BCF polyester halı ipliğinde Türkiye’nin Pazar Payı Artıyor

Türkiye'de 2012 yılında Oerlikon Neumag tarafından kurulan BCF tesislerinin yalnızca yüzde 3,5'i polyester için kurulurken, bu rakam 2020'ye kadar tüm tesislerin yüzde 65'ine denk geliyordu.

  22 Nisan 2021 10:32 Perşembe
BCF polyester halı ipliğinde Türkiye’nin Pazar Payı Artıyor

Polyesterin halı iplikleri için en sık kullanılan polimer olduğunu biliyor muydunuz? Bugün, polyester halı iplikleri, yaklaşık olarak yüzde 70 diliminde küresel bir pazar payına sahiptir. Ve bu polyester ipliklerin büyük bir bölümü, pazar payının yaklaşık yüzde 90 olduğu ABD'de üretilmektedir. Oerlikon Neumag, ilk BCF polyester tesisini 1999'da ABD'ye sattı ve o zamandan beri her yıl artan taleple birlikte. Oerlikon Neumag yalnız 2012 yılında BCF üretim imalatı için günlük 1,800 ton kurulu polyester kapasitesine sahip tesisini kurdu. Bu, ABD'de çeşitli Oerlikon Neumag sistem teknolojileri ile polyester halı ipliği üretimi için 800'den fazla pozisyonda yükleme kapasitesine karşılık geliyor.

Türkiye'de Polyestere Yönelik Güçlü Bir Eğilim Göze Çarpıyor

Ancak polyester, ABD dışında da halı ipliği pazar paylarını giderek arttırıyor. Asya / Pasifik bölgesine ek olarak, özellikle Türkiye'de polyestere yönelik güçlü bir eğilim göze çarpmaktadır. Türkiye ve ABD dünyanın en büyük halı üreticileridir. Türkiye'de 2012 yılında Oerlikon Neumag tarafından kurulan BCF tesislerinin yalnızca yüzde 3,5'i polyester için kurulurken, bu rakam 2020'ye kadar tüm tesislerin yüzde 65'ine denk geliyordu. Dünya genelindeki tüm polyester BCF ipliklerinin çoğunluğu, Oerlikon Neumag sistemleri kullanılarak üretilmektedir.

Ekolojik, ekonomik ve teknik gerekçelerle polyestere eğilim

Oerlikon Neumag, müşterilerine "PET'e hazır" sistemler ve "PET ile hazırlanmış" tesisler arasında bir seçim sunar. İkincisi, müşterilerin ilk aşamasından itibaren polyester ekipmanına yatırım yapmak zorunda kalmadan kısa sürede ucuz bir şekilde polyester üretimine geçebilmesi avantajını sağlar. Sürekli değişen bir pazarın zemininde, birçok üretici bu artan esneklik avantajından yararlanıyor.

Polimer Polipropilenin Fiyatı Polyestere Dönüşü Arttırdı

Polyestere yönelik eğilimin çeşitli nedenleri vardır. Bunun bir nedeni, bugüne kadar ABD dışında en yaygın olarak kullanılan polimer polipropilenin dünya pazarındaki sürekli yükseliş bandında seyreden fiyatıdır. Bunu karşılayabilmek için, polipropilen için hammadde fiyatı sürekli olarak polyesterinkinden daha yüksektir. Bir başka neden de sürdürülebilirliğin artan önemi. Polipropilen ve naylon atıkların geri dönüştürülmesinde son birkaç yılda teknik ilerleme kaydedilmiş olsa da, polyester geri dönüşümü hala bu işlemlerin en gelişmişidir. Bu amaca hizmet için, birçok polyester halı halihazırda bazı geri dönüştürülmüş plastikler içermektedir. Bu amaçla pullar doğrudan eğrilir veya örneğin BCF ipliği üretmek için  re-granül işlemine tabi cipsler eklenir. Tüketicilerin "yeşil" ürünler talebine ek olarak, bu eğilim yasa koyucular tarafından desteklendiği için bu, polyesteri "ekolojik" bir seçenek haline getirebilir. Küresel olarak, Oerlikon Neumag sistemleri kullanılarak her gün 500 tondan fazla geri dönüştürülmüş BCF ipliği üretilmektedir.

Süper Yumuşak Halı

Yukarıda belirtilen ekolojik ve ekonomik faktörlerin yanı sıra polyesterin halılar için de teknik faydaları vardır. Polyester, lüks görünümü, yönetimi ve parlak, güçlü renk ve stil seçenekleriyle bilinirliğe sahiptir. Pek çok "süper yumuşak" halı, polyester iplikler kullanılarak elde edilir. Bu iplikler, diğerleri arasında yatak odaları, ofisler ve televizyon odaları gibi sürekli kullanıma maruz kalan halılar için idealdir. Polyester halılar nem tutmayan yapıları sayesinde banyolar ve dış mekanlar için de idealdir. Dahası, polyester iplik hem eğrilerek hem de parça boyamaya elverişlidir, bu da ayrıca baskılı polyester halılar için sürekli büyüyen pazar hacmini işaret eder. Ekonomik hammadde fiyatları ile bağlantılı olarak, üst düzey teknik özellikler, polyesteri BCF halı ipliği üretiminde en çok kullanılan polimer haline getirir.

BCF S8, Şanghay’da  DOMOTEX asia / CHINAFLOOR'un İlgi Odağı Oldu

24-26 Mart 2021 tarihleri arasında Şanghay’da  gerçekleşen  DOMOTEX asia / CHINAFLOOR’da Oerlikon  Neumag standında  avantajları  ve yenilikleri sergilendi.

BCF S8, Oerlikon Neumag’ın polyester üretimine yönelik güçlü eğilime karşılık gelen yanıtıdır. S +, polyester halı ipliğinin doğru teknoloji ile ekonomik olarak üretilebileceğini kanıtladıktan sonra, BCF S8 üretkenlik ve ürün kalitesi açısından bir kez daha yeni bir ölçütler belirliyor. BCF S8,% 99'un üzerinde garantili sistem verimliliği ile, sarıcıda 3.700 m / dakikaya varan işlem hızlarında polyester iplik üretmek için kullanılabilir. Ayrıca 2,4 dpf'ye ve 700 filamente kadar son derece katı iplikler üretilebilir. CPC-T ile BCF S8 Tricolor, aynı üç temel rengi kullanarak 200.000'e kadar farklı tonda üretime izin veren yenilikçi bir teknolojiye sahiptir. Yeni CPC-T, polyester, polipropilen ve naylon iplikler üretebilir.

BCF S8 ile Hızlı Prosesler

Süreci iyileştiren ve yeni ürünlerin üretimine olanak veren çeşitli yeniliklere ek olarak Oerlikon Neumag, BCF S8'i geliştirirken sistematik olarak modülerliğe odaklandı. S + konumunda toplama ünitesi hala polimere göre ayırt edilirken, BCF S8 ile daha tek tip bir platform oluşturuldu. Bu amaçla, BCF S8 artık tek tip bir gode konfigürasyonuna ve tüm polimerler için tek tip bir soğutma tamburuna sahiptir. BCF S8'in geliştirilmesinde daha da optimize edilen özellikle polimer süreciydi. Sonuç olarak, yeni bir iplik hattı artık ısıtılmış giriş galetlerine ihtiyaç duymuyor ve bu da ek enerji tasarrufu sağlıyor. Ayrıca, BCF S8’in soğutma tamburunda polyester ipliklerin bekleme süresi S + ile karşılaştırıldığında neredeyse iki katına çıktı. Yeni iplik hattı ile bağlantılı olarak, artan işlem süreleri, BCF S8 kullanarak polyester iplikler üretirken süreklilikte ideal krimp verileri ile benzeri görülmemiş proses hızları sağlar. Piyasanın lansmanından bu yana satılan 192 BCF S8 pozisyonunun yüzde 94'ü polyester iplik üretimi için tasarlanmış veya hazırlanmıştır. Bu, hem polyestere olan eğilimi hem de BCF S8'in polyester halı ipliklerinin üretimi için sunduğu avantajları doğrulamaktadır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.