Karl Mayer’den Seri Yüz Maskesi Üretimi

Küresel tekstil makinesi üreticisi Karl Mayer COVID19 salgını sonrası seri yüz maskesi üretimi gerçekleştirdi.

  18 Mayıs 2020 12:32 Pazartesi
Karl Mayer’den Seri Yüz Maskesi Üretimi

Çin’in Wuhan kentinden tüm dünyaya yayılan yayılan COVD19 salgını sonrası steril yüz maskesi önemli bir unsur olarak konumlandı. Salgın sonrası bireysel sağlığın korunmasında önem teşkil eden b maskeler yüksek miktarlarda talep edilmeye başladı.

Dünyanın önde gelen teknik tekstil makinesi üreticisi Karl Mayer de çok kısa bir süre içerisinde üretim hattı kurarak yüz maskesi üretimi yapmaya başladı. Karl Mayer’in tekstil dünyasına sunmuş olduğu çift iğne çubuklu Raşel makineler ayda yaklaşık olarak bir milyon maske üretimi gerçekleştiriyor.

Karl Mayer çok sayıda tek adımlı üretim döngüsünde tedarik edebilecek yüz maskeleri geliştirmeye devam ediyor. Bu yüz maskeleri dikişsiz olmalarıyla dikkat çekiyor. Firma isteğe göre ki çeşit üretim modeli sunuyor.

Tip 1 kısa sürede üretilmesiyle ön plana çıkmaktadır. Bunun yanı sıra günlük yaşama da uygundur. Aynı zamanda 3 boyutlu bir yüzeye sahip olması sayesinde de yüzle uyum sağlamaktadır. Aynı zamanda hava sirkülasyonu ve hassas yapısıyla uzun süreli kullanım sonrasında bile kulaklardaki sürtünmeden kaynaklı tepkimeleri de önlemektedir.

Tip 2, ise tip 1'in tüm özelliklerini taşımasının yanı sıra cep yardımıyla değiştirilebilir bir dokunmamış astar yüzeyi ile donatılmaktadır. Bu da filtrasyon kapasitesini artırmaktadır. Aynı zamanda kullanımdan sonra atık düzeyini minimuma indirmesi sayesinde çevresel bir etkiye sahiptir.  Filtreleme etkisi ile ilgili olarak, şu anda her iki maske tipi için ortak bir tıbbi standart için sertifikasyon çalışması devam etmektedir.

Karl Mayer tüm bunların yanı sıra ek makineler için üretim süresini azaltmak adına çalışmalar yapmaya da devam ediyor. Çözgülü Örme İşletme Birimi Satış Direktörü Oliver Mathews konuya ilişkin, “Karl Mayer ek makineler için üretim süresini azaltmak için çalışıyor, böylece kapasite mümkün olduğunca çabuk artırılabiliyor. Mayıs ortasına kadar ayda yarım milyon maskeye kadar üretim yapabiliriz. Bilgi birikimimiz ve makinelerimiz ile insan güvenliğine daha ciddi katkıda bulunabileceğimiz için mutluyuz. Çocuklar için maske boyutları gibi ileriye dönük çalışmalar da hazırlık sürecinde’’ ifadelerini kullandı.

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.