Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği Başkanını Seçti

Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği (TTTSD) Olağan Genel Kurulu’nda tek aday olan mevcut başkan Vehbi Canpolat yeniden başkan seçildi.

  03 Eylül 2021 09:02 Cuma
Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği Başkanını Seçti

Tekstil terbiye sektörünün çatı kuruluşu TTTSD Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Derneğin Genel Kurulu’nda tek aday olan Vehbi Canpolat oyların tamamını alarak yeniden başkan seçildi. Vehbi Canpolat, yeni dönemde de sektör için çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini söyledi.

Genel kurul sonrası yaptığı açıklamada Vehbi Canpolat, “TTTSD’nin yeni dönemde de başkanı seçilmekten dolayı son derece gururluyum. Yeni yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımızla sektörümüz için çalışmaya devam edeceğiz. Sektörümüzün içerisinde bulunduğu değişim sürecinin farkındayız ve sektörümüzü global sürdürülebilirlik normlarına hazırlayabilmek için elimizden geleni yapacağız. Sürdürülebilirlik normlarına uygun üretim, bu dönem yönetimimizin en önemli önceliklerinden biri olacak. Bugün gelinen noktada sadece gelişmişlik seviyesi yüksek ülkeler değil, dünyanın neredeyse tamamına yakını iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı hazırlık içinde. Döngüsel ekonomi, kaynakların verimli kullanılması, dijitalleşme, karbon ayak izi gibi konular önümüzdeki dönemde üye firmalarımız ile öncelikli odak noktalarımız olacak. Çevre bilinci ile sürdürülebilir üretim ülkemiz ve dünyamız için bir tercih değil bir mecburiyettir.

‘’Farkındalık Düzeyini Arttırmak İçin Çalışacağız’’

Tekstil terbiye sanayisinin daha temiz üretim konusunda teknik kapasitesinin geliştirilmesi ve farkındalık düzeyinin artırılması için çalışacağız, çalışmak zorundayız. Ülkemiz bugün dünyanın en büyük 5 tekstil ülkesinden birisi. Global rekabet gücümüzü korumak, daha çok ve uzun süreli katma değer yaratmak için sürdürülebilirlik gelecek dönem için en önemli olgu olacak. Global ticarette Türk tekstilinin yakaladığı bu yeri koruyabilmesi ve arttırabilmesi için hepimiz üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirirsek ülkemiz tekstil sektöründe ilk 3’e girecektir.” diye konuştu.

TTTSD’de yeni asil ve yedek yönetim kurulu üyeleri şu şekilde oluştu: “Asil Üyeler; Vehbi Canpolat, Kemal Oğuz, Fatma Şener, Ahmet Temiroğlu, Turgay Karadeniz, Faruk Özpınar, Ali Osman Kilitçioğlu


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.