Türkiye AB'ye En Fazla Tekstil Ürünü Satan 3'üncü Ülke

Avrupa Birliği'nin resmi istatistik kurumu Eurostat’ın son verilerine göre AB ülkelerinin 2018 yılında en fazla tekstil ürünü ithal ettiği 3'üncü ülke Türkiye oldu.

  18 Eylül 2019 00:00 Çarşamba
Türkiye AB'ye En Fazla Tekstil Ürünü Satan 3'üncü Ülke

Avrupa Birliği'nin (AB) resmi istatistik kurumu Eurostat’ın son verilerine göre AB ülkelerinin 2018 yılında en fazla tekstil ürünü ithal ettiği 3'üncü ülke Türkiye oldu.

Türkiye geçtiğimiz sene üye ülkelere 10 milyar euroluk tekstil ürünü satarken, listede 27 milyar euro ile Çin birinci, bir başka Uzak Doğu ülkesi Bangladeş ise 16 milyar euro ile ikinci sırada yer aldı. Listenin dördüncü sırasında 5 milyar euro ile Hindistan yer alırken, Kamboçya 4 milyar euroluk ihracatla listede ilk 5'e girdi.

AB ülkeleri 2018'de toplamda 166 milyar euroluk tekstil ürünü ithal etti. Bu ürünlerin yüzde 51'i AB sınırları dışından geldi. Türkiye tek başına AB ülkelerinde giyilen tekstil ürünlerinin yüzde 12'sini üretti. Üye ülkelerin tekstil ürünleri ithalat oranıysa 2013 yılına oranla yüzde 25 artış gösterdi.

Almanya 17 milyar euro ile en çok, tekstil ürünü ithal eden ülke olurken, İngiltere önderliğindeki Birleşik Krallık 12.1 milyar euro ile ikinci, İspanya ise 12 milyar euro ile bu alanda üçüncü sırada yer aldı. En çok tekstil ürünü ithal eden diğer AB ülkeleriyse Fransa, Hollanda ve İtalya oldu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.