Groz Beckert'dan Enerji Tasarruflu Litespeed Plus

15-19 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleşen Itma Asia fuarında Groz Beckert, enerji tasarruflu yeni litespeed® plus iğnesini tanıttı.

  21 Kasım 2018 00:00 Çarşamba
Groz Beckert'dan Enerji Tasarruflu Litespeed Plus

Itma Asia fuarında tanıtılan Litespeed® plus iğnesi, kanıtlanmış litespeed® teknolojisinin daha da geliştirilmiş versiyonu. Enerji tüketimini ve makine sıcaklığını daha da azaltan Groz Beckert, bu ürünle maliyetlerde %17 ila %20’ye kadar enerji tasarrufu sağlıyor.

İğne Geometrisi Fark Yaratıyor

Halka oluşumu ile ilgili boyutlarda, litespeed® plus iğne, yuvarlak örgü makineleri için geleneksel bir iğneyle tam olarak aynıdır. Fark, optimize edilmiş şaft geometrisinde yatmaktadır: İğne mili kalınlığının her iki tarafta kısmi azaltılması sayesinde, iğne, makine yönünden bağımsız olarak takılabilir. Bu sayede iğne ağırlığı ve sürtünmesi de azalır. Her ikisi de silindirdeki iğnelerin akış özellikleri üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.

Azaltılmış Enerji Tüketimi

Litespeed® plus'un her iki tarafındaki azaltılmış şaft kalınlığı boyunca temas yüzeyinin azaltılması, iğne ve silindir arasında daha düşük bir sürtünme seviyesini sağlar. Bu, iğne hareketi için daha az enerjiye ihtiyaç duyulduğu anlamına gelir; bu da örgü işlemindeki enerji tüketiminin %20'ye kadar azaltılmasına yardımcı olabilir. Bu sadece enerji tüketimini azaltmakla kalmaz, aynı zamanda CO2 emisyonlarında önemli bir düşüşe yardımcı olur.

Azaltılmış Makine Sıcaklığı

Pratikte, modern yüksek performanslı yuvarlak örgü makinelerinde silindirler ve kam parçaları üzerinde çok yüksek sıcaklıklar oluşabilir. Bu kaçınılmaz olarak iğne ve platin değişimi sırasında sorunlara yol açar. Aşırı durumlarda, bu makinelerdeki hız performansını bile sınırlayabilir. Litespeed® plus'ın azaltılmış iğne mili kalınlığı, iğne ile silindir arasındaki sürtünmeyi azaltır ve maksimum makine hızlarında sıcaklığı % 17 ye kadar azaltabilen yağlama davranışını geliştirir.

Endüstriyel makine iğnelerinin, hassas parçaların ve hassas aletlerin yanı sıra tekstil kumaşlarının üretimi ve birleştirilmesi için sistem ve hizmetlerin dünya lideri olan Groz Beckert, Itma Asia fuarında Litespeed® plus iğnesiyle; enerji tasarrufu, sıcaklık azalımı, verimli yağlama, azaltılmış CO2 emisyonu, sistem bileşenlerinde daha az aşınma ve maksimum makine hızı gibi özellikler sunuyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.