Test Uzmanlarının Tercihi Aygenteks

Tekstil test ekipmanları alanında 40 yılı geride bırakan Aygenteks, 2012 yılına ürün ve sektör porföyünü genişleterek girdi.

  18 Mart 2013 17:17 Pazartesi
Test Uzmanlarının Tercihi Aygenteks

Tekstil sektöründe kalite ve standartlara uygunluğun öne çıkması ile birlikte test ve laboratuvar ekipmanları büyük önem kazandı. Bu alanda 40 yıldır ürün tedariği sağlayan Aygenteks, laboratuvar kalite kontrol ve test cihazlarının satışının yanı sıra, bu cihazların kurulması, kullanımı ve test uygulamaları konusunda hizmetleriyle de sektörü desteklemeye devam ediyor. Tekstil sektörünün yanı sıra, matbaa, ambalaj, kağıt, karton, plastik, izolasyon, gıda ve medikal sektörlerine de hizmet veren Aygenteks’in çalışmaları hakkında firmanın Genel Müdür Yardımcısı Ayşen Aygen’den bilgi aldık.

2011 yılını günlük rutin aktivitelerin yanı sıra makro analizler yaparak değerlendirdiklerini söyleyen Ayşen Aygen, böylece yürümekte olan faaliyetlerin yanı sıra planlanan çalışmalar ve çalışma alanları konusunda daha etkin bir konuma ulaştıklarını belirtti. Bu dönemde hem temsilciliklerinde hem de firma bünyesinde bazı değişiklikler yaptıklarını açıklayan Aygen; “Koordine olmakta sıkıntı yaşadığımız bazı yurtdışı firmalarımızla iş ilişkimizi sona erdirdik ve bu firmaların yerine ikame edebilecek daha aktif, daha efektif firmalarla iş birliği içine girdik. Şimdi daha doğru olduğuna inandığımız bir yoldayız” dedi.

Firma bünyesinde sürdürdükleri CRM- ERM (Müşteri İlişkileri Yönetimi – Çalışan İlişkileri Yönetimi) çalışmalarını devam ettirdiklerini dile getiren Aygen, uzun yıllardır tekstil sektörü için laboratuvar test cihazlarının mümessilliğini yürüttüklerini hatırlattı. Yaklaşık 5 yıldır tekstil dışındaki alanlara da hizmet vermeye başladıklarına değinen Aygen; “Misyonumuz; her zaman kaliteli, doğru ve hızlı hizmet vermek olduğu için biz sadece 2011 yılında değil her yıl bu ve benzeri çalışmaları yapmaktayız” diye konuştu. Aygen, 2012 yılına kendilerinin tekstil laboratuvar test cihazları mümessili olan bir firma değil, genel olarak laboratuvarda fiziksel test cihazları mümessili bir firma haline geldiğini söyledi. Aygen, hizmet verdikleri tüm sektörler açısından, 2012 yılının parlak bir yıl olacağını savundu.

Tekstil Laboratuvarlarına Tam Donanım Desteği

Ayşen Aygen, elyaf, iplik, kumaş, nonwoven ve halı test cihazlarını tedarik ettiklerini belirterek; “Elyaf testi dediğimiz zaman bunun içinde; pamuk incelik ve olgunluk, elyaf inceliği, elyaf uzunluk, tek elyaf mukavemet, mikroskop elyaf ölçüm sistemi, microteme-elyaf kesit alma, hızlı yağ ölçme, elyaf açıcı ve iplik gerginlik ölçüm cihazları yer alıyor. Kumaş testleri ise, fiziksel testler, haslık testleri ve güç tutuşurluk testleri kendi alt başlıklarına sahip. Halı ve nonwoven alanında ise; statik yükleme, hexapod halı aşınma, hexapod kir uygulama, dijital kalınlık, halı hav yüksekliği, halı aşındırma, hav-ilmek çekme ve halı yanmazlık test cihazları sayılabilir” dedi.

Aygen, tekstil fiziksel testi ve laboratuvarı alanında birçok önemli markanın temsilciliğini yürüttüklerini belirterek, bu markaları şöyle sıraladı; “Öncelikle firmamızın kurulduğu günden buyana James Heal firmasının temsilciliğini yürütüyoruz. İngiltere merkezli bu firma, kumaş testleri konusunda çok başarılı ve sürekli olarak kendisini yenilemesiyle tanınıyor. Amerika merkezli Govmark firması ise güç tutuşurluk konusunda hem hizmet hem de test cihazları üretiyor. Elyaf, iplik, nonwoven ve halı sektörleri için test cihazları üreten İngiltere’den Wira firması ise yine önemli bir markadır. İsviçre’den Textest firması ise özellikle hava su geçirgenlik test cihazlarında dünyada lider kabul ediliyor. Türk tekstilcilerine sunduğumuz bir başka marka ise, görsel değerlendirme için standart ışık kabinleri üreten, birçok sektör için üç boyutlu objelerin hassas renk ölçümünü hem rakamsal hem de görsel olarak yapan, bu görüntünün dijital analiz ve değerlendirmesinin yapılmasını sağlayan İngiltere Menşeli DigiEye sistemi ile Verivide firmasını belirtmeliyim.

Görsel değerlendirmenin başka bir çeşidi olan makro ve mikroskopide İsviçre merkezli Projectina firması, ışık haslığı ve korozyon testleri konusunda ekonomik çözümler sunan İtalya’dan Co.Fe.Me.Gra firması da mümessilliğini yürüttüğümüz firmalar arasında bulunuyor. Tekstil aksesuarlarının testleri içinde; düğme, çıt çıt vb. aksesuar ve bazı oyuncaklar için test cihazları üreten Gar-Tex firmasını sayabilirim. Ayrıca İsveç merkezli Electrolux firmasının da distribütörlüğünü yürütüyoruz. Beyaz eşya üretimi ile tanınan bu marka, tekstil sektöründe üretime ve fiziksel testlere yönelik olarak yıkama, kurutma çözümleri sunuyor.”

Satış Sonrası Hizmetlere Önem Veriyoruz

Aygenteks olarak, satıştan daha çok satış sonrası hizmetlere önem verdiklerini belirten Ayşen Aygen, müşteri memnuniyetinin temel öncelikleri olduğunu, bunun için temel kriterin de Teknik Servis olduğunu kaydetti. Aygen, satış sonrasında, cihazların kurulumu, personelin eğitimi ve gerekli durumlarda teknik desteğin verilmesi ve kalibrasyon hizmetlerinin Teknik Servisin görevleri arasında olduğunu söyledi. Aygen; “Pazardaki yerimizi analiz ederken, satış rakamlarımıza bakmaktan ziyadeana hedefimiz olan müşterilerimizin memnuniyeti ile ilgilenmeyi daha çok tercih ediyoruz. Bu da bizi sektörde farklı kılmayı sağlamakta ve başarı da doğal olarak tüm bunların arkasından gelmektedir” dedi.

Aygen, son yıllarda sektörde marka olma ve farklılaşma isteğinin öne çıkmasıyla birlikte yapılan yatırımların daha planlı ve özenli olmaya başladığını ifade etti. Bu yatırımlar arasında mevcut tesisleri modernize etme çalışmalarının yanı sıra, devlet teşviklerinin olduğu yer ve konularda da sıfır yatırımların yapılmaya devam ettiğini savunan Aygen, her iki tür yatırımda da kalite kontrol cihazlarına gösterilen ilginin arttığını açıkladı. Kendi segmentlerine olan ilginin artmasını sevindirici bir durum olarak değerlendiren Aygen, tekstilcilerin makine alırken ‘kalite, garanti ve satış sonrası hizmete’ baktığını belirtti.

Makinenin  standartlara uygun olması fiyatından daha önemli olduğunu vurgulayan Ayşen Aygen bu konuda şunları söyledi; “Kaliteyi belirlemek için belli standartların geliştirilmesi gerekmektedir. Bu şekilde dünyanın neresinde olursak olalım karşılaştırdığımız kriterler de aynı olacak, tarafsız ve adil bir karşılaştırma yapılabilecektir. Firmalar da dünya çapında ki standartlara uyum sağlamak için, öncelikli olarak kaliteli ürünü ve dolayısı ile kalite ve hizmet anlayışı olan firmaları tercih edeceklerdir.”

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.