“2 Bin 600 Dokuma Fabrikası Picanol’un Dokuma Makinelerini Kullanıyor”

Picanol Pazarlama İletişim Müdürü Erwin Devloo, 2021 strateji ve hedeflerini anlattı.

  24 Nisan 2020 10:13 Cuma
“2 Bin 600 Dokuma Fabrikası Picanol’un Dokuma Makinelerini Kullanıyor”

1971’de, ilk elektronik güdümlü dokuma makinesini dünyaya tanıtan Picanol bugün 2 bin 600 dokuma fabrikasının üretim prosesinde yer alıyor. Picanol Pazarlama İletişim Müdürü Erwin Devloo, “Bugünün dünyası tamamen bağlantı sağlayabilme, kullanıcı merkezli dizayn, sezgisel kontrol ile alakalı.” ifadelerini kullanarak sürdürülebilirlik vurgusu yaptı.

Faaliyetlerin alanıyla ilgili biraz bilgi verebilir misiniz?

Picanol, ileri teknoloji dokuma makinelerini geliştiriyor, üretiyor ve pazarlıyor. Bugün, dünya çapında yaklaşık 2 bin dokuma fabrikası, toplamda 175 binden fazla Picanol dokuma makinelerini kullanıyor.

Şirketinizin üretimdeki odak noktası nedir?

Yeni bir makinenin dizaynına başlarken, birkaç seçenekten daha iyisini ve bir önceki jenerasyondan daha hızlısını yapmak zorundayız. Bugünün dünyası tamamen bağlantı sağlayabilme, kullanıcı merkezli dizayn, sezgisel kontrol, kendi kendine öğrenme kapasitesi ve sürdürülebilirlik ile alakalı. Bunlar gelecekte olabilecek değişikliklerden etkilenmeyen dizaynlar için birer ölçütler. Performans, bir makine ya da özellik için ilk gereksinimdir ve en açık göstergesi teorik maximum hızdır. Ancak, genellikle bu teorik hız ve gerçek hayat şartlarındaki etkili hız arasındaki fark çok büyüktür. Enerji tasarrufu ve atık önleme söz konusu olduğunda, Picanol yıllardır sorumluluklarını göze alıyor. Makineler sürdürülebilirlik için yerleşik kapasiteleriyle tasarlanıyor. Hepimiz dijitalleşmenin ilerleyen yüzyıllarda daha da önem kazanacağını biliyoruz. Üretimi daha da etkili hale getirerek, veri yapay zeka için saklanmalı ve ulaşılabilir olmalıdır. Çocuklar bugünlerde yeni teknolojiyi sezgisel olarak ve çaba göstermeden karşılıyorlar. Bizim de makinelerimiz için beklentimiz budur. Makine ekranı neredeyse tüm makine fonksiyonlarını kontrol eden bir arayüzdür tıpkı telefonlarınızda ve arabanızda olduğu gibi.

 

PICANOL’un Ar-Ge faaliyetleriyle ilgili detay verebilir misiniz?

Picanol, dokuma sistemlerini geliştirme ve üretmede 80 yıldır dünya çapında öncü bir rol oynadı. 1971’de, Picanol ilk elektronik güdümlü dokuma makinesini dünyaya tanıttı. Ayrıca, dünyada ISO 9001 onay belgesini alan ilk dokuma üretim makinesiydi. Dünya liderleri arasındaki pozisyonunu güçlendirerek, yenilikçi ilkeleri sayesinde Picanol, yeni yüksek teknolojili dokuma makineleriyle pazara sürme süresini şaşırtmayı başardı.

Picanol Ar-Ge çabası içerisinde sadece en gelişmiş dokuma makinesinin, ilgili ürünlerinin ve hizmetlerinin gelişimi ve üretimini amaçlamıyor; ayrıca dünyadaki en karlı dokuma sürecini gerçekleştirmeyi hedefliyor. Bu yolla, Picanol, müşterilerine dokuma sürecindeki etkililiği ve üretkenliği artıran yenilikçi çözümleri önerebiliyor. Teknolojik know-how, ilgili alanlara ve diğer endüstri dallarına da uygulanabilir olduğu için, Picanol Grup bu teknoloji satışlarının genişleme stratejisini, 3. şahıslara da doğruluyor. Bu çeşitlilik, know-how gelişim ve üretimi, tekstil pazarı bilgisi ve ulaşımını da içererek grubun var olan yetkinliklerinin üzerine dayandırarak gelişiyor.

PICANOL’ün sürdürülebilirlik çerçevesindeki ileri teknoloji hedefinden bahseder misiniz?

Çevreye gösterilen özen, kurumsal politikanın önemli bir kısmını oluşturuyor. Picanol faaliyet sürecinde sistematik olarak çevreyi hesaba katıyor ve enerji tasarrufu ve atık yönetimiye sürekli yakından ilgilenerek, faaliyetlerinin çevreye etkisini en aza düşürmeyi hedefliyor.

Hızlı ilerleyen teknoloji ve yenilikleri yakalamak için ne tür çalışmalar uyguluyorsunuz?

Kalite tüm bağlı kuruluşlar ve çalışanlar için dünya çapında bir önceliktir. Grubun ISO 9001 iç denetçilerden oluşan ve kaliteli süreçte hayati bağlantı oluşturan bir ekibi vardır. Her yıl kalite sistemine düzenli ince ayar yapmak için çeşitli iç denetimler yapılır. Ek olarak, Picanol dünya standardında imalata (WCM) odaklanıyor. Dünya standardında imalat ya da WCM, dünya standartlarında bir şirket olabilmek amacıyla, tüm çalışanların da katılımıyla zararları gidermek için durmadan çabalamak anlamına geliyor. Picanol, WCM programına 1998’te amacını gerçekleştirmek için başladı. Son zamanlarda, maliyet geliştirme temalarına, sürekli iyileştirmeye, kendi kendini yönetmeye, planlı sürdürmeye, toplam kaliteye, eğitime, sağlık ve güvenliğe ve çevreye odaklanıyor. WCM uygulamalarını takip eden farklı departmanların yönetimiyle beraber çeşitli yönetim denetimleri yıllık bazda süregeliyor. Ayrıca Picanol’un çalışanlara iş gelişimiyle ilgili teklif sunma imkanı veren bir öneri sistemi var. Son yıllarda, kendi kendini yöneten ekip uygulamaları için Picanol grubu’nda ileri adımlar atılıyor.

PICANOL’ÜN izlediği 2020-2021 ihracat stratejisi nedir?

Picanol, 1966’dan beri Euronext Brüksel’de borsaya kayıtlı şirkette bir stok olduğu için (hisse senedi kodu: PIC), pazardaki kritik bilgi deşifre edilemez. Ancak, Picanol’un dünya tekstil pazarlarında başrol oynamak istemesi de bir sır değil.

Türkiye ve dünyanın geri kalanındaki tekstil sektörünün şu anki pozisyonunu ve dokuma disiplinini değerlendirir misiniz?

Türk tekstil fabrikaları teknolojide her zaman ilerlemekte ve bu yüzden en üst üretim seviyesinde kalmak için modern ekipmanlara yatırım yapmaktadır. En üretken ekipmana sahip olarak, Türkiye her zaman en kaliteli kumaşları üretebilmektedir. Bu ayrıca takip eden yeni pazar trendlerinde daha esnek olmasını sağlıyor. Avrupa pazarına yakınlığı Türkiye’ye hızlı reaksiyon gösterme ve yeni sezon değişimlerini hemen yakalama fırsatını veriyor. Resmi teşvikler Türk tekstil üreticilerinin bir sürü sektörden rekabetçilerin arasındaki yerinin belirlenmesine yardım etmeye devam ediyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.