Dünyanın İlk Vegan Derisi Üretildi

İki Meksikalı girişimci hayvan derisine alternatif olarak kaktüsten deri elde etmeyi başardı.

  12 Haziran 2020 18:08 Cuma
Dünyanın İlk Vegan Derisi Üretildi

Dünya sürdürülebilir ürünler ve geleceği hakkında düşünürken kaktüs, deri yeniliği sürdürülebilirlik faaliyetine yeni bir boyut kazandırıldı. İki Meksikalı girişimci Adrián López Velarde ve Marte Cázarez iki yıllık araştırma ve geliştirme sonunda dünyanın ilk vegan derisini nopal kaktüsten icat etmeyi başardılar.

Esnek Bir Yapıya Sahip

Kaktüs engebeli, sert, kalın ve sivri bir yapıya sahiptir. Tamamen işlendiğinde ise yumuşak, dayanıklı, esnek ve yeterince yüksek kalitede gerçek deri hissi vermesiyle dikkat çekiyor. Esnek bir yapıya sahip olduğu için de istenilen her şekil verilebilmektedir. Bunun yanı sıra kaktüsten elde edilen bu deri, diğer deri alternatiflerine nazaran daha düşük karbon ayak izi ile son derece sürdürülebilirdir. Kaktüsten elde edilen bu deri giyim kıyafetleri, aksesuarlar, mobilyalar ve hatta araba iç mekanı yapmak için kullanılabiliyor.

Girişimci Adrián López Velarde yaptığı açıklamada, “Bu alternatifi sunmak için doğru zaman. Çünkü sadece bu gibi yeni malzemelerle ilgilenen tüketici endüstrileri değil, aynı zamanda tüketici de giderek daha fazla çevre dostu malzemeler talep ediyor. Olgun yapraklar kesildikten sonra, başarılı bir işlem için gerekli miktarda suyu içerene kadar güneş altında üç gün boyunca kurutulurlar. Vegan deri, daha az plastik bazlı olsa bile, çeşitli nedenlerden dolayı hayvanlardan üretilen deri eşyalardan daha çevre dostudur. Hayvansal deriyi bronzlaştırmak için tehlikeli kimyasallar gerekirken, vegan derisi için bu işlem gerekmez.” İfadelerini kullandı.

“Potansiyel Bir Oyun Değiştirici”

Maliyete de dikkat çeken Velarde, “Kaktüs derisinin fiyatı hayvan derisinden biraz daha düşüktür. Uzmanlar, şimdi geliştirme aşamasında olduğunu, ancak büyük ölçekli üretim tesislerine gidecek olursa, bu fiyatın daha uygun fiyatlı olacağını bu sayede sürdürülebilir bir şekilde en ucuz maliyetle moda yaratılacaktır.

Yüksek sokak perakendecisi H&M ve Hugo Boss bir ananastan yapılan vegan ceket ve spor ayakkabılarını tanıttılar. Desserto, Milano, İtalya'daki Uluslararası Deri Fuarı Lineapelle 2019'da herkesin dikkatini çekti. Vogue Australia, Desserto'nun etkinlik boyunca tüm şirketler arasında en fazla vızıltıya sahip olduğunu bildirdi. Almanya'nın Uluslararası Yeşil Ürün Ödülünü kazandı. Endüstri uzmanları, deri endüstrisi için potansiyel bir oyun değiştirici olabileceğini umuyor.” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.