TİM’in Yeni Başkanı İsmail Gülle

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin yeni başkanı İsmail Gülle oldu. Gülle seçilmesinin hemen ardından yaptığı açıklamada, “Kazanan ihracatçı olacak” dedi.

  02 Temmuz 2018 01:00 Pazartesi
TİM’in Yeni Başkanı İsmail Gülle

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 25'inci Olağan Genel Kurul'unda yeni başkanını seçti. İsmail Gülle, Oğuz Satıcı ve Tahsin Öztiryaki’nin başkanlık için yarıştığı seçimde en fazla oyu alan İsmail Gülle, ihracatçıların yeni başkanı oldu. Gülle 149, Tahsin Öztiryaki 140, Oğuz Satıcı ise 109 oy aldı. Seçimin ardından açıklama yapan Gülle, TİM'in en medeni seçimlerinden birini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bugünden itibaren verdiğiniz bu görevi sizin adınıza en güzel şekilde kullanacağım. Makam küçülecek, hizmetler büyüyecek. Kimse oyunun dışında kalmayacak. TİM'i, söz verdiğimiz gibi çok farklı bir kurum haline getireceğiz. 20 sene TİM'in her noktasında hizmet ettim. Bundan sonra da daha güçlü daha aktif ve yaratıcı olacağız. Kazanan ihracatçı olacak." ifadelerini kullandı.

İsmail Gülle Kimdir?

1960 yılında Sivas'ta doğan İsmail Gülle, ilk ve orta öğrenimini bu şehirde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü'nde ihtisas programını tamamlayan Gülle, halen pamuk ipliği üretimi, örme kumaş imalatı, boya tekstil terbiyesi yapan ve kendi enerjisini kendisi üreten entegre bir şirket olan Gülle Tekstil’in Yönetim Kurulu Başkanlığını yapıyor. 2003-2018 yılları arasında İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB)Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdüren Gülle, şu anda bu kurumun başkan yardımcılığı görevinde. Aynı zamanda, Sivas İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığını da yürütmekle birlikte, İSO ve İTO üyesi. İngilizce bilen Gülle, evli ve iki çocuk babası.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.