LIBA, Türk Müşterileriyle Buluştu

LIBA Türkiye ve Ortadoğu Satış Müdürü Naci Oğuzlu, nonwoven ve geotekstiller hakkında özel bir sunum yaptı.

  21 Mart 2013 02:09 Perşembe
LIBA, Türk Müşterileriyle Buluştu

Özellikle çözgülü örme makineleri üretimiyle tanınan LIBA, 60 yıllık tecrübesi ile yeni teknolojilerini üretmeye devam ediyor. VDMA’nın ‘Alman Teknolojisi Türk Tekstili İle Buluşuyor’ adlı konferansında sunum gerçekleştiren LIBA Türkiye ve Ortadoğu Satış Müdürü Naci Oğuzlu, Türk tekstil üreticilerine önemli bilgiler verdi.

‘Geotekstiller ve Kompozit Takviye Yapıları İçin LIBA Çözgülü Örme Teknolojileri’ başlığı altında konuşma yapan Naci Oğuzlu, birçok profesyonel tarafından da ilgiyle takip edildi. İlk bölümde firmanın yapısı, üretimi gibi konulara odaklanan Oğuzlu, sonraki bölümlerde ise teknolojik anlamda tekstil sektörüne sundukları yenilikleri anlattı. Oğuzlu sırasıyla Copcentra HS 2 ST, Copcentra MAX 4, Copcentra MAX 5, DG 506 –30 – 2HS teknolojilerini ve kullanım alanlarını firmalara tanıttı. Naci Oğuzlu sunumda özellikle geotekstil uygulamaları, kompozitle güçlendirilen yapılar konularına odaklandı.

Alman markasını tüm dünyaya tanıtmayı hedefleyen LIBA, Bavyera Bölgesi’nin dışında ABD ve Çin’de bulunan satış ve servis ofisleriyle hizmet veriyor. Üretim üssü Almanya’nın Naila Bölgesi’nde yer alan LIBA’nın Almanya’da 365 çalışanı bulunurken, firma küresel alanda da 420 çalışana istihdam sağlıyor. Firmanın gelecekteki çalışmalarını hızlandırmak adına ciddi AR-GE yatırımları bulunuyor. Şirketin AR-GE bölümünde de 55 kişi çalışıyor. LIBA ayrıca 25 yıldan fazla bir süredir zemin çalışmaları için kullanılan (geogrid) geotekstiller ve yüksek performanslı elyafların üretimine yönelik teknoloji geliştiriyor. Ayrıca LIBA 10 yıldan fazla zamandır, otomotiv ve rüzgar gücünün kullanılması alanında da çalışma gerçekleştiriyor. LIBA’nın dünya çapında çok eksenli 200 civarı makinesi aktif olarak çalışıyor. Firmanın ürettiği yenilikler arasında trikot makinesi, raşel makinesi, atkı çözgü makineleri, sarma makineleri yer alıyor. Temel olarak LIBA dokuma, nonwoven ve örme alanlarında makine üretimi yapıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.