuyor. Islak mendil de bu büyümeden nasibini aldı. Özellikle son on senedeki nonwoven üretim teknolojilerindeki gelişmeler sayesinde, maliyetler azaldı ve üretim hızı arttı. Buna bağlı olarak ıslak mendilin yaygınlaşması sonucunda talebi karşılamak için biz de makine kapasitelerimizi de ciddi şekilde arttırdık.”

Nonwoven sektörü ile ilgili gelişmeleri takip eden Kansan, tek kullanımlık nonwoven ürünlerin geri dönüşümü konusuna da önem veriyor. Bu ürünlerin geri dönüşümü için ciddi çalışmaların yapıldığını ancak polyester fiberi ve viskoz/pamuğun karışımı ürünler olduğundan bu sürecin oldukça zor olduğunu dile getiren Kırhallı, “Bunları işlemeye uygun teknoloji ile üretim sağlandığında ıslak mendil gibi tek kullanımlık ürünlerde üretim ve tüketim rakamlarında artış yakalanacaktır. Bu konuda Kansan olarak bizim de projelerimiz var. Geri dönüşüm teknolojisi ile ilgili gelişmeleri yakından takip edip yeni jenerasyon hatlarımızda bu teknolojiyi uygulayabilecek projeleri hayata geçirmek için mühendis ekibimiz çalışmalarını sürdürüyor.” dedi.

“Nonwoven Türkiye’nin Çok İlerde Olduğu Bir Sektör”

Nonwoven sektörünün Türkiye’deki gelişimini de değerlendiren Kırhallı, “Türkiye zaten nonwoven konusunda, özellikle malzeme üretiminde bir üretim üssü haline geldi. Avrupalıların nonwoven sektörü için gıpta ederek izlediği bir ülkeyiz. Gaziantep ve İstanbul bu alanda çok kuvvetli şehirler ve dünya çapında üne sahipler. Hem hacim, hem teknolojik yeterlilik, hem ürün çeşitliliği açısından Türkiye’nin çok ilerde olduğu bir sektör. Gördüğümüz kadarıyla yatırımlar hız kesmeden devam ediyor, hatta yabancı firmaların ülkemizde işbirlikleri içine girdiğini ve yerli firmaların yurt dışında ortaklıklar yaptığını görüyoruz. ABD ve Mısır gibi yerlere fabrika açarak oralara da yatırım yapabilme gücüne sahip oldukça aktif Türk firmaları mevcut. Sektörün mevcut siyasi ve ekonomik koşullar altında bile gelişmesinden  hareket etmesinden memnunuz. Firma olarak bu gelişime gerekli teknolojik katkıyı yapmak için konverting ve materyal işleme alanında çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” sözlerine yer verdi.

Kansan’ın dünyada adet ve ciro olarak en çok makine satan firma olduğunu sözlerine ekleyen Kırhallı, “Şu anda dünyada 700’ün üstünde makinemiz çalışmakta. Faaliyet gösterdiğimiz sektörde Çin’de ve Türkiye’de faaliyet gösteren ve alt segmente hitap eden makine firmaları bulunmakta. ABD ve Avrupa’da ise üst segmente hitap eden firmalar mevcut. Kansan tüm bunların içinde en yüksek adette makine üreten ve en yüksek ciroyu yapan isim olma özelliğine sahip. Turnkey (komple anahtar teslim) üretim hattı verebilen tek firmayız ve bu hizmeti 2008 yılından beri yapabiliyoruz. Bu anlamda Kansan sektörünün saygın, örnek alınan ve rakiplerince taklit edilen en önemli oyuncusu konumundadır.” dedi.

Mevcut koşullar altında dahi yeni pazarlara girmek üzere pazarlama ve satış stratejileri uyguladıklarını sözlerine ekleyen Anıl Kırhallı, bu sektördeki orta ölçekli firmaların devlet tarafından da desteklenmesini beklediklerini, şartların iyileştirilmesi durumunda ülkemizi temsilen dünyada adını duyuran yerli firmaların, satış rakamlarında önemli artışlar yakalayacağını vurguladı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.