Dilo, Idea’da Nonwoven Hatlarını Sunacak

Nonwoven makine üretiminde lider firmalar arasında yer alan Dilo Group, üretim sürecine dönük yenilikçi ürünlerini IDEA Fuarı’nda sergileyecek

  22 Mart 2013 20:55 Cuma
Dilo, Idea’da Nonwoven Hatlarını Sunacak

Nonwoven sektörüne yönelik teknoloji üreten Dilo Group, bünyesindeki şirketlerle beraber Idea fuarında ürünlerini sergileyecek. 22-25 Nisan 2013 tarihinde yapılacak olan fuarda DiloTemafa, DiloSpinnbau ve DiloMachines’in makine konseptleri C salonu 1719 numaralı standta yer alacak. Komple nonwoven hatlarının önde gelen üreticileri arasında yer alan firma, etkinlikte başarılı bir sunum yapmayı hedefliyor.

 

Tekstil makinalarında en güçlü ülke konumundaki Almanya merkezli Dilo Group, sektörün talep ettiği makinaları ileri teknolojik özelliklerle üretiyor. Dilo Group, 4 farklı organizasyon ile tekstil sektörüne hizmet veriyor. Bu başlıklar ise bilgi ve finans yönetimi, tüm nonwoven hatları genel yüklenicisi, lojistik, yükleme ve makinenin çalışmaya başlatılması görevlerini yürüten Dilo SYSTEMS General Contractor; sentetik ve doğal elyafların açma ve harmanlama ekipmanları, doğal elyafların ekstraksiyon ve temizleme makinaları, verimli üretim ve yüksek harmanlama hassasiyetinden sorumlu Dilo TEMAFA Opening-Blending; üniversal ve yüksek kapasiteli taraklama makinaları, random tarak teknolojisi, DeltaCard, multi doffing, lap drafter, hava sermeli makinalardan sorumlu Dilo SPINNBAU; üniversal çapraz sericiler, Dilo Layer DL ve DLA basit versiyon, 200 m/dk hıza kadar ağ iç besleme(web infeed speed) hızı yüksek çapraz sericiler DLSC ve Hyperlayer HL,  çalışma genişliği 16m’ye kadar kağıt makina keçeleri için DLP geniş çapraz serici makinaların üretiminden sorumlu Dilo MACHINES olarak tanımlanıyor. Dilo MACHINES ayrıca, 3000 dk-1 vuruş frekansına sahip Hyperpunch iğne tezgahları ve yapılandırma ile dokulama makinaları DI-LOOP ve DI-LOUR makinalarının üretiminden sorumlu şirket olarak dikkat çekiyor.

 

Fuar Hazırlıkları Tamamlandı

 

Sentetik kesik elyaf sektörünün ilk adımı olan balya açma ve karıştırma süreçlerine yönelik teknoloji geliştiren firma, yeni tanıttığı DON dozajlama açacağını fuarda sergileyecek. Bu besleyici ile akan elyafın kontrol edilmesini sağlayan Dilo Group, üreticilerin de maliyet ve zamandan kazanmasına yardımcı oluyor. Firmanın fuarda sunacağı bir başka teknolojisi ise DiloSpinnbau’nun ürünleri olacak. Özellikle tarak besleme sistemlerinin öne çıktığı bu ürün grubunda, elyaf türüne bağlı olarak akışı ve tülbent eşitliğini belirleme en önemli konu başlığını oluşturuyor.

Firmanın bu alanda sunduğu teknolojiler arasında Dozaj Açıcı, AlphaFeed, MultiFeed, Titreşimli Şaft Besleyicisi yer alıyor. Hızlı işlem süresi ile öne çıkan Multifeed Idea Fuarında Dilo’nun yer alacak ürünlerin başında geliyor. Küresel alanda birçok nonwoven üreticisinin de kullandığı teknoloji geniş çalışma eni olan 5 metrenin üzerinde besleme gücüne sahip. Çift şaftlı ve tek taraflı ya da çift taraflı elyaf akışlı ‘Twinflow’ yüksek kapasiteli besleme sistemi olarak biliniyor. Twinflow üst şafttaki elyaf eşitliğini sağlamak için dublaj efektinden yararlanırken, üst şaftta dozaj ve açma kademesi bulunuyor. Alt şaftta ise tek taraflı titreşim duvarı ve elyaf sıklığı için emici süzme bandını bünyesinde barındırıyor. Ünitenin üst bölmesinde, ileri elyaf karışımlarını sağlayan bir yapı yer alıyor. Multifeed aynı zamanda bütün DiloSpinnbau kart tipleriyle çapraz serici uygulamaları veya hydroentanglement (hidrokarıştırma) ağ formasyonu için yüksek hızlı kart serilerinde kullanılabilme özelliğine sahip bulunuyor. DiloMachines yaklaşık olarak 200 m/dak. tülbent akış hızına kadar standart-uluslararası ve yüksek kapasiteli makine olarak bütün dokusuz kumaş serici varyantlarını üretiyor.

AR-GE Çalışmaları Hız Kesmiyor

AR&GE yatırımlarının giderek önem kazandığı bu dönemlerde, firma üretim süreçlerindeki bütün komponentleri yenilemeyi sürdürüyor. Elyaf hazırlığından materyal tasarrufuna, enerji tüketimini düşürme süreçlerinden üretimde verimi artırmaya, yüksek verimlilikten operasyonel kolaylığa, bakım sürelerinin kısaltılmasından temizlemede yeni süreçlere kadar sistemlerini geliştiren Dilo Group, bu konulardaki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.