Mogul Nonwoven Sektörüne Yatırımı Sürdürüyor

Türkiye’nin önemli nonwoven üreticilerinden Mogul, bu yıl üretime başlayacak olan Lüleburgaz-Durabey şubesi ve ABD Güney Carolina Eyaletinde yer alan üretim tesisi ile kapasitesini arttırıyor.

  16 Ekim 2016 09:00 Pazar
Mogul Nonwoven Sektörüne Yatırımı Sürdürüyor

Türkiye’nin nonwoven üretim üssü olarak nitelendirilen Gaziantep’te 1997 yılından bu yana teknik tekstil ve nonwoven alanında faaliyet gösteren Mogul, bu yıl faaliyete girecek yeni üretim tesisleri ile sektördeki öncü konumunu uluslararası alanda sürdürmeye devam ediyor. Gaziantep’te kurulu iki tesiste pp spunbond, pet spunbond (bikomponent dahil),spunlace, meltblown, sms, peva film, ekstruzyon kaplama ve konfeksiyon(çevresel temizlik ürünleri) üretimi yapan Mogul, bu sene faaliyete girecek olan Lüleburgaz-Durabey şubesinde ise ilk kez üretimini gerçekleştireceği cross lap spunlace ve dünyada çok yenilikçi bir teknoloji olan, patentli bikomponent mikrofilament üretim hatlarını devreye sokacak.

Konuyla ilgili olarak yayın grubumuzun sorularını yanıtlayan Mogul CEO’su Serkan Göğüş, yeni üretim hatları hakkında şu bilgilere yer verdi; “Bu yıl devreye girecek olan Durabey-Lüleburgaz şubesinde Mogul tarafından ilk defa üretimi yapılacak olan cross lap spunlace ve patentli bikomponent mikrofilament üretim hatlarımız devreye girecek. Ayrıca 2017 başında ABD Güney Carolina Eyaletinde spunlace kumaş üretimine başlamayı planlamaktayız. Bu yatırımlar hem kapasite hem de üretim çeşitliliği olarak Mogul’un öncü konumunu güçlendirmeye devam ediyor. Aynı zamanda ABD yatırımıyla birlikte, uluslararası iş yapan bir firma hüviyetimizden ve uluslararası bilinirliğimizden sonra uluslararası bir firma olma hüviyetini de kazanmış olacağız.”

“Cross Lap Bizim Açımızdan Bir İlk”

Yeni ürün gamının Mogul’a yeni pazarları da beraberinde getireceğini belirten Serkan Göğüş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Cross lap ürünümüz bizim açımızdan bir ilk olmasının yanı sıra spunlace’deki mevcut ürün gamı ve müşteri portföyünü tamamlayıcı olacaktır. Ayrıca bize yeni pazar ve uygulamalar da açacaktır. Hatta kurulu kimyasal aplikasyon sistemi de ürün çeşitliliği ve aplikasyon geliştirme açısından önemli bir yere sahip. Ayrıca yurtdışından patentini aldığımız ve teknolojinin en üst düzeyi olan hibrid bikomponent mikrofilament hattımız, tekstil dokusuna yakın tuşe ve tekstil apreleri uygulanabilen üst giysilik ve döşemelik kumaşların yanı sıra teknik kumaşları da üretecek. Meltblown’da sunduğumuz PBT ve TPU kumaşlar ise ürün gamını genişletmektedir.”

Otomotiv Sektöründe Kilit Ürün ‘Cross Lap’

Mogul’un aktif olduğu ve geniş bir ürün gamı sunduğu alanlardan biri de otomotiv sektörü. Bu sektöre yönelik ürün gamı hakkında da sorularımızı yanıtlayan Göğüş, “Özellikle yeni çıkacak olan cross lap ürünümüz otomotiv tavan uygulamalarında kullanılan kilit bir ürün. Bir diğer yeni ürünümüz bikomponent mikrofilament kumaşımız da hem tavan hem de koltuk ve iç döşemelerde kullanım potansiyeline sahip. Ayrıca pet bazlı kumaşlarımız hava yastığı ve halı arka tabanı, meltblown kumaşlarımız ise ses izolasyonu uygulamalarında kullanılıyor.” açıklamalarına yer verdi.

Türkiye’deki otomotiv sektörü dikkate alındığında, nonwoven üretimi bakımından önemli bir potansiyele sahip olunduğunu kaydeden Göğüş, yaşanılan en büyük sıkıntının ise ürün speklerinin ve satın alma kararlarının yurtdışındaki merkezler tarafından yapılması olduğunu belirtti. “Bu durum hem ürün çeşitliliğini engellemekte hem de yerli nonwoven üreticilerinin alternatif ürün sunma ve tedarik şansını azaltmaktadır.” diyen Göğüş, yapılacak iş birlikleri ile otomotiv firmalarının yerli üretim farkındalığının arttırılması gerektiğinin altını çizdi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.