Türkiye, AB'deki En Dinamik Pazar Durumunda

Trutzschler Kıdemli Pazarlama Müdürü Jutta Stehr, “Türkiye, önemli bir nonwoven üreticisi ve hatta AB'deki en dinamik pazar durumunda.

  19 Nisan 2019 00:00 Cuma
Türkiye, AB'deki En Dinamik Pazar Durumunda

Trutzschler Nonwovens, taranmış nonwoven kumaş üretmek için komple hatlara odaklanıyor. Çoğu teknoloji onlarca yıl önce geliştirilmiştir, ancak Trutzschler, makinelerini daha yüksek üretkenlik, daha iyi son ürün kalitesi ve her zaman daha iyi verimlilik için optimize etmeye devam ediyor. En son geliştirilen teknoloji ise;  WLS - ıslak serilmiş / eğrilmiş dokunmamış malzemeler için eksiksiz bir hat. Bu, kağıt ve diğer ıslak serilmiş malzeme yapım ekipmanları için iyi bilinen bir sektör uzmanı olan Alman Voith ile geliştirilmiş ortak bir projedir. Ll makineleri 2013 yılında başarıyla adapte edilmiş ve 4 hattın çalışmasına ve yeni bir hattın oluşturulmasına neden olmuştur. Konuyu Trutzschler Kıdemli Pazarlama Müdürü Jutta Stehr ile değerlendirdik.

Makinelerimizin Çoğunda İleri Teknoloji Var

Trutzschler ürün yelpazesi ve ürünlerin ayırt edici özellikleri hakkında Trutzschler Kıdemli Pazarlama Müdürü Jutta Stehr,Trutzschler'in ürün yelpazesi, balya açma, elyaf karıştırma, iplik oluşturma, iplik bağlama, terbiye, kurutma ve sarım makinelerini içeriyor. Çekirdek bileşenleri çeşitli silindir kartları, bükülme için AquaJet ve çeşitli verimli tambur kurutucular. Hedefimiz, müşterileri için tek elden ürünü için en iyi makineleri tedarik etmektir. Bunun için Trutzschler, 2012 yılında nonwoven makine portföyünü Bastian Sarıcı’yı satın alarak tamamladı. Müşteriler bu tek elden alışverişe değer veriyor. Nonwovenlarda, genel bir çözüm genellikle farklı tedarikçiler tarafından en iyi bileşenlerin seçilmesinden daha çekicidir. Makinelerimizin çoğu, ileri teknolojiler kullanılarak geliştirilmiştir ve yıllar önce geliştirilse bile hala teknolojik olarak ileri düzeydedir. Bunun bir örneği, taranmış, ıslak serilmiş veya hatta eğrilerek bağlanmış kumaşlar için kullanılan AquaJet'tir. Zamanla hafif, orta ve ağır ağırlıktaki kumaşları hidroenleştirmek için uygun çok yönlü bir makine konsepti haline geldi. Uygulama yelpazesi artık silme materyali veya tıbbi dokunmamış kumaşların yanı sıra kaplama substratları, coğrafi ve otomotiv tekstilleri veya sıcak gaz filtrasyon ortamlarını içeriyor. Ve bitmedi - üreticiler yeni gereksinimlerle geldiğinde sürekli yeni özellikler geliştiriliyor” dedi.

Yenilenebilir Kaynaklar ve Sürdürülebilirlik

Trutzschler olarak, nonwoven teknolojilerinin geliştirilmesinde temel rolünüz nedir sorumuza yönelik olarak Stehr şu bilgileri verdi: Taranmış nonwoven kumaşlar üretmek için dokunmamış tüm teknolojiler oldukça gelişmiştir. Ancak tükenmiş değiller: Hem Trutzschler hem de rekabet her zaman optimizasyonlarla ve yeni çözümlerle geliyor. Uzun süredir Trutzschler, sektördeki bir makine tedarikçisi olarak rolünü gördü. Fakat bu birkaç yıl önce Voith ile işbirliğimizin başlangıcında değişti. 2013'te yeni bir teknolojimiz vardı - WLS (ıslak döşeme ve bükülme) - ve potansiyelini araştırdık. Bu yüzden birçok deneme yaptık ve birkaç üreticiyi temizlenebilir mendillere yatırım yapmaya ikna ettik. Şimdi yeni bir WLS son ürünü tanıtacağız. Bu sefer, yenilenebilir kaynaklardan elde edilen sürdürülebilir tek kullanımlık ürünler, örneğin; ıslak mendil. Sonuç, makine ve liyosel elyaf karışımından materyalleri silme işlemidir. Mendiller güçlü, yumuşak, emicidir - ve hem ekonomik hem de biyolojik olarak parçalanabilir. Böylece kendi imajımız genişledi. Şimdi kendimizi daha fazla bir iş sağlayıcı olarak görüyoruz. Sürdürülebilirlik ve yeşil ürünler gibi mega trendleri belirliyor ve uygun makine, teknoloji ve süreçleri sağlıyoruz.”

Çin, Hacim ve Kalite Bakımından Baskın Bir Pazar Haline Geldi

Son 3 yılda pazarların odak noktası, bağlama ekipmanından kumaş şekillendirme makinelerine kaydı çünkü kumaş ve nonwoven kaliteyi belirleyen önemli bir süreç adımı. Geliştirme odağımız da aynı şekilde değişti” diyen Trutzschler Kıdemli Pazarlama Müdürü Jutta Stehr, “Pamuk lifi işlemek için özel rastgele kart NCR'imiz çok popüler oldu. Ağartılmış ve ağartılmamış pamuk çeşitlerinin yanı sıra yumuşak, kaliteli pamuklu mendiller yapmak için penye uçlarını güvenilir şekilde işler. Yüksek verimlilikle spunlacing hatları arayan üreticiler için Trutzschler, 2 yıl önce NCT yüksek kapasiteli silindir kartını tanıttı. Ayırt edici özelliği, tarama alanını önemli ölçüde artıran yeni bir transfer bölümü. Böylece hammadde miktarı artar ve popüler PET / CV karışımları için sarıcıda hat hızları 300 m / dk'ya kadar çıkar” ifadesini kullandı. Sürekli üretilen makinelerle hem Türkiye hem de dünya pazarlarındaki pozisyonunuzu nasıl değerlendirirsiniz sorumuza yönelik olaraksa Stehr şunları söyledi:“Trutzschler'in dünya çapında iyi bir adı var ve teknolojimizi dünya çapında kaliteli fikir sahibi üreticilerimize sunuyoruz. Son yıllarda Çin, hem hacim hem de kalite bakımından baskın bir pazar haline geldi. Birinci kademe Çinli nonwoven üreticileri hem Çin’deki hem de dışarıdan gelen talepleri karşılamak için çözümlerimize ve ithal edilen temel bileşenlere güveniyor.”

Türkiye, İkinci En Büyük Nonwoven Kumaş Üreticisi

Türkiye pazarının önemi, Türkiye pazarındaki hedefler ve yatırımlar hakkında Trutzschler Kıdemli Pazarlama Müdürü Jutta Stehr, “Türkiye, önemli bir nonwoven üreticisi ve hatta AB'deki en dinamik pazar durumunda. Tahminimize göre, Türkiye geçen yıl 380 bin ton nonwoven kumaş üretti. Türkiye, ikinci en büyük nonwoven kumaş üreticisidir” bilgisini paylaştı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.