USTER® QUALITY EXPERT’tan Tüm İşletmelerde Etkili Çözümler

Matesa'da hem çalışanlar hem yöneticiler USTER® QUALITY EXPERT’in kapsamlı analizinden yararlanıyor.

  17 Ekim 2019 00:00 Perşembe
USTER® QUALITY EXPERT’tan Tüm İşletmelerde Etkili Çözümler

Karar alınması ve çözüm bulunması gerektiğinde güvenilir bilgi çok önemlidir. İplik fabrikasında üretim verimliliği ve işletme kârlılığı güvenilir veri ölçümüne ve karmaşık analizlere bağlıdır. Bunu pratik önerilere dönüştürmek, yönetimin her seviyesi için hayatı kolaylaştırır. Bu nedenle, USTER® QUALITY EXPERT, Türkiye’deki Matesa Tekstil firmasında vazgeçilmez hale geldi.

120.000 iğ ve 10.000 rotordan oluşan sekiz iplik fabrikası ile bu ölçekte bir iplik şirketinin otomatik olarak işletilmesi için kalite verilerine ihtiyaç duyduğu açıktır. Laboratuvar sonuçları ve hat içi elde edilen veriler merkezileştirilmeli ve sonra analiz edilmelidir. Matesa İplik İşletmeleri Müdürü Buket Çelebi konu ile ilgili olarak “USTER® QUALITY EXPERT bizim için çok önemli bir yardımcı oldu.” dedi.

Şeffaflık ve Trendler

Türkiye'nin en büyük tekstil markalarından biri için çalışmak zorlayıcı bir iştir. Günde 140 ton iplik elde etmek için performans optimizasyonu ve maliyet azaltma, yönetilmesi gereken daimi zorluklardır.  USTER® QUALITY EXPERT'in avantajlarına değinen Buket Çelebi, “USTER® QUALITY EXPERT'in sunduğu birleşik verilerin pratik analizine ve yorumlamasına güveniyorum. Yalnızca veri toplamanın ötesine geçiyor ve bizi iplik üretiminin her alanında hedeflenen gelişmelere doğru destekliyor” dedi ve cümlelerine şu şekilde devam etti. “Tekstil işletmelerinde etkili karar alma ve önleyici süreç optimizasyonuna giden yolda USTER® QUALITY EXPERT kullanma olduğuna ikna oldum.” Onun bu görüşü, USTER® QUALITY EXPERT ile bağlantılı USTER® laboratuvarı ve hat içi sistemler listesi tarafından desteklenmektedir. Tüm eğirme işlemlerini birbiriyle bağlantılı hale getirmek, her şeyi şeffaf ve karşılaştırılabilir hale getirir. “Kalite ve verimlilik trendlerini tanımlayabilen ve sorunları önlemek ve gelişmeleri teşvik etmek için proaktif olarak çalışan tam ölçekli işletme analizinden faydalanıyoruz.”

Uyarılar ve Tavsiyeler

USTER® QUALTIY EXPERT, kalite yöneticilerine herhangi bir sorunu kaynağında çözmek için hızlı bir şekilde müdahale etme yetkisi vererek işlem güvenliği sağlar. İplik üretimindeki işlem adımlarının herhangi birinde veya çoğunda kalite sorunları ortaya çıkabilir. Sorunun asıl nedenini takip etmek, güvenilir verilerle birlikte iyi derecede deneyim sahibi olmayı gerektirir. USTER® QUALITY EXPERT ile gelen yeni özelliğe benzer Assistant Q, hem yerleşik uygulama bilgisine hem de doğru veri analizine sahiptir. Bu yeni özellik, USTER’in uygulama zekâsını benimseyen ve tekstil bilgisini detaylı analiz ve iç görü ile birleştiren, 70 yıllık deneyime sahip uzman bir çalışan gibidir.

Sistem akıllı telefonlara ve tabletlere gerçek zamanlı bildirimler gönderir. Çelebi “USTER® MOBILE ALERTS uygulaması bizi 7/24 kaliteye bağlıyor ve hızlı bir bilgi akışı sağlıyor. Sorunlar, gözle görülür düzeyde daha hızlı çözülüyor” diyor. Tek bir mobil uygulamadan mobil cihazlar, potansiyel kalite problemleri hakkında erken uyarılar ile birlikte sorunun kaynağına ve ham madde tasarrufuna ilişkin tavsiyeler alıyor. Hat içi ve laboratuvar aletlerinden alınan ve Assistant Q tarafından sürekli analiz edilen kombine veriler, yöneticileri üretimdeki kalite sorunları hakkında bilgilendirir ve vakit kaybetmeden karşı önlem alınmasına yardımcı olur. Ayrıca Alarm Merkezi’nin herhangi bir konfigürasyona ihtiyaç duymadan otomatik olarak ve hızla tüm bu hususların altını çizdiğini unutmamakta fayda var.

Tüm Yönlerden Optimizasyon

USTER® QUALITY EXPERT, tüm işletmelerde süreç optimizasyonu için yeni ufuklar açıyor. Değer Modülleri, USTER® QUALITY EXPERT’te mevcuttur ve bunlar, sürekli ve güvenilir şekilde maliyetli işlemleri otomatikleştirmek, hataları önlemek ve süreç performansını istenen kalite düzeyine yükseltmek için birlikte çalışır.

İşletme Analizi ve Alarm Merkezi olmak üzere iki Değer Modülünden faydalanan Çelebi, şu hususta emin: USTER® QUALITY EXPERT ürün kalitesini ve işletme verimini artırıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.