Truetzschler’in En Yeni İnovasyonu: Portal Balya Açıcı BO-P

Portal Balya Açıcı BO-P kalite ve tasarruf açısından yeni standartlar belirliyor.

  25 Kasım 2019 00:00 Pazartesi
Truetzschler’in En Yeni İnovasyonu: Portal Balya Açıcı BO-P

Yüksek iplik kalitesinin temeli, harman hallaç dairesinde atılıyor. Balyanın dikkatli bir şekilde açılması, bu sürecin temel unsurlarından sadece birisidir. Bu şekilde üretim sonrası işlemlerin optimum olması için homojen bir ilmek akışı sağlanabiliyor. Harman hallaç dairesine yönelik en yeni Truetzschler inovasyonu, hem daha fazla kalite hem de daha fazla tasarruf sağlıyor: Portal Balya Açıcı BO-P, yan yana daha fazla balyanın yerleştirilmesine izin verirken iki açma silindiri kullanarak bu balyaları paralel bir şekilde işliyor. Bu, hatırı sayılır ölçüde daha iyi harman ve 3,000 kg/saat kadar daha yüksek verimi ortaya çıkarabiliyor.

İlk Müşteri Geri Bildirimi

Hint şirketi Polytex, Barselona’da düzenlenen ITMA’dan önce Hindistan’da ilk portal balya açıcıyı tedarik eden şirket oldu. Bir haftadan kısa bir sürede tüm kurulum ve çalıştırma süreci tamamlandı. BO-P’yi duvara yakın bir şekilde, 2,9 metre çalışma eni ve 60 metre uzunluğuyla konumlandırarak mekandan tasarruf etmek de mümkün oldu.

Hindistanlı şirketin Genel Müdür Yardımcısı K. Sundara Rajan yaptığı açıklamalarda piyasadaki mevcut en güvenli balya açıcıya yatırım yapmanın önemli olduğunu vurguladı ve ekledi: “Çalışanların güvenliğini sağlamak için kapsamlı bir konsept, şirket için önemliydi. Yüksek çalışma genişliğinin düşük genel genişlikle birleştirilmesi ise satın almanın temel diğer bir argümanıydı.” BO-P ile yaklaşık 7 aylık bir deneyimden sonra müşteri, sistemin düşük bakım gereksinimi ve sessiz çalışma durumunu vurguluyor.

Tasarım mühendisi Johannes Bossmann fikirden ortaya çıkmış bu ürün hakkında şu açıklamaları yaptı: “Truetzschler’de portal balya açıcı konsepti ilk kez sunulduğunda müşterilerin sahip olacağı avantajlar açıkça ortadaydı. O zaman BO-P, piyasada herhangi bir kanıt olmadan önünde birçok teknik ve teknolojik zorluk olan bir fikirden ibaretti. Truetzschler ise bu fikri gerçekleştirmek için gerekli bilgi birikimi, deneyim ve özgüvene sahipti. BO-P’nin iyi karşılandığı ve müşterilerimize vaat ettiğimiz şekilde çalıştığını görmek büyük mutluluk.”

Balya Toplayıcıdan Portal Balya Açıcıya

Truetzschler harman hallaç dairesi, 20 yüzyılın başlarında doğdu. 1902 yılında Truetzschler, ürün gamını genişletmeye başladı ve pamuk işleme için temizleme ve toz giderme sistemleri üretmeye koyuldu. “Balya toplayıcı” formundaki ilk otomatik balya giderme aleti 1963 yılında piyasaya sürüldü. 16 yıl sonra 1979 yılında “balya dinkleme” ilkesine göre çalışan BLENDOMAT üretildi. Yıllar içinde BLENDOMAT ilkesi dünya çapında tüm makine üreticileri tarafından benimsenmişti. 2019 yılında Truetzschler, Barselona’da ITMA’da bir sonraki jenerasyonu tanıttı.

Başlangıçtan İtibaren Daha İyi Harmanlama

Yeni ve benzersiz portal konsepti, ilk olarak büyük çalışma genişliğini mümkün kılıyor. 2,9 veya 3,5 metre genişlik ve 75 metre uzunluğunda balya alanıyla Portal Balya Açıcı BO-P, esnek balya yerleştirme imkanı tanıyor. İki açma silindiri paralel olarak çalıştığı için 5 ila 14 balyadan ilmikler eş zamanlı olarak işleniyor. Bu, harman hallaç dairesinde homojen bir harman için temeli oluşturuyor.

Açmada Artış ve Daha Yüksek Performans

Makinenin iki uzun açma silindiri, neredeyse iki katı kadar daha fazla dişe sahip. Bu, elyaf dostu açma ve yeknesak ve homojen bir yüzey görünümü sağlıyor. Büyük çalışma genişliği ve iki açma silindirinin eş zamanlı çalışması sayesinde küçük ilmekler iplik fabrikasının ilk işleminde üretilmiş oluyor. Bu, tek silindirle ve daha küçük çalışma genişliğiyle çalışan sistemler için mümkün değildir. Yeni koşullar, saatte 3.000 kg’a kadar üretime olanak tanıyor.

Daha Az Yer Kaplama ve Daha İyi Erişim

Balya açıcı, daha kompakt ve yerden tasarruf sağlayacak şekilde tasarlanamazdı. 3.5 metre çalışma genişliğiyle 460 kadar balya bir balya düzeninde birleştirilebiliyor. BO-P’de bulunan akıllı işyeri koruma, yer kaplayan güvenlik alanlarına ihtiyaç duymuyor. Yeri en iyi şekilde kullanmak için BO-P, balya düzenleme alanına serbest erişim sağlayarak duvara yakın konumlandırılabiliyor. İlaveten tek tarafta balya düzenleme özelliği iplik fabrikasında lojistiği ciddi ölçüde basitleştiriyor. Uzun balya düzenleme alanı, esnek bir şekilde kullanılabiliyor. Alanlar, farklı uzunluklara sahip olabilir. Bu durum, örneğin, gözetimsiz gece vardiyası veya hafta sonunu uzatmak için faydalı olabilmekte.

Kullanımı Basit ve Kolay

Uzak ekran T-LED, uzun bir mesafeden çalışma durumunu net bir şekilde gösterir ve operatörün gereksiz yürümesinin önüne geçer. Arıza durumunda ve makine başlatılmadan önce net görsel uyarılar verebiliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.