Yatak Kumaşında İnovasyon

Katma değerli kumaş üretimine odaklanan Küçükler Tekstil, Comfytex markası altında ile sektöre yenilikçi ürünler kazandırmaya devam ediyor.

  07 Kasım 2018 01:00 Çarşamba
Yatak Kumaşında İnovasyon

2018 yılında Ar-Ge ve inovasyon konularında yürüttüğü çalışmaları artırarak, katma değerli üretime odaklanan Küçükler Tekstil bünyesindeki Comfytex, son olarak ağrı kesici etkisi ile ağrı algısını azaltmaya yardımcı olan Avicenna yatak kumaşını piyasaya sundu.

Yatak endüstrisinin son dönemde tercih ettiği jakarlı örme yatak kumaşı alanında faaliyet gösteren Comfytex, sahip olduğu modern tesisler, ileri teknoloji ve geniş ürün yelpazesi ile sürdürülebilir prosesler kullanarak inovatif yatak kumaşı üretimi gerçekleştiriyor.

Comfytex olarak Unique, Doğal, Termal, Konfor, Hijyen ve Lüks serileri ile yatak sektörüne hizmet verdiklerini belirten Genel Müdür Yardımcısı Selim Şahin, toplam 40 çeşit ürün ile müşterilerine hizmet verdiklerini belirtti. Son olarak piyasaya sürdükleri ağrı kesici etkisi olan Avicenna yatak kumaşı ve diğer inovatif çalışmaları hakkında yayın grubumuza özel bilgiler veren Selim Şahin, 2018 yılına ilişkin projeleri de paylaştı.

Şahin, 2018 yılı Ocak ayında lansmanı yapılan Avicenna yatak kumaşı ile ilgili şu bilgilere yer verdi; “Avicenna markamızla ilgili çalışmalarımız, yaklaşık olarak iki yıllık bir süreç sonrasında ortaya çıktı. Bu süreç zarfında, üründe hedeflenen etkinin elde edilebilmesi için gereken hammaddelerin geliştirilmesi, tekstilde uygulanabilirliği, test metotlarının belirlenmesi ve performans ölçümlerinin yapılması yönünde projeler hazırlandı. Bu adımlarla birlikte projenin literatür taraması, marka ve patent başvurusu yapıldı. Şirketimizin Türkiye’nin 491. Ar-Ge Merkezi yetki belgesini almasıyla birlikte, Avicenna projemiz, firmamızın stratejik bir çalışması haline getirildi. 2018 yılında da inovasyona yönelik olarak ağrı algısını azaltmaya yönelik geliştirilen Avicenna markası piyasaya sunuldu. ”

Comfytex Katma Değerli Ürüne Odaklanıyor

Bu yılın ikinci yarısında ise şirketin büyüme stratejileri doğrultusunda yaptığı yeni yatırımlarla jakarlı dokuma yatak kumaşı üretimiyle müşterilerine hizmet vermeye başlayacaklarını belirten Şahin, “Böylece müşterilerimiz hem jakarlı örme yatak kumaşı hem de jakarlı dokuma yatak kumaşını firmamızdan tedarik edebilecekler.” sözlerine yer verdi.

Katma değerli ürün konusunda önemli projelere imza attıklarının altını çizen Selim Şahin, pazarın değişen taleplerine yönelik hazırladıkları yenilikçi ürün gamı hakkında şu bilgileri paylaştı; “Firmamız Ar-Ge ve inovasyon temellerini 2014 yılında attı. Aynı yıl içerisinde Ar-Ge ekibi kurularak hızla çalışmalarına başlandı. 2015 yılında dünya tarihinde yer edinmiş, önemli bir tıp bilgini olan İbni Sina’nın doğal manyetik alan tedavileri konusunda yapmış olduğu çalışmalar incelendi ve bu çalışmalardan esinlenerek doğal manyetik özelliğe sahip elyaf ve iplik geliştirildi. Daha sonra bu iplik kullanılarak doğal manyetik özelliğe sahip, Tesla markası yaratıldı. Tesla, kumaş olarak dünyanın önde gelen üniversite ve laboratuvarlarında test edildi. Bu testlerde uyku kalitesini artırdığı bilimsel olarak ispatlanmıştır. Ekibimiz, Tesla projesinden almış olduğu ilham ve başarılı sonuçlar ile çalışmalarına devam ediyor.”

Ar-Ge çalışmaları devam eden yeni projelerden de bahseden Şahin, “Firmamız, insan sağlığını tehdit eden ve uyku kalitesini azaltan dış etkenlerden biri üzerinde yürüttüğü proje kapsamında ülkemizin önde gelen üniversiteleri ve teknoloji transfer ofisleri ile birlikte çalışıyor. Projemiz henüz tamamlanmamış olmasına rağmen, sektörümüzün önde gelen mobilya ve yatak firmalarından büyük beğeni toplamış olup, şimdiden pazarını oluşturdu. Bu çalışmalarımıza paralel olarak pazara sunacağımız inovatif ürünlerimiz arasında Anti cellulite, Freeze, Meditation ve Sakura Sleep ürünleri bulunuyor.” sözlerine yer verdi.

Geliştirilen Anti cellulite yatak kumaşı, içerdiği özel nano teknolojik partiküller sayesinde deride oluşan portakal kabuğu görünümünü azaltmaya yardımcı oluyor. Freeze ise yaz günlerinin bunaltıcı sıcaklarına karşı, uyku esnasında terleme ve uyku kalitesindeki düşüşü engellemek üzere geliştirilen özel bir yatak kumaşı olarak öne çıkıyor. Geliştirilen Meditation yatak kumaşı, standart ürünlere göre uyku esnasında statik elektrik oluşumunu engellerken,

Sakura Sleep ise Japon kültüründen esinleniyor. Kiraz çiçeğinin zihin ve düşünce ile ilgili birçok rahatsızlıkta kullanılmasından yola çıkan firma, Sakura Sleep ile neşesizlik, depresyon, panik ve klostrofobi gibi rahatsızlıkların azaltılmasına yardımcı olmayı planlıyor.

60’ın Üzerinde Ülkeye İhracat

Günümüzde 60’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Şahin, “Amerika, Avrupa, Rusya ve Çin başta olmak üzere toplamda 60’dan ülkeye ihracat gerçekleştirmekteyiz. Comfytex, bugün sadece yurt içinde değil aynı zamanda dünyanın birçok ülkesinde inovasyon, tasarım ve kalitesiyle adını duyurmuş bir markadır” dedi.

Özellikle yurt dışı pazarlara yönelik stratejileri konusunda da sorularımızı yanıtlayan Şahin, şu açıklamaları paylaştı; “Rekabet gücünün artırılması ve sürdürülebilir ihracat artışının sağlanması için; tüm dünyada sürekli kendini hissettiren değişim ve gelişmelerin takip edilmesi, algılanması ve değişken olan talebe hızlı cevap verecek üretimin gerçekleştirilmesi şarttır. Güncel talepler doğrultusunda, değişimin yönü analiz edilerek ileriye dönük faaliyetler oluşturulmalıdır. Bu bilgiler ışığında, büyüme stratejilerimizi müşteri potansiyelinin yüksek olduğu ülkeler üzerine kurgulamaktayız. Pazardaki faaliyetlerimizi yoğun rekabetin yaşandığı ve düşük kar marjlarının olduğu bölgelere nazaran daha yüksek kar marjları elde edebileceğimiz bölgelerde yoğunlaştırıyoruz. Öncelikli hedeflerimiz, değişen ve gelişen koşullara firmamızın hızlıca entegreolması ve hedef pazarlarımızda markamızın tutunma süreçlerini en kısa sürede tamamlamak ve ileriye taşımak.”

İnovasyon ve Endüstri 4.0 Çalışmalarına Ağırlık Kazanacak

2018 yılında Ar-Ge ve inovasyon konularında yürüttüğü çalışmaları artırarak, katma değerli üretim ile satış hacimlerini artırmayı planlayan Comfytex, üretim kapasitesini verimli hale getirebilmek için otomasyon sistemi ile Endüstri 4.0 a geçiş yapmaya hazırlanıyor. ”Bu sistemin kurulacağı makinalar için ilave yatırım yapmadan mevcut kapasitenin verimini minimum yüzde 10 arttırmayı hedefliyoruz” diyen Şahin, Endüstri 4.0 sistemini başarı ile uygulayabilmek için, teknoloji ve süreç unsurlarının tümünü göz önüne alan bir yaklaşımla, uzun soluklu bir dönüşüm içerisinde olacaklarını kaydetti.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.