Entema Kurutma Prosesindeki Standartları Yeninden Belirliyor

Sadece tekstil kurutma proseslerine ait makine ve ekipman üretimine odaklanarak çalışmalarını sürdüren Entema, dört geçişli gergisiz kurutma makinesi ENTEMA QUADRO ile dünya tekstil sektörüne bir yenilik daha ekledi.

  02 Aralık 2014 09:16 Salı
Entema Kurutma Prosesindeki Standartları Yeninden Belirliyor

Teknik tekstil terbiye sürecine dönük teknolojiler geliştiren Entema, tekstil sektörünün enerji verimliliği, yüksek üretim kapasitesi, düşük bakım giderleri ve sürdürülebilirlik konusunda teknolojik çözümlere odaklanarak yeni ürünler geliştiriyor. Kurulduğu günden bu güne kadar sadece tekstil kurutma prosesleri için makineler üreten Entema, Ar-Ge çalışmalarına verdiği önem ile rakiplerinin daima bir adım önünde yer alıyor.

Üretimini, müşterilerinden gelen talep ve önerileri ile şekillendiren Entema, tekstil sektöründeki 20 yıldan fazla deneyimi ile Ortadoğu, Kuzey Afrika, Güney Amerika ve Asya’ya ihracat gerçekleştiriyor. Geliştirdiği dört geçişli gergisiz kurutma makinesi  ENTEMA QUADRO ile Türkiye ve dünyadaki pazar payını daha da arttırmayı planlayan Entema’nın yeni kuşak yöneticilerinden Ali Ozan Gökcan, firmalarının son dönemdeki çalışmaları ve kurutma proseslerine yeni standartlar getiren ENTEMA QUADRO hakkında açıklamalarda bulundu.

Entema’nın tekstil kurutma makineleri konusunda çeyrek asra yaklaşan geçmişi, tecrübe ve bilgi birikiminin yeni ürünü dört geçişli ENTEMA QUADRO ile kumaş kurutma proseslerine yeni bir anlayış getirdiklerini ifade eden Gökcan “Dört geçişli kurutma konusundaki çalışmalarımız yıllar önce başladı. Gerekli şartların da oluşmasıyla ilk prototip QUADRO, yaklaşık iki yıl önce işletmeye alınarak, bir yıl kadar gözlemlendikten sonra sadece sıradaki potansiyel müşterilerimize önerildi” dedi.

Yurtiçi ve Yurtdışından Yoğun Talep

Kısa sürede yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda büyük ilgi gören QUADRO’ya gelen talepler üzerine gerçek modellerin üretimine bir yıl önce geçildiğini belirten Gökcan, makinelerin kurulumu yapıldıktan sonra da çalıştıkları işletmelerde proses kaliteleri, enerji sarfiyatları, bakım gereksinimleri açısından yine bir yıl süre ile izlendiğini ifade etti. Bu süreç sonucunda “sürekli müşteri memnuniyeti” prensibi ile çalışan Entema’nın QUADRO’yu fuarlar ve medya aracılığı ile ulusal ve uluslararası tanıtımına başladığını ifade eden Gökcan, “ENTEMA QUADRO dört geçişli gergisiz kurutma makinemize olan yoğun ilgi artarak devam ediyor” dedi.

Minimum Alanda Maksimum Verimlilik

Kompakt gövde yapısı sayesinde diğer iki ve üç geçişli makinelerden çok fazla olmayan kabin yüksekliği ve dört geçişin üstünlüğü ile minimum alanda maksimum kurutma kapasitesine sahip olan QUADRO’nun enerji tüketiminin de çok düşük olduğunu belirten Gökcan, kumaş giriş ve çıkışının aynı tarafta olmasının kullanım açısından operatöre büyük kolaylık getirdiğini ifade etti. QUADRO’nun genel temizlik ve periyodik yağlamaları dışında bakım gerektirmeyen yapısı ile 7/24 çalışmaya uygun, ağır hizmet tipi bir makine olduğuna işaret eden Gökcan, yatırım ve işletim maliyetinin düşüklüğü ile işletmelere önemli avantajlar sağladığını söyledi.

En İyi Çekmezlik Değeri

QUADRO’nun proses sonuçları ile ilgili olarak, makineyi kullanan müşterilerinden aldıkları geri bildirimlerde, makine içerisinde kumaş toplatma değerlerinin yüzde 20 civarında olduğunu ifade eden Gökcan final çekmezlik değerlerinin ise yüzde 0 ila yüzde 3 arasında çıktığını belirtti. Müşterilerinin istekleri doğrultusunda doğal gaz, buhar veya kızgın yağ ısıtmalı QUADRO modellerinin çalışma genişliğine bağlı olarak, 2000 mm. 2500 mm. 3350 mm konveyor bant enlerinde olduğunu belirten Gökcan, işletmelerin kapasite gereksinimleri doğrultusunda 2 ve 6 arasında değişen kabin sayısı ile 8.000kg/gün ila 50.000kg/gün arasında geniş bir kapasite aralığında üretilebildiğini ifade etti.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.