Tecrübe, Uygun Fiyat ve Teknoloji İle Pazarda Fark Yaratıyor

NKY Tekstil Makine Mümessillik Genel Müdürü Feryat Kireççi, Kústers Calico ve Jagenberg başta olmak üzere, Inspiron, Jupiter ve Unitop markaları ile tekstil boya ve terbiye sektöründe fark yaratıyor.

  27 Aralık 2017 01:00 Çarşamba
Tecrübe, Uygun Fiyat ve Teknoloji İle Pazarda Fark Yaratıyor

2010 yılında, tekstil sektörünün tecrübeli isimlerinden Feryat Kireççi tarafından kurulan NKY Tekstil Makine Mümessillik San. ve Tic. Ltd. Şti.,  Türkiye Temsilciliğini yürüttüğü Kústers Calico ve Jagenberg Textile, Inspiron, Jupiter Comtex Pvt Ltd ve Unitop Aquacare markaları ile tekstil boya ve terbiye sektörüne hizmet veriyor.

Mümessillik alanında 30 yılı geride bırakmaya hazırlandığını belirten NKY Tekstil Makine Mümessillik San. ve Tic. Ltd. Şti Genel Müdürü Feryat Kireççi, uzun yıllar birlikte çalıştığı Küsters Calico ve Jagenberg Textile başta olmak üzere mümessilliğini yürüttüğü markalar ile sektöre sundukları avantajları Textil Dünyası ile paylaştı.

Dokuma ile örme kumaşların terbiye ve boya süreçleri için uygun fiyatlı ve kaliteli teknoloji çözümleri üreten Kústers Calico Machinery Private Limited firmasının, tekstil işletmelerinin boya ve yaş terbiye alanında ihtiyaç duyabileceği tüm makineleri üretebildiğini kaydeden Feryat Kireççi, yakma, haşıl sökme, yıkama gibi tüm prosesleri içeren makinelerinin şirket portföyünde olduğunu belirtti.

“Yaş Terbiyede Pazarın Yüzde 90’ına Hakimiz”

Kústers Calico hakkında bilgiler veren Kireççi, “1996 yılında Almanya'nın Eduard Kusters Maschinenfabrik GmbH & Co. KG ve Hindistan'ın Calico Endüstriyel Mühendisleri'nin ortak girişimiyle kurulan Kústers Calico Machinery Private Limited, uygun fiyatlı mükemmel ürün taahhüdü ile tekstil endüstrisine hizmet ediyor. Kústers Calico’nun tüm departmanları müşterinin gereksinimlerini en iyi şekilde karşılayacak donanıma sahip.”

Kireççi, sözlerini şöyle sürdürdü; “Kústers Calico, yakma tesisi ile beraber açık en boya için gerekli olabilecek Pad-Batch ve Pad-Steam tesislerini yüksek kalitede ve uygun fiyata üretiyor. Bu tesisler ile müşterilerimiz efektif kontinü boya sonuçları elde edebiliyor. Pad-Batch ve Pad-Steam tesislerimiz ile Türkiye’deki pazar payının büyük bir kısmını kapsamaktayız. Özellikle Adana bölgesinde Kústers Calico, haricinde başka yıkama makinesi yok diyebilirim. Yaş terbiyede pazarın yüzde 90’ına hakimiz. Bu alanda çok kuvvetliyiz ve çok iyi referanslarımız var. Kústers Calico’nun ürettiği merserize hatları ile piyasadaki her türlü kumaşa uygun ve parlak merserize yapılması mümkündür. Kasar tesislerimizin verimliği de en üst seviyede olmakla beraber enerji harcaması ise minimum düzeyde. Yıkama tesislerimizde ise su, buhar, hava ve elektrik harcamaları da minimum düzeye indirildi.” açıklamalarına yer verdi.

Yaş terbiye süreçlerinde firmaların ihtiyaç duyduğu tüm hatları Kústers Calico ile kurabildiklerini kaydeden Kireççi, “ Bir firma yaş terbiye- boyahane kuracaksa tüm hattı verebiliyoruz. Bu konuda büyük bir avantajımız var. Biz her tesisimizde müşteriye yıkama arkası, merserize arkası silindirli kurutma verebiliyoruz. Silindir kurutmanın en önemli avantajı Ram dar boğazını önlüyor olması” dedi.

Kústers Calico’nun Üretimi Almanya, Amerika ve Hindistan’da Sürüyor

Kústers Calico’nun Hindistan’da üretim yapıyor olmasının zaman zaman eleştirilerin hedefinde yer aldığını söyleyen Feryat Kireççi, Kústers Calico’nun günümüzde Almanya merkezli Jagenberg AG grup şirketleri bünyesinde yer aldığını belirterek firma hakkında şu bilgileri paylaştı; “Kústers Calico’nun da içinde bulunduğu Jagenberg AG, çok büyük bir holding. Geçmişi 1878 yılına dayanıyor. Jan Kleinewefers’in sahibi olduğu Jagenberg AG; Almanya’da Polytype Converting GmbH, Kampf Schneid- und Wickeltechnik GmbH & Co. KG, Maschinen Ritter Wickeltechnik GmbH, Lebbing engineering & consulting GmbH, VERSEIDAG-INDUTEX GmbH, TAG Composites & Carpets GmbH, LOG|WERK Krefeld, K2 Tower + Industriepark, İngiltere’de VERSEIDAG-INDUTEX GmbH UK Branch, İsviçre’de Polytype Converting AG, Amerika’da Kampf Machinery Corporation, Survival Armor Inc. ve Çin’de Kampf (Hong Kong) Ltd. firmalarını içeren çok geniş bir grup.”

Jagenberg AG grubun 3 merkezde boya terbiye makine üretiminin sürdürdüğünü sözlerine ekleyen Kireççi, “Kústers Calico Hindistan’da, Küsters Zima Amerika’da ve Jagenberg Textile’in Almanya’da üretimi var. Amerika’da boya terbiye makineleri yanında, halı terbiye tesislerin üretimi mevcuttur. Boya fularları, Pad-Batch’ler, silindirler vs. Almanya’da imal ediliyor.  Bunun yanı sıra bütün elektronik aksam yine Avrupa’da üretiliyor. Haşıl tekneleri ise Hindistan’da imal ediliyor. Kústers Calico’nun müşterilerine uygun fiyatla en iyi kaliteyi sunması buradan kaynaklanıyor.” dedi.

Haşıl Çözgü ve Slasher’da Jupiter Avantajı

Aynı zamanda Hindistan’ın önde gelen haşıl, çözgü ve indigo boyama makine üreticilerinden Jupiter Comtex Pvt Ltd’nin Türkiye Temsilciliğini yürüten NKY Tekstil Makine Mümessillik, bu alanda da müşterilerine önemli avantajlar sunuyor.

Jupiter’in geliştirdiği ve kendini kanıtlamış bir indigo boyama prosesi olan halat boyama teknolojisinin, değişik iplik numaralarında çalışabilmesinin yanı sıra yüzde 6 renk derinliği sağlayabildiğini belirten Kireççi, bu teknoloji ile üretilen halatlarda telef ve renk farklılıkları oluşmadığını söyledi. Kireççi, sözlerini şöyle sürdürdü; “Jupiter’in ürettiği halat makinesi rakiplerinden farklı olarak kullandığı teknoloji ile öne çıkıyor. Tansiyon ölçüm sisteminin dijital olduğu makinede sensor ve load cell gibi tüm önemli parçalar Avrupa menşeilidir. Dozajlama sisteminin de PLC kontrollü olduğu makine, metric dozajlama sistemi yerine kap dozajlama sistemini kullanıyor. Hindistan indigo denim piyasasının boya makine pazarının yüzde 90’nını elinde bulunduran Jupiter;  Türkiye’de ise Adana’da Sivteks, Toros, Kahramanmaraş’ta Tekas, Denizli’de Taşevli Tekstil, Bursa’da Harput ve Saygı Tekstil gibi önemli müşterilere hizmet veriyor.  Jupiter bizim için çok oturmuş bir firma, birlikte daha çok sayıda proje yapacağımıza inanıyorum.”

Slasher alanında Türk üreticilerin pazara girmesi ile ilgili değerlendirmelerini de paylaşan Kireççi, “Jüpiter’in rakipleri olarak ise haşıl ve slasher makinelerinde Türkiye’de iyi üreticiler var. Daha da iyi olabileceğinize inanıyorum. Özellikle Temsan’ın yaptığı makineleri inceleme fırsatım oldu ve makineleri beğendim.”  dedi.

“Unitop İle İyi Referanslarımız Var”

Diğer mümessillikleri arasında ise kostik geri kazanma alanında önemli avantajlara sahip olan Unitop Aquacare olduğunu belirten Kireççi, firmanın tasarım, imalat, tedarik, tesisat, ısı aktarımı ve proses mühendisliği projelerinde 40 yıllık deneyime sahip olduğunu vurguladı.  Kostik geri kazanım konusunda Unitop ile iyi referanslara sahip olduklarının altını çizen Kireççi, “Bu alanda Öztek Tekstil, Arta Tekstil, Kipaş gibi firmalarda kullanılan makinelerimiz mevcut. Yurt dışında, özellikle Hindistan’da da bu makineyi kullanan çok sayıda müşteri bulunuyor.” sözlerine yer verdi.

“Makineyi İstediğiniz Kadar Ucuza Verin, Eğer Teknolojisinde Bir Artınız Yoksa Satamazsınız”

Mümessilliğini yürüttüğü markalarla Türkiye’de çok iyi referanslara sahip olduklarını vurgulayan Feryat Kireççi, tekstil sektöründe bu kadar tercih edilmelerinin püf noktasını iyi makineler satmanın yanı sıra, uygun fiyat ve mümessillik tecrübesi olduğunu ekledi.

30 yıldır mümessillik yaptığının altını çizen Kireççi, uzun yıllar bu sektörün içinde olmasının da satışlarda etkili olduğunu ekleyerek şöyle devam etti: “30 yıldır sektörde terbiye hatları satıyorum. Bunun yanı sıra Kústers Calico ile çok uzun yıllara dayanan bir çalışmamız var. Aynı zamanda Küsters Calico, sektörde uzun yıllara dayanan bir tecrübeye, know-how’a sahip. Örneğin, kontinü boyada Küsters’in üzerine yok. Teknik olarak çok artılarımız var. Fiyat konusunda da müşterilere avantajlar sunuyoruz. Makinenin bir kısmının Hindistan’da üretilmesi fiyat avantajı sağlıyor. Ancak bu iş her şeyden öte teknolojik bir iş, makineyi istediğiniz kadar ucuza satın eğer teknolojisinde bir artınız yoksa satamazsınız.”

Küsters’in uzun yıllardır bu pazarda olmasının ve pazarı tanımasının önemine de vurgu yapan Kireççi, “Satışlarımız referans ile yürüyor. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır derler ya bu da öyle bir durum. Şimdiye kadar ne yapmışsak, bundan sonra da daha iyisini yapacağız anlamına geliyor.” sözlerine yer verdi.

“2018 Siparişleri Şimdiden Doldu”

Mümessillik faaliyetleri ve satışı gerçekleştirilen makineler bazında 2017 yılını değerlendiren Feryat Kireççi, 2017 yılının Türkiye satışları ve Türki Cumhuriyetler’de yaptıkları satışlar açısından iyi bir yıl olduğunu sözlerine ekledi. Kireççi, “Yalnızca makine bazında değil, komple proje bazında çok iyi satışlar yaptık. Örneğin Sudan’da Türklerin yapmış olduğu bir yatırımda komple tüm hatlar Kústers Calico tarafından verildi. Kústers Calico ile  ev tekstili sektöründe de çok güçlüyüz. Örneğin yine Toprak Tekstil’e 3.20 eninde yakma, Pad-Batch, kontinü kasar ve kontinü merserize makineleri sattık.” dedi.

2018 yılına ilişkin değerlendirmelerini de yayın grubumuzla paylaşan Kireççi, “Şu anda 2018 yılı Aralık ayına kadar siparişlerimiz doldu. 2018 yılsonundan önce yeni sipariş alamayacağız, müşterilerimizin yaklaşık 1 yıl beklemeleri gerekecek.” sözlerine yer verdi.

Mümessillikte 30 Yıllık Tecrübe

Tekstil sektörünün en tecrübeli isimlerinden biri olan Feryat Kireççi, mümessillik alanında 30. yılını doldurmaya hazırlanıyor. Mümessillik alanındaki çalışma hayatına, 1988 yılında Fahri Elitez ile başladığını dile getiren Feryat Kireççi, 30 yıllık serüvenini şu sözlerle anlattı: “1987 yılında Almanya’dan döndükten sonra Söktaş’ta işe başladım. Orada yaklaşık 16 aylık bir işletme tecrübem oldu. 1988 yılı başında Rahmetli Fahri Elitez, Mümessilliğini’ni yeni kurmuştu, beni çağırdı.  1988’in Nisan ayından itibaren vefatına kadar 22 yıl boyunca mümessil olarak kendisi ile birlikte çalıştım. Halen rahmetle anarım, bu sektörde ne öğrendiysem ondan öğrendim. Mümessillik anlamında ‘kale gibiydik’ diyebilirim, çünkü birlikte çok önemli markaların mümessilliklerini yürüttük. 2010 yılı itibariyle de kendi NKY Tekstil Makine Mümessillik San. ve Tic. Ltd. Şti. şirketimi kurdum.”

Son olarak 2018 Nisan ayında mümessillik alanında 30. yılını dolduracağının altını çizen Kireççi,“1 Nisan 2018’de mümessillikte 30. yılımı dolduracağım. 30 yıldır sektörde olmanın verdiği tecrübenin yanı sıra hep aynı markalarla çalışmış olmanın da avantajlarını yaşadım. 30 yıldır hiç üniforma değiştirmedim, hep aynı markalarla çalıştım. Bazen sektörde ben Kústers Feryat diye andıkları oluyor, bunu başarmaktan dolayı memnunum. İnşallah uzun yıllar daha Kústers ile birlikte bu işi devam ettiririm.” yer verdi.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.