Teknik Mensucat İç Pazara Yoğunlaştı

Tekmen Grup bünyesinde faaliyetlerine devam eden Teknik Mensucat, yünlü kumaşları kapsayan 3 markasıyla birlikte büyümeye devam ediyor

  21 Aralık 2012 18:42 Cuma
Teknik Mensucat İç Pazara Yoğunlaştı

Tekmen Grubu’un önemli iştiraklerinden Teknik Mensucat, 1955 yılından bu yana kaliteli üretimiyle sektörde yer alıyor. İlk olarak Tek Dokuma ismiyle Terkoğlu ailesi tarafından kurulan firma, 1976 yılından bu yana Teknik Mensucat Sanayi A.Ş. adıyla ticari faaliyetlerini sürdürüyor. Özellikle yünlü kumaş imalatına yoğunlaşan Teknik Mensucat, fantezi kumaşları da moda trendlerine ve müşterilerin isteklerine uygun olarak imal edebiliyor. Bünyesinde Tekmen, Excellencetex ve Teknik gibi kumaş markalarını barındıran firma, küresel piyasaya yaptığı ihracatla da yerel sınırları aşıyor. Intertextile Shanghai Fuarı’nda Asyalı alıcılarla bir araya gelen firma, başarılı bir etkinliğe imza attı. Fuarda sorularımızı yanıtlayan Teknik Mensucat Pazarlama Müdürü Hakan Ceylan firmanın yapısı hakkında önemli bilgileri paylaşırken, üretim alanları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İstanbul Sefaköy’de kadın ve erkek giyim grubuna yönelik takım elbiselik ve paltoluk kumaş üretimi yaptıklarını anlatan Hakan Ceylan, ipliği satın aldıktan sonra dokuma ve apreyi kendi bünyelerinde yaptıklarını ifade etti. Son dönemde yıllık 2 milyon metre kumaş üretim gücüne sahip olduklarını aktaran Hakan Ceylan, sürekli yatırımlarla bu gücü artırmayı hedeflediklerini vurguladı. Geçen yıl 30 dokuma makinesi aldıklarını açıklayan Ceylan konuşmasına şöyle devam etti; “Makine parkurumuzu sürekli büyütüyoruz. Apre aşamasında İtalyan makineleri tercih ediyoruz. Üretimle ilgili olarak sadece ipliği dışardan alıyoruz. Diğer işlemlerin hepsini kendi tesisimizde yapıyoruz.”

Ek Vergiler İç Piyasayı Canlandırdı

Geçtiğimiz yıl uygulamaya konan ithal kumaşlara ek vergi uygulamasından sonra üretimlerinin hızlandığını açıklayan Ceylan, daha önce Çin’den alım yapan firmaların ek vergilerden sonra iç piyasaya yöneldiğini belirtti. Ceylan; “2 sene önce yurtdışı çalışmalarımız daha hızlı olurken, üreticilerin yüzünü içeriye dönmek zorunda kalması biz kumaş üreticilerine olumlu yansıdı. Türkiye’de takım elbiselik kumaş satın alan firmalar ithalat için Çin’den başka bir seçim yapmıyorlardı. Ek vergiler sonucunda bu firmaların geri dönmesi bizim kapasite artışı yakalamamızı sağladı.” dedi.

Ek vergilerin tartışıldığı dönemde ihracatçıların “Dahilde İşleme Rejimi kapsamında yurtdışına satıyoruz” dediğini hatırlatan Ceylan, bu yaklaşımı eleştirdi. Bu yaklaşıma sahip firmaların ülkenin istihdamına bir katkı sunmadığını belirten Ceylan, firmaların üretimden sonra tanıtıma ağırlık vermesi gerektiğini savundu. Tanıtım çalışmaları nedeniyle fuarlara katılıma önem verdiklerini açıklayan Ceylan şunları dile getirdi; “Başta Paris Texworld olmak üzere, Şangay ve Pekin Intertextile fuarlarına ve Munich Fabric Start’a katılıyoruz. CPM Moskova Fuarı’na da katılıyorduk ancak istediğimiz sonucu alamayınca iptal ettik.”

Avrupa’da yaşanan kriz nedeniyle bu bölgeye dönük etkinliklerinin azaldığını yineleyen Ceylan, özellikle Almanya, Fransa ve İspanya’da satışların düştüğünü açıkladı. Son dönemde Türk üreticilerin aktivitelerini arttırdıkları Çin pazarına da değinen Ceylan, acentalar aracılığıyla bu pazara yüksek kaliteli kumaşlar tedarik ettiklerini belirtti. Ceylan, Çin’e ihraç ettikleri ürünler arasında ipek kaşmir başta olmak üzere polyester ve viskon paltoluk kumaşlar olduğunu da kaydetti.

Grubun Markalarını Tüm Dünya Tanıyor

Tekmen Grubu bünyesinde Tekmen, Excellencetex ve Teknik marka kumaşlara sahip. 3 marka Çevre Değerlendirme Belgesi (ÇED), Emisyon İzin Belgesi, Deşarj Kalite Kontrol Ruhsatı,  Hammadde, Yardımcı ve İşletme Malzemeleri, Kanserojen madde içermeyen, Ekotex belgeleriyle müşterilerine ulaşıyor.

Tekmen, grubun en önemli markalarından birisi olarak öne çıkıyor.  Ürün geliştirme servisi ile koordineli çalışan marka, günümüz trendleri hakkında özel çalışmalar yaparken, tekstil teknolojileri ve kimya teknolojileri yayınlarını da takip ediyor. Çalışanlar, moda ve renk konularındaki yayınları takip ederek, hammadde tedarikleri ve imalatları, straygarn, kamgarn ve fantezi iplik imalatları, dokuma teknolojileri, her türlü kumaşların boya, apre ve kimyasal işlemleri göz önüne alarak yeni ürünler geliştiriyor. Markanın ürettiği kumaşlar arasında; hafif, tuşe, tecrit, ütü gerektirmeyen, suya dayanıklı, yün tutmayan, çekme sıkıntısı olmayan kumaşlar yer alıyor.

Grubun bir diğer markası Excellencetex, ince iplikler ve exclusive apre sistemleri kullanılması sonucu çok hafif kumaş üretimi yapıyor. Bunun yanında marka mikrolar arasındaki hava boşlukları ve doğal elyafların yapısı sayesinde soğuk ve sıcağa karşı yüzde 100 yün gibi izole özelliği kazanan üretimleri ile göze çarpıyor. Markanın tercih ettiği kumaş formülü ise, Extra Fine New Virgin Wool, Natural Silk, Super Micro Polyester ve Super Micro Viscose’dan oluşuyor.

Grubun 3. markası Teknik ise, gelişmiş kumaş formülü sloganı ile üretim yapıyor. Polyester ve Viskos elyaflarının kullanıldığı Teknik markası, Super Micro Polyester ve Super Micro Viscose’un etksiyle ileri teknoloji ürünü 140 s gibi muazzam yumuşak tuşe elde ediyor. Bu kumaşlarda süper mikrolarla yapılan ipliğin avantajları sonucu elegan ve rafine görünüm yakalanıyor. Tüylenmenin olmadığı kumaşlarda, kumaşın özgül ağırlığının da oldukça hafif olduğu belirtiliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.