‘Sektörde Öne Çıkmak Farklılaşmakla Mümkün’

Yüzde 100 Türk markası olan Dagi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Koç, sektörde öne çıkabilmek için farklılaşmak gerektiğine dikkat çekti.

  16 Mayıs 2018 01:00 Çarşamba
‘Sektörde Öne Çıkmak Farklılaşmakla Mümkün’

Kadın, erkek iç çamaşırı, pijama ve eşofman pazarında 34. yılını dolduran Dagi, yüzde 100 Türk markası olarak öne çıkıyor. Dagi, dünya çapında başarılara imza atarak Türkiye’nin adını globalde duyurmayı misyon edinerek modaya sunduğu yenilikçi bakış açısı ve çizgisi ile dikkat çeken ürünler tasarlamayı sürdürüyor. 2004 yılında kuruluşundan sonraki en büyük değişim sürecini yaşayan Dagi, tüm ürün portföyünü yeniden tasarlayarak erkek, kadın iç çamaşır, pijama, eşofman, çorap ve mayo üretimi yapan bir firma konumuna geldi. Marka, yatırım planlarıyla hem yurt içinde hem de yurt dışında büyümeye devam ediyor. Dagi Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Koç, marka ile ilgili yayın grubumuzun sorularını yanıtladı.

Firmanız iç giyim pazarında nasıl bir üretim potansiyeline sahip? Markanızın pazardaki konumu hakkında bilgi alabilir miyiz?

Dagi markasıyla 1984 yılında erkek ev ve iç giyim grubuyla başladığımız tekstil sektörü yolculuğumuza bugün kadın, erkek ve çocuk grubunda pijamadan iç çamaşırına, eşofmandan mayoya kadar geniş ürün yelpazesiyle güçlü ve kaliteli hizmet veriyoruz. Dagi olarak modayı ve sektörü takip eden yenilikçi ve dinamik bir yapımız var. Rahatlık ve kalite olmazsa olmazımız. Her sezon yeni stil, yeni kesimler, yeni arayışlar ve farklı kumaşlarla özel ürünler sunmaya özen gösteriyoruz.

İç giyimde pazar beklentileri ne doğrultuda değişti ve trendler hangi yönde seyrediyor?

Perakende ve moda sektöründe her gün yeni ürünler sunuluyor, yeni şirketler piyasaya giriyor. İşte bu zor ortamda öne geçmenin yolu ‘farklılaşmadan’ geçiyor. Gelecek dönemlerde tüketicinin beklentisini karşılarken doğayı ve hayvanları koruyan vegan ürünlerin sektörde farklılık yaratacağını öngörüyoruz.

Türkiye iç giyim sektörü günümüzde ne durumda ve globalde hangi konumda?

Tekstil ve hazır giyim sektörü tüm dünyada üretim sürecinde yaratılan katma değer ve ihracat gelirleri nedeniyle ülkelerin ekonomik kalkınma süreçleri içinde önemli rol oynuyor. Türkiye’de de tekstil ve hazır giyim sektörü üretim, ihracat ve istihdam içinde önemli bir paya sahip. Özellikle ihracat odaklı bir sektör olması nedeniyle dünya ticaretindeki gelişmeler, sektörü yakından etkiliyor. Türk hazır giyim sektörü dünyanın 6. büyük hazır giyim ihracatçısı konumunda yer alıyor. AB ülkelerine tekstil ve hazır giyim ihracatında ise Türkiye, Çin’in ardından 2. sırada yer alıyor. Dolayısıyla hazır giyim sektörünün üretim ve istihdamdaki yeri nedeniyle Türkiye ekonomisi için önemli olduğunu söyleyebiliriz.

Yurt dışında hangi pazarlarda aktifsiniz? Hangi pazarlara girmeyi hedefliyorsunuz?

Hedefimiz; yaptığımız yurt dışı açılım planlarıyla hedef pazarlarda çok daha hızlı yol almak. Körfez ülkeleri ve Doğu Avrupa hedef pazarlarımız. Yurt içindeki tecrübemizi yurt dışında da devam ettirerek büyümeyi hedefliyoruz.

2017 yılı firmanız için nasıl bir yıldı?

2017 yılı beklediğimizin üzerinde büyüme gerçekleştirdiğimiz bir yıl oldu. Ciro ve mağazalaşma süreçlerimize hız verdiğimiz bir yıldı diyebiliriz. Ciromuzda yüzde 27 büyüme sağladık. 14 tekil ve franchise mağaza açılışı gerçekleştirerek toplam 58 tekil 32 adet franchise mağazaya ulaştık.

2018 beklentileriniz ve hedefleriniz nelerdir?

Geçtiğimiz yıl yakaladığımız ivme ile 2018 yılına da heyecanla başladık. 2018 yılında 10 adet mağaza açmayı planlıyoruz ki böylece hedefimiz olan 100 mağaza ile 1984 yılından bugüne kadar sürdürdüğümüz başarımızı taçlandıralım.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.