Don & Low’dan Kritik Hamle

Don & Low İskoçya’ da bulunan Meltblown hattını yüz maskesi üretimi için adapte edecek.

  13 Mayıs 2020 12:12 Çarşamba
Don & Low’dan Kritik Hamle

Don & Low, küresel çapta bir krize neden olan COVID-19 salgını sonrası İskoçya Hükümetinin desteğiyle, İskoçya'nın Forfars kentine yeni bir nonwoven üretim hattı adapte edecek. Hükümetin, yeni hattın tedarik ve kurulum maliyetinin 3.6 milyon sterlin kadar olan kısmını tedarik ettiği bildirildi. Aynı zamanda yeni üretim hattında bilinen en etkili solunum cihazı olan FFP3 maskelerinde kullanılmak üzere nonwoven hat filtre kumaş materyali üretimi de sağlayacak. Bu hamle Don & Low'u solunum maskeleri yapmak için kullanılan filtre malzemesini tedarik edebilen Avrupa'daki birkaç şirketten biri yapacak.

“Salgın Yakın Zamanda Bitmeyecek”

İskoç Hükümeti Ticaret, Yatırım ve İnovasyon Bakanı Ivan McKee konuya ilişkin “Covid-19 yakın bir zamanda bitmeyecek. Bu yüzden şu aşamada ön saflarda çalışan sağlık ve sosyal bakım çalışanlarımızı korumak için yeterli miktarda maskemiz olsa da, gelecekteki PPE(Personal Protective Equipment) ihtiyacını karşılamak için uzun vadeli bir bakış açısına sahibiz. Bu yaşanan zorlu süreçte, birçok İskoç işletmesinin gereken zamanda ve gereken noktada ürün tedariği için bize olan desteğini gözlemliyoruz. ” dedi.

Don & Low direktörü Colin Johnson yaptığı açıklamada, “COVID-19 pandemi dönemi ve devam eden süreçte bu kritik ürün tedariğini sağlamak için mevcut uzmanlığımızı kullanmamıza izin verecek bu yeni yatırımın gerçekleştirilmesini desteklenmekten memnuniyet duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.