Rekor Sürede Sonuçlandırdı, Bazı İş Kollarının Rieter’e Satışı Gerçekleşti.

Saurer Spinning Solutions GmbH & Co. KG, Accotex, Temco ve bobbin iş kollarının 300 milyon EUR karşılığında Rieter'e satışını gerçekleştirdi.

  15 Ekim 2021 09:06 Cuma
Rekor Sürede Sonuçlandırdı, Bazı İş Kollarının Rieter’e Satışı Gerçekleşti.

Bildiğimiz üzere, Saurer 2012 yılında Çinli Jinsheng Group tarafından yaklaşık 640 milyon İsviçre Frangı tutarında bir bedelle satın alındı. Haziran 2021'de, iki Saurer segmenti, korona pandemisinin ve vergi yükünün ve ticaret savaşlarının süregelen etkisi sonucu, Alman yasal hukuk merciilerine ayrı ayrı olacak şekilde koruma tedbiri talebinde bulundu. Her iki şirketin de güçlü bir mali yapısı ve sipariş alım gücü vardı. Alman literatüsünde koruma tedbiri kavramı, şirketlerin her açıdan işletmelerindeki operasyonel faaliyetlerine devam etmelerine ve aynı zamanda şirket dışı uzman yetkinliklerinden de yararlanarak koruma tedbiri işlemlerini takip eden süreçte şirketin yeniden yapılandırılması ve finansmana ağırlık verilmesine olanak tanır.

Saurer'i satın alan Çinli grup, ödeme yükümlülüklerini yerine getirerek koruma tedbiri işlemlerine ilişkin sürecin sadece iki aylık ve rekor sayılabilecek bir süreçte sonlandırılmasına karar verdi. Öyle ki  Jinsheng Group, Accotex, Temco ve bobbin  işletmelerinin satın alma işlemi için Rieter ile müzakereleri sonuçlandırdı. Ağustos ayında sona eren satın alma işlemine göre, Rieter bu işletmeleri 300 milyon Euro peşin fiyatla bünyesine katmıştır.

Saurer Spinning Solutions, hem işlenmemiş hem de geri dönüştürülmüş lifler için tam otomasyonlu rotor iplik eğirme disiplininde pazarda lider bir konumdadır ve Türkiye en öncelikli olan hedef pazarlardan biridir.

Saurer tarafından yapılan yazılı basın açıklamasına göre;

Satın alma işlemine geçiş  olarak Rieter, iki Alman kuruluşunun ana şirketi olan Saurer Hollanda Machinery Company B.V.'nin (Amsterdam, Hollanda) hisselerinin %57'sini bünyesine katacak ve ilgili anlaşmanın Ağustos ayı içerisinde yapılması bekleniyor. Rieter tarafından teminat olarak satın alınan yukarıdaki hisseler, satın alma işleminin gerçekleşmesinden altı aylık süreç içinde Saurer'e iade edilecektir.

İşleme ilişkin, Rieter'in gelecekte Saurer'e bobin makinesi tedarik etmesi de öngörülmektedir.

Saurer açısından bu satın alma işlemi, şirketin yeni dönemde stratejik dönüşümünü daha da geliştirmesi ve ilerletmesi için önemli bir adımdır.

Saurer Hakkında

1853 yılında kurulan Saurer Group, iplik üretimi için makineler ve bileşenlere odaklanan lider, dünya çapında aktif bir teknoloji şirketidir. Uzun bir geçmişe sahip bir şirket olarak, tekstil makineleri, otomobiller ve motorlar, Saurer'in tarihi gelişimi boyunca şirket portföyünün önemli parçaları olmuştur. Saurer her zaman bir inovasyon lideri olmuştur. Bugün Saurer iki bölümden oluşmaktadır: Balyadan ipliğe kesikli elyaf işleme için yüksek kaliteli, teknolojik olarak gelişmiş ve müşteriye özel otomatik çözümler sunan Spinning Solutions ve büküm ve nakış çözümlerinin yanı sıra mühendislik ve polimer çözümler konusunda uzmanlaşmış Saurer Technologies. Yaklaşık 4.700 çalışanı ile İsviçre, Almanya, Türkiye, Brezilya, Meksika, ABD, Çin, Hindistan, Özbekistan ve Singapur'da bulunan Saurer Grubu, dünyanın tekstil merkezlerine hizmet vermek için iyi bir donanıma sahiptir. Saurer, Şanghay Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görmektedir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.