Andritz, India ITME’ye Odaklandı

Uluslararası teknoloji grubu Andritz, komple nonwoven hatları ürün yelpazesini India ITME Fuarı’nda sunacak.

  21 Mart 2013 00:51 Perşembe
Andritz, India ITME’ye Odaklandı

Andritz teknik tekstil sektörü için nonwoven üretimine özel çözümler sunuyor. Firma 2-7 Aralık'ta Hindistan'da gerçekleştirilecek India ITME Fuarı'nda komple nonwoven üretim hatlarını sunmaya hazırlanıyor. ANDRITZ Küsters, ANDRITZ Asselin-Thibeau, and ANDRITZ Perfojet markaları ile etkinlikte yerini alacak olan firma, Hindistan pazarında nonwoven üretimi konusunda güvenilir çözümler sunmayı hedefliyor. Firma,  fuarda 7. salon G13/J12 standında yer alacak.

Nonwoven konusunda başarılı çalışmalar yürüten Andritz, spunlace yatırımlarına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu alanda da enerji verimliliğini üst düzeyde tutarak, yüksek hızlı entegre üretim hatları sunuyor.  Firma, emtia ürünlerinde en hızlı spunlace hatları için optimum çözümler uyguluyor.

Gelişmekte Olan Pazarlara Özel İlgi

Andritz tarafından yeni gelişmekte olan pazarlara yönelik üretilen komple spunlace hattı, ANDRITZ Asselin-Thibeau, ANDRITZ Perfojet ve ANDRITZ Küsters teknolojilerinin birleşmesinden oluşuyor. Bu hatta tarak sistemi, su gücüyle bağlama-hidro karıştırma (hydroentanglement), su giderme (dewatering), hava kurutucu (air dryer) ve ikiz tarak gibi teknolojiler yer alıyor. Axcess tarak makinesi ve Jetlace Avantage su gücüyle bağlama süreci, düşük işletme maliyetleriyle hafif kumaşlar üretmek için tasarlanmış makineler olarak göze çarpıyor. Needlepunch keçe üretiminde Andritz Asselin-Thibeau tarafından geliştirilen ACS sistemi dayanıklı tüketim pazarları için çapraz serici teknolojisindeki en son yenilik olarak biliniyor.

Çapraz sericiyi besleyen kartlar makineye kullanım kolaylığı sağlıyor ve verimliliğini arttırıyor. Ayrıca India ITME’de firmanın odak noktasın da ProDyn teknolojisi de yer alıyor. Bu teknoloji özellikle A50 iğne tezgahı serisi ile birleştiğinde, üreticiler için önemli bir avantaj sağlayacak. Andritz Perforjet tarafından üretilen Jetlace makinesi ise nonwoven üreticilerinin gereksinimlerine cevap vermeyi hedefliyor. Jetlace Evolution özellikle otomotiv gibi dayanıklılık gerektiren, segmentlere hitap ediyor.

Firmanın fuarda odaklandığı bir başka nokta ise spunlace kumaşlar için özelleştirilmiş desenleme çözümleri olarak belirtiliyor. Andritz Perforjet son olarak neXimaging adında 3D modelleme teknolojisi tanıttı. Bu yenilikçi yaklaşım çok yüksek bir üretim hızında modelleme yapma imkanı sağlarken, aynı zamanda tasarım, logo gibi sanatsal alanlarda da kullanılabiliyor.

Texcal Trike’ın Fuarda İlgi Görmesi Bekleniyor

Andritz Küsters ise özellikle çok yüksek yoğunluklu, hassas teknik tekstil üretimi için yeni bir tasarım gerçekleştirdi. TeXcal Trike adıyla duyurulan bu yeni sistem, üçgen rulo üzerinde ısıtılmış çelik ve Xpro Roll, S-Roll ile 3-roll kalenderlemeyi içeriyor. Bu sistem bir ya da iki kaplama mesafesi ayarı (nip) üretim noktasında işlem kolaylığı sağlıyor. Dikey rulo düzenleme ile standart 3- rulo kalenderleme karşılaştırıldığında ise teXcal Trike dikiş kaybını minimum düzeye indiriyor. Teknik tekstil üretiminde sürekli olarak artan proses şartları ile ilgili olarak ise, S-Roll sapma kontrolü Xpro Roll ek bölge kontrol ile kombine edilmiş. Makinenin uygulama alanları arasında yelken bezi, dokuma monofilament / multifilament kumaşlar, filtreler ve paraşüt kumaşları ve ipek yer alıyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.