Dilo’dan, fark yaratan yeni makina konseptleri

Nonwoven teknolojilerinin önemli üreticilerinden Dilo Group, tasarladığı yeni makine konseptleriyle fark yaratarak; kullanıcı ilgisini bir kez daha üstüne çekmeyi başardı.

  20 Ocak 2020 09:21 Pazartesi
Dilo’dan, fark yaratan yeni makina konseptleri

Dilo Group yetkilileri, ITMA 2019’da katılımcılara 1.150 m2’lik bir stand alanında tamamen işlevsel bir iğneleme hattı sunarak; çeşitli yenilikler, devam eden gelişmeler, aynı zamanda Ar&Ge departmanından buluşlar, pilot çalışmalar ve iğneleme teknolojisine ilişkin tanıtımlar yaptı.

Titreşimli Oluk Besleyici FRS-P

Modifiye edilmiş titreşimli oluk besleyici FRS-P, düşük yükseklikte ince açma tabakası ve malzeme kutusunu birleştiriyor ve sonra gelen tarak makinesi için işin azalmasını sağlıyor. Aynı zamanda iyileştirilmiş ön açma derecesi sayesinde boylamasına ve çapraz yönde daha iyi bir dozlamayı mümkün kılarak, ağda kitlenin daha homojen olmasını sağlıyor. VQC tarak makinesi, rastgele tarak teknolojisi dahil olmak üzere ağ oluşumunun tüm taleplerini kapsayan birçok konfigürasyon biçimi sunuyor.

HyperLayer

HyperLayer çapraz lepleme teknolojisinin en son versiyonu yüksek hızlarda yüksek doğruluğa sahip tabakalama teknolojisi uyguluyor. 4 m’lik küçük bir katmanlama genişliğinde bile 200 m/dk civarında yüksek ağ besleme hızları mümkündür.

Modern dokusuz yüzey kumaşı üretim tesisleri için ağ oluşturma bileşeni olarak HyperLayer’a odaklanılması da dikkat çekilen unsurlar arasındaydı..

Endüstri 4.0

Çok tartışılan “Endüstri 4.0” alanı, mevcut gelişme durumlarına göre münferit modüller ve bileşenlerle sunuldu ve oldukça iyi karşılandı.

Dilo Group CEO’su Johann Phillip Dilo Endüstri 4.0’a ilişkinGelişmelerimiz ikna edebildi ve yeni trend belirleme standartları oluşturabildi.” ifadelerini kullandı.

 

3D-Lofter

Önemli bir diğer husus da tek bir ağ oluşturma ünitesinin elyafları kontrollü bir şekilde keçe yatakta herhangi bir yere yerleştirebilmesine olanak tanıyan 3D Lofter’ın sunulması oldu. Şimdiye kadar otomobil parçaları, döşeme, hazır giyim, ayakkabı endüstrisi, hijyen ve filtre ortamı gibi çeşitli alanlar uygulama alanı olarak kabul edilen, ayrıca bu teknolojiyi yer kaplamaları için bir örüntüleme aracı olarak kullanmak da mümkün. Nonwovenları kullanıma hazır parçalar olarak kullanan çeşitli uygulama alanlarında 3 boyutlu çeşitlendirilmiş, kontrollü elyaf yığın dağılımı; ağırlık ve elyaf maliyetinin azaltılmasına olanak tanıyor.

 

8000X

En son iğne örüntü gelişmemiz, iğne dağılım şeması “8000X”, dikiş dağılımını daha homojen hale getirmekte  ve ITMA’da sergilenen iğneleme öncesi tezgahta Hyperpunch “6000X” olarak entegre edildi. İğne örüntüleri 6000X ve 8000X, otomobil iç kaplamaları veya suni deri için gerekli olduğu gibi çok homojen keçeler ve üst katmanlar üretileceği zaman istenir. 8000X, uzun bir geliştirme çalışmasından sonra bir dönüm noktasını temsil ediyor ve malzemede iğne izleri problemini çözüyor. Başka hiçbir örüntü, bu kadar iyi dikiş dağılımı ile birlikte vuruş başına daha geniş ilerleme olanağına sahip değil.

 

Yoğun İğneleme

Tıp ve hijyen alanlarındaki uygulamalar için “yoğun iğnelemeyi” daha da geliştirme amacıyla hafif keçelerin enerji tasarrufu sayesinde daha ekonomik bir şekilde üretilmesi için, açıkça umut vadeden çözümler ortaya koyuyor.

 

 

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.