Yünsa’nın Net Kârı, Üçüncü Çeyrekte 4 Kat Arttı

Yünsa yılın üçüncü çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre net kârını, 4 kat artırarak, 19 milyon TL’ye çıkardı.

  13 Aralık 2018 00:00 Perşembe
Yünsa’nın Net Kârı, Üçüncü Çeyrekte 4 Kat Arttı

Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek çatı altındaki en büyük entegre üst segment yünlü kumaş üreticisi Yünsa, 2018 yılı 3. çeyrek dönemi finansal sonuçlarını açıkladı. Yünsa’dan Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre; yılın üçüncü çeyreğinde şirketin net kârı 19,03 milyon TL olarak gerçekleşti. Yünsa, net kârını geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 4 kat artırarak büyük bir başarıya imza attı. 265 milyon TL olan cironun yüzde 68’i ise ihracat kanalıyla gerçekleşti.

Üçüncü Çeyrek Sonuçları Değerlendirilmesi

Yünsa’nın üçüncü çeyrek sonuçlarını değerlendiren Yünsa Genel Müdürü Nuri Refik Düzgören, “Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek çatı altındaki en büyük entegre üst segment yünlü kumaş üreticisi olarak sektörümüzün dünya lideri olma konusunda emin adımlarla ilerliyoruz. Ayrıca ihracattaki başarımız marka değerimizi artıran önemli bir unsur. 2017 yılında başlattığımız yeniden yapılanma sürecimizi başarıyla yöneterek sağlıklı bir yapı oluşturduk.” ifadesini kullandı.

Ar-Ge ve İnovasyonun Büyümeye Etkisi

“Ar-Ge ve inovasyonla büyümemizi sürdürüyoruz. Ciromuz ise 265 milyon TL’ye ulaştı. Verimlilik odaklı çalışmalarımızla ülkemizin ekonomik büyümesine, milli ekonomiye ve endüstriyel birikimine katkı sağlamaya devam edeceğiz” diyerek Yünsa’nın Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına vurgu yaptı.

Uzak Doğu’da Pazar Hacmi Hedefleri

Yılın üçüncü çeyreğinde 265 milyon TLye ulaşan cironun %68’lik kısmı ihracat kanalıyla gerçekleşiyor. Yünsa, bugün 50’den fazla ülkeye ihracat yapmakta ve 400’den fazla müşteriye sahip. Türkiye’de ise yapılan ihracatın %40’ına sahip olduklarını belirten Düzgören, ayrıca dünya toplam yünlü kumaş pazarının yaklaşık %5’ini karşıladığını ifade etti.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.