Tekstil Sektörüne TOKİ Destekli Proje

İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, tekstil endüstrisinde modern tesis ve yatırım ihtiyacına dikkat çekerek TOKİ’den destek sağladı. Gültepe, 2019 hedeflerini de paylaştı.

  25 Nisan 2019 00:00 Perşembe
Tekstil Sektörüne TOKİ Destekli Proje

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe, Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ), Anadolu’da fabrika binaları inşa etmesini istedi. Gültepe, çağrılarına olumlu yanıt verilmesi durumunda inşa edilecek tüm fabrika binalarını üretim merkezine çevireceklerini söyledi.

Türkiye’nin refah düzeyini arttırabilmesi için daha çok üretime ve daha çok ihracata ihtiyacı olduğunu vurgulayan Gültepe, şöyle devam etti:  “Üretimde, istihdamda ve katma değerli ihracatta imalat sanayinin lokomotifi olan hazır giyim ve konfeksiyon sektörümüz, kapasite kullanımında yüzde 80’e dayandı. 18 milyar dolarlık ihracatını orta vadede iki katına çıkarmayı hedefleyen sektörümüzün, acilen yeni yatırımlara ve modern tesislere ihtiyacı var. Bu projemizin gerçekleşmesinde ve sektörün modern tesislerle geleceğe hazırlanmasında TOKİ çok önemli bir rol üstlenebilir. Anadolu’da atıl duran kamu binalarını fabrikaya dönüştürebilir ya da moda endüstrimizin dünyadaki algısına da pozitif katkı yapacak yeni fabrika binaları inşa edebilir.”

Gültepe, 2019 Hedeflerini Konuştu

Açıklamasında Türk moda endüstrisinin 2018 performansı ve 2019 beklentilerini de değerlendiren Gültepe, sektörün yılı en az 2 milyar doları markalı ürün olmak üzere yaklaşık 18 milyar dolar ihracatla tamamlayacağını bildirdi. Üç yıllık durağan dönemin ardından ihracatta ilk kez bu yıl yüzde 5’lik bir artış yakaladıklarının altını çizen Gültepe, şöyle devam etti:

“Bölge ülkelerindeki siyasi istikrarsızlıklar, jeopolitik sorunlar ile küresel ticaret ve kur savaşları 2019 yılı için risk yaratmaya devam ediyor. Dünya çapında ticaret savaşları ve kur savaşları kadar yaygınlaşan ticarette korumacılık uygulamaları da risk faktörü oluşturuyor. Ticaret savaşları çerçevesinde ABD’nin Çin’e karşı uyguladığı ek tarifelerin ise Türkiye için yeni fırsat pencereleri açabileceğini değerlendiriyoruz. Olumsuzluklara rağmen 2019’da öncelikle 2018’deki düzeyi korumayı ve üzerine yüzde 10’luk bir artış koymayı hedefliyoruz.”

Ekim 2018 verilerine göre sektörde 511 bin kişiyi istihdam ettikleri hatırlatan Mustafa Gültepe, 2019’da öncelikle bu düzeyi korumayı, ihracatı yüzde 10 arttırma hedefi, Anadolu’da planlanan ve devam eden yatırımlarla yeni  istihdam yaratmayı öngördüklerini sözlerine ekledi.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.