Tekstil Makinelerinde ‘İsviçre Kalitesi’

İsviçre Tekstil Makine üyeleri, tekstil sektörüne katma değeri yüksek çözümler sunarak, iplik üretim sektöründe başarıyı yönlendiriyor.

  26 Kasım 2019 00:00 Salı
Tekstil Makinelerinde ‘İsviçre Kalitesi’

İsviçre, iplik eğirme işinde 200 yılı aşkın bir süreye uzanan tarihi köklere sahip. 19. Yüzyılın başlarında Britanya’dan ekipman ithal eden İsviçre, makine-imalat sektörünün temelini iplik eğirme tezgahlarında sanayileşmeyle attı. Günümüzde, iplik üretiminin büyük ölçüde doğuya doğu kaydığı zamanda, İsviçre fabrikaların ihtiyacı olan yenilikçi teknolojileri sağlamaya devam ediyor.

Eğrilmiş İplikler, Elyaflar…

İplik üretimi için İsviçreli makinelerin dünyaca lider konumu, ITMA 2019’da Rieter Grup tarafından teminat altına alınan sözleşmelerle kendini ortaya koydu. Mısır tekstil endüstrisi için 180 milyon İsviçre Franklık yedi adet yeni modernizasyon projesi planlanıyor. Bunlar için, Kahire’den Cotton & Textile Industries Holding Firması 165 milyon İsviçre Frank’ı tutarında ilk altı projesi için Rieter ring ve kompakt iplik eğirme makinesi sipariş etti.

Rekabetçi baskılar iş çevresini değiştirdiğinden diğer sektörler daha özelleşmiş bir yaklaşıma ihtiyaç duyuyor. Çin’de merkezileşen viskoz üretimi bunun örneği. İsviçre Tekstil Makine üyesi Maurer,  viskoz üretim tesisleri ve makinelerinin tedariğinde öncü ancak Çin’deki rekabet bir mesele. Yeni iş sahalarını çeşitlendirmek ve oluşturmak için Maurer, etkinliklerini mühendislik ve danışmanlık hizmetlerini kapsayacak şekilde genişletti. Bunu da çözücülerin ve geri dönüşüm sistemlerinin uygulanması için çevre dostu süreçlere dayanarak, daha sürdürülebilir kaynaklardan elde edilen alternatif elyaflardaki etkinliklerle geliştirildi.

İsviçre, sentetik elyaflarda da öncü bir oyuncuya sahip. Retech,  yüksek performanslı sentetik elyafların ve ipliklerin işlenmesi için sistemler geliştiriyor ve pazarlıyor. Godel silindiri, ısıtıcılar ve tahrik kontrolörleri gibi özel bileşenler, çekme süreçlerinin ekstrem kasılmalarına dayanacak güçle 400°C kadar yüksek çalışma sıcaklıkları ile başa çıkmak adına tasarlanmaktadır. Retech, mevcut yeniliği polyester, poliamid ve polipropilen iplikler için en üst düzey teknolojiyle rekabet etmeyi sağlayacak şekilde maliyet açısından optimize edilmiş üretimle harmanlamayı başarmakta.

Temel bileşenler, gerek yeni kurulumlar gerekse değişim parçaları için, iplik üretiminin her alanında hayati bir rol oynar ve Bräcker, Graf, Heberlein, Loepfe ve Rotorcraft İsviçre Tekstil Makineleri üyelerinin hepsi sınıfının önde gelen üreticileridir.  Sektörde iyi bilinen isimler olan bu firmaların başarısı, dünya çapındaki müşterileri için sofistike çözümlerin geliştirilmesi ve uzun vadeli Ar&Ge yatırımlarına dayanmaktadır.

Bilgi Boşluğu İçin Dijital Çözümler

Dijital çağdaki değişen öncelikler, tekstil üreticileri için yeni zorluklar ve beraberinde yeni çözümler ortaya çıkarıyor.  Bunlardan bir tanesi de şimdilerde Saurer’in tek bir akıllı program ile tüm bir üretim operasyonunu yönetme yolu sunduğu, kalifiye ve bilgili personel kıtlığı. ‘Senses’, dijital fabrika yönetim sisteminin adı. Saurer markalarının yanı sıra 3.şahıs üreticilerin makinelerini de kapsıyor. Süreç otomasyonu, destekleyici süreçlerin (bakım, iş gücü gibi) yönetimini ve üretimle kalite verisinin ara bağlantısına yayılmaktadır.

Dijitalleşme, iplik eğirmede kâr amaçlı kalite yönetimi için gereklidir. İdeal olarak laboratuvar test ve süreç içi kalite kontrolünden gelen veriler birleştirilmedir. USTER’in Kalite Yönetim Platformu, temel üretim proseslerinden elde edilen bilgiyi entegre eder. Tekstil üreticilerini kalite problemlerinden haberdar eden ancak aynı zamanda kaynağında düşük kalite üretimi engelleyen optimizasyon rehberliği sağlayan ‘Değer Modülleri” sunmaktadır.

Steinemann CVS, merkezi vakum temizleme aracılığıyla fabrika çevresinin temiz tutulmasını sağlayarak kaliteyi korur ve karı artırır. Steinemann’ın en son teknolojisi, tozun ve elyafların toplandığından ve lojistik olarak üretim birimlerinden çıkarıldığından emin olur ki bunlar üretim sürecine zarar vermesin.

Her Seviyede Yenilik: Geleceğe Güç Vermek

En maharetli üretim tekniklerinden en temel hizmet çözümlerine kadar her seviyede İsviçre Tekstil Makine firmalarının modern iplik üretim ve işlemesine yaptıkları katkıyı görmenin birçok yönü var. Örneğin, Amsler’s fantezi ve efekt iplik cihazları, Luwa Air Engineering’in hava iklimlendirme ve nemlendirme sistemleri, iplik eğirme endüstrisinde farklı işlevsel rollere sahip olabilir ancak müşterileri için temel başarı unsurları olabilir. Yeniliklerinin sağladığı avantajlar, tüm dünyadaki iplik eğirme firmalarının hayatını kolaylaştırır. Rieter,  hepsi bir arada iplik eğirme fabrikası yönetim sistemi ‘ESSENTIAL’ı oluşturarak  mekanik tasarımdan yazılım ve dijitalleşmeye önemli bir geçişi vurgulamaktadır. Geniş bir yelpazedeki olasılıklar dahilinde, kullanıcılar ihtiyaçlarına en uygun modülleri seçebilir ve bunları bireysel olarak ekleyebilir.

İsviçreli yenilik gücü, Ing. A. Maurer SA’nın CEO’su Dirk Weber: “Müşteriler, solventler olmadan üretilmiş, ya da çevre dostu versiyonlu ürünler istediği senaryolarda büyük düşünmek ve yüksek otomasyonlu fabrikalarda yatırımları teşvik etmek, viskoz üretimi gibi endüstrilerin Avrupa’ya geri döneceği anlamına geliyor” dedi.

Mevcut ihracat işi ve gelecekteki herhangi bir ev piyasası için tek bir kesinlik var; yenilik İsviçreli DNA’sına var. Bu yüzden İsviçre Tekstil Makine firmaları, müşterileri için geleceği ve önümüzdeki yıllarda tüm iplik eğirme endüstrisini şekillendirecek.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.