TRUECYCLED: Tekstil Geri Dönüşüm Başarısına Bütünsel Bir Yaklaşım

Tekstil atıklarının kesilmesi ve yırtılmasından ikincil elyafların taranması ve çekme işlemine…

  07 Mayıs 2024 08:18 Salı
TRUECYCLED: Tekstil Geri Dönüşüm Başarısına Bütünsel Bir Yaklaşım

Trützschler, küresel tekstil atığı sorunuyla mücadele etmek için cesur bir adım attı: Mekanik geri dönüşümden aşınmış ikincil elyafların iplik eğirme hazırlığına kadar tekstil atıklarının hazırlanmasında ilk tam kapsamlı tesis olmak için portföyümüzü genişlettik. Aşınma ve iplik eğirme hazırlığı, ikincil elyaflardan mümkün olan en iyi kaliteyi elde etmek için temel işlem süreçleridir. Bu, müşterilerimizin bu bütünsel yaklaşımı benimseyerek rekabet avantajını keşfedebilecekleri anlamına geliyor.

Yeni eksiksiz TRUECYCLED çözümümüz, Milano'daki ITMA 2023 ticaret etkinliğinde duyurduğumuz Türkiye'deki Balkan Textile Machinery INC.CO şirketi ile yaptığımız iş birliğinin sonucudur. O tarihten bu yana Trützschler'e geri dönüşüm sistemleriyle ilgili çok sayıda talep geldi. Giderek daha fazla müşteri artık bir TRUECYCLED hattında geri dönüştürülmüş iplikler üretiyor: Trützschler uzmanları tarafından müşterinin özel gereksinimlerine göre yapılandırılan ve programlanan son teknolojiye sahip geri dönüşüm tesisleri.

Sistem Yaklaşımıyla Başarı

Geri dönüşüm sistemleri büyük teknolojik zorluklarla karşı karşıyadır. Ortalama olarak, aşınmış lifler ham işlenmemiş liflerden çok daha kısadır. Kısa liflerin elyaf kütlesindeki yüzde payı çok daha yüksektir. Açılmamış iplik ve kumaş parçacıklarının işlenmesi de zordur. Bu sorunlara çözüm bulmak için halihazırda pek çok akademik ve uygulamalı araştırma yapılması şaşırtıcı değildir. Tekstil geri dönüşümü konusunda uzman bir araştırmacı olan Dr. Georg Stegschuster, bir sistem yaklaşımının gerekli olduğuna inanıyor. Almanya'nın Augsburg kentinde, tekstil geri dönüşümüne yönelik teknolojik açıdan en yenilikçi bakış açılarını sunmaya kendini adamış, mekanik geri dönüşüm için model bir tesis olan Geri Dönüşüm atölyesinde çalışıyor. "Yırtma ve iplik eğirme hazırlığı arasında ideal bir programlama, mümkün olan en iyi kalitede sonuçları elde etmek ve gereksiz elyaf kısalmasını önlemek için bir temeldir" dedi ve ekledi, "Bu, her iki sürecin de kontrolünde olmanız ve her iki süreç için de gerekli uzmanlığa sahip olmanız durumunda başarılabilir."

Hassas Ama Etkili

Örneğin bazı çalışma koşullarında yırtılma hattında daha az agresif ayarlara sahip olmak avantajlı olabilir. Bu gereksiz elyaf kısalmasını önlemeye yardımcı olabilir. Açılmamış kumaşın geri kalan yüksek payının sonraki süreçte yüksek performanslı bir eğirme hazırlık hattında işlenmesi gerekir. Bu, mükemmel açma, temizleme ve harmanlama için doğru harman hallaç odası konfigürasyonuyla başlar. Yeni TC30Ri gibi malzemelerin geri dönüşümü için özel olarak tasarlanmış bir tarak, aynı zamanda elyafların hassas ama etkili bir şekilde uygulanmasını da sağlayabilir.

Kısaltılmış bir çekme işlemi de bir zorunluluktur. Entegre cer makinesi IDF 3 bunu mümkün kılabilir. Çekim, çok sayıda kısa elyafın mükemmel şekilde düzgünleştirmesini sağlayacak kadar yüksek, ancak elyafın kopmasını önleyecek kadar da düşüktür. Stegschuster, "Doğru konfigürasyonlar ve ayarlarla son ürünün kalitesini iyileştirmek için çok fazla teknolojik potansiyel var" dedi ve ekledi, "Geri dönüştürülmüş malzemelerden nasıl daha kaliteli son ürünler elde edilebileceğini ve kaliteden ödün vermeden ipliklerdeki tüketim öncesi ve sonrası atıkların payının nasıl artırılabileceğini gösteren örneklerin sayısı giderek artıyor." Artık mekanik geri dönüşümde yeni bir sayfa açılıyor – Trützschler TRUECYCLED sistemi bu heyecan verici hikâyede öncü bir rol oynayacak!

Mekanik Geri Dönüşüm ve Tekstil Atıklarının Hazırlanmasında İlk Entegre Hat

Trützschler artık tekstil atıklarının kesilmesi ve yırtılmasından ikincil elyafların taranması ve çekme işlemine kadar tüm işlem sürecini kapsayan eksiksiz bir sistem sunuyor. Bu bütünsel yaklaşım ve Trützschler'in tüm işlem sürecine yönelik uzmanlığı sayesinde üreticiler gereksiz elyaf kısaltmasını önleyebilir ve mümkün olan en kaliteli sonuçları elde edebilir.

Trützschler Hakkında

Trützschler Grubu SE, merkezi Mönchengladbach, Almanya'da bulunan bir Alman tekstil makineleri üreticisidir. Şirket dört iş birimine ayrılmıştır: İplik Eğirme, Nonwoven Kumaşlar, Sentetik Elyaflar ve Tarak Garnitürleri. Trützschler makineleri, kurulumları ve aksesuarları dünya çapında on lokasyonda üretilmekte ve geliştirilmektedir. Buna Almanya'daki (Dülmen, Egelsbach, Mönchengladbach, Neubulach) dört fabrikanın yanı sıra Çin (Jiaxing ve Şanghay), Hindistan (Ahmedabad), ABD (Charlotte), Brezilya (Curitiba) ve İsviçre'deki (Winterthur) tesisler dâhildir. Türkiye, Meksika, Özbekistan ve Vietnam'daki hizmet firmaları ve Pakistan, Bangladeş ve Endonezya'daki servis merkezleri, tekstil işleme endüstrisi için kilit bölgelerde müşteriye yakınlık sağlıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.