Türkiye Sentetik Elyaf Pazarı için Sürdürülebilir Makine Teknolojileri

Eriyikten ipliğe, elyaflara ve nonwoven kumaşlara kadar komple çözümler…

  08 Mayıs 2024 09:04 Çarşamba
Türkiye Sentetik Elyaf Pazarı için Sürdürülebilir Makine Teknolojileri

Oerlikon'un Polimer İşleme Çözümleri bölümü ve ortak girişim partneri BB Engineering bir kez daha katılacak. Standında her iki firmanın uzmanları sürdürülebilir makineleri ve sistem teknolojileri hakkında bilgi verecek.

Makine ve sistem üreticisi, ticaret fuarı ziyaretçilerine eriyikten ipliğe, elyaflara ve nonwoven kumaşlara kadar komple çözümler sunacak. "Müşterilerimiz, tesis içi polikondenzasyon sistemlerinden tekstüre ipliğe ve ilgili dijital çözümlere kadar her şeyi içeren fabrika projelerine büyük ilgi gösteriyor. Eriyikten ipliğe ve ötesine, aslında" diye açıklıyor, Satış Direktörü Oliver Lemke. Bu tip konseptlerin rakipsiz avantajı: tüm süreç aşamalarının tek bir kaynaktan sağlanması, tasarımı üretilen ipliğin yüksek kalitesini garanti eden harmonize bir teknoloji vaat ediyor.

Sürdürülebilirlik Odağı- Sürekli

Bilgilerin bir diğer odak noktası ise sürdürülebilirlik temasıdır. Özellikle sentetik elyaf iplik üretiminde pek çok gelişme yaşanıyor: şişelerin geri dönüşümü için mekanik ve kimyasal teknolojiler, aynı zamanda tekstiller, biyopolimerler, döngüsel ekonomi- bunların hepsi artık geleceğe ait değil. Oerlikon Barmag Huitong Engineering (OBHE) ve Barmag Brückner Engineering (BBE) gibi ortakları ve bağlı ofisleriyle Oerlikon Polimer İşleme Çözümleri, burada somut konseptler sunuyor.

E-Save 20’nci Yılını Kutluyor

Ve bu, sürdürülebilirlik etiketi e-save'in 20’nci yıl dönümünde! 2004 yılında tanıtıldı. Dolayısıyla mevcut bölüm o zamanlar sürdürülebilirlik konusunda zaten öncüydü. "İştirak eden herkes için kârlı ve sürdürülebilir büyüme, şirketimizin hedefidir ve dolayısıyla sürdürülebilir bir geleceğin güvence altına alınmasına da katkımızdır. Performans, kalite, sürdürülebilirlik ve bağlılık, bölümümüzün geleceğin zorluklarıyla her gün güvenle yüzleşmesini sağlayan faktörlerdir. E-Save felsefemizin sürekli genişlemesiyle, tüm tekstil endüstrisi için yüksek kaliteli ve yenilikçi çözümlerle sürekli olarak değer yaratıyor ve bilinci artırıyoruz" diye açıklıyor; Pazarlama, Kurumsal İletişim ve Halkla İlişkiler Başkanı André Wissenberg. Oerlikon, fuarda bir kez daha enerji, ekonomi, çevre ve ergonomi ana başlıklarına odaklanacak.

Geri Dönüşüm Gelecek

OBHE'nin homojenleştirme teknolojisi, sanayi sonrası atık (mısır lifleri), şişe pulları ve film gibi işlenmiş polyester (PET) atıklarının mekanik olarak geri dönüştürülmesini ifade eder. Oerlikon Barmag homojenleştirici tekdüze, homojen bir eriyik sağlar, viskozite artışını etkiler ve böylece doğrudan iplik eğirme için eriyik, pul veya elyaf malzemesi gibi daha ileri işlemler için tanımlanmış rPET ön ürünlerinin üretilmesini mümkün kılar. İlk tesisler dünya çapında başarıyla devreye alındı.

Bir diğer rPET çözümü ise BB Engineering'in VacuFil sistemidir. VacuFil, sürekli olarak ideal bir rPET eriyik kalitesi için hassas büyük ölçekli filtrelemeyi ve içsel viskozitenin (IV) hedeflenen regülesini birleştiren benzersiz ve yenilikçi bir PET geri dönüşüm sistemidir.

EvoSteam- Kesikli Elyafların Sürdürülebilir Üretimi

Oerlikon Neumag'ın EvoSteam işlemi, gelecekte daha sürdürülebilir kesikli elyaf üretimi için öncü olarak değerlendiriliyor. Enerji, su ve ham madde tüketimindeki tasarrufların yanı sıra işletme maliyetlerindeki (OPEX) ve CO2 ayak izindeki azalmayla etkileyicidir- aynı zamanda izleyen işlemlerin ve yüksek üretim hacimlerinin gerektirdiği sıra dışı elyaf kalitelerine ulaşır.

Halı Pazarına Yönelik Yeni Çift Bileşenli BCF İplik

Oerlikon Neumag, halı üretimine yönelik çift bileşenli ipliklerdeki en son geliştirmesiyle halı pazarının kalite, verimlilik ve performans açısından yeni yenilikçi BCF ipliklerine yönelik talebini karşılıyor. "Yeni BICO BCF ipliği daha zengin ve daha yüksek hacimle karakterize edilirken aynı zamanda halı üretiminde ham madde tüketimini büyük ölçüde azaltıyor" diye açıklıyor, Satış Direktörü Arnd Luppold. İlgili taraflar, ticaret fuar standında örnek iplikleri ve halıları görebilir, ürün yelpazesi hakkında bilgi edinebilir ve Oerlikon Neumag uzmanlarıyla BICO BCF ipliğinin çeşitli uygulamalardaki avantajları hakkında derin içerikli oturum ve görüşmeler sağlayabilirler.

atmos.io ile Geleceğe Doğru

Oerlikon, Tesis Operasyon Merkezi (POC) ile dijitalleşme alanında onlarca yıldır başarısını sürdürmektedir. Dünya çapındaki büyük sentetik elyaf iplikhanelerindeki 350'den fazla kurulum, çoğunlukla WINGS POY veya FDY sarıcılardan oluşan yüzlerce, hatta binlerce kompleks sistemlerin kontrolünü sağlar. Başarılı sistemin artık güncellenmesi gerekiyor. Atmos.io ile gelecekte daha fazla veriyi bile işlemek mümkün olacak. Bu, müşterilere daha da fazla avantaj sağlayacak ve işletmelerindeki veri akışının kontrolünde onları direksiyona oturtacak.

Oerlikon Polimer İşleme Çözümleri Bölümü Hakkında

Oerlikon, kapsamlı polimer işleme tesisi çözümleri ve yüksek hassasiyetli akış kontrolü bileşen ekipmanlarının lider tedarikçisidir. Bölüm, polikondenzasyon ve ekstrüzyon hatları, sentetik elyaf filament eğirme çözümleri, tekstüre makineleri, BCF ve kesikli elyaf hatlarının yanı sıra nonwoven kumaşlar üretim sistemleri sağlıyor. Ayrıca enjeksiyon kalıplama endüstrisi için gelişmiş ve yenilikçi sıcak yolluk sistemleri ve çok boşluklu çözümler geliştirir ve üretir. Sıcak yolluk çözümleri, otomotiv, lojistik, çevresel, endüstriyel uygulamalar, tüketim malları, güzellik ve kişisel bakım ve tıp dâhil olmak üzere iş sektörlerine hizmet vermektedir. Ayrıca Oerlikon, tekstil, otomotiv, kimya, boya ve cila endüstrileri için özelleştirilmiş dişli ölçüm pompaları sunmaktadır. Mühendislik yetkinliği, döngüsel ekonomi yaklaşımıyla tüm polimer işleme değer zinciri için sürdürülebilir ve enerji verimliliğine sahip çözümleri destekler. Oerlikon Polimer İşleme Çözümleri Bölümü, teknoloji markalarıyla – Oerlikon Barmag, Oerlikon Neumag, Oerlikon Nonwoven Kumaşlar ve Oerlikon HRSflow– yaklaşık 120 ülkede üretim, satış, dağıtım ve servis organizasyonlarıyla müşterilerine hizmet vermektedir. Bölüm, merkezi İsviçre'de bulunan ve 12.600'den fazla çalışanı olan ve 2023'de 2,7 milyar CHF satış gerçekleştiren halka açık listelenen Oerlikon Grubu'nun bir parçasıdır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.