Rieter, Saurer'den Üç İşletmeyi Devraldı

Rieter'in ring ve kompakt eğirme sistemleri için gereken iki ayrı işletme bileşeni için yatırım yaparak iplikhane hattını entegre etti.

  13 Ekim 2021 09:02 Çarşamba
Rieter, Saurer'den Üç İşletmeyi Devraldı

Schlafhorst otomatik sarıcının yanı sıra Accotex ve Temco, Saurer'den Rieter'e devredilecek. Devir işlemi için Ağustos ayı takvime alındı, hattın entegrasyonu altı ay ila dokuz aylık süreçte gerçekleştirilecek

Rieter Yönetim Kurulundaki Değişiklikler

13 Ağustos 2021'de anlaşmanın tarafları Rieter Holding Ltd., Winterthur/İsviçre ve Saurer Intelligent Technology Co. Ltd., Şanghay/Çin, Rieter'in Saurer Hollanda Merkezli Makine Şirketi BV, Amsterdam/Hollanda tesisinden üç işletmeyi satın alacağı bir anlaşma imzaladılar öyle ki şirket iki iştirakin partner kuruluşları olarak Saurer Spinning Solutions GmbH & Co. KG, Uebach-Palenberg/Almanya ve Saurer Technologies GmbH & Co. KG, Krefeld/Almanya markasıyla hizmet vermekte.

Bu hat entegrasyonuyla Rieter, Schlafhorst otomatik sarım işletmesini satın alarak ring ve kompakt eğirme sistemlerine yönelik ürün portföyüne ulaşmıştır. Ayrıca, Rieter iki rekabetçi bileşene daha yatırımlarını yönlendirmektedir: Accotex (iplik makineleri için elastomer bileşenler) ve Temco (filament makineleri için rulman çözümleri).

Üç Yüz Milyon Euro’ya Satın Aldı

Üç şirketin genel cirosuna bakıldığında, 2020 yılı itibariyle 142 milyon Euro Covid salgınının hakim olduğu yıl içerisinde kaydedildi. Önceki yıllarda ise, 2019 ve 2018 yıl verileri baz alındığında, 235 milyon Euro ve 260 milyon Euro olarak kombine ciro her yıl için kayıtlara geçti.

Üç işletme için geçerli olacak satın alma bedeli nakit ve borç yükümlülükleri söz konusu olmaksızın 300 milyon Euro olarak kaydedildi. Rieter satın almadan doğan mali yükümlülüklerini mevcut nakit kaynakları ve ulaşılabilir kredi hacmiyle üstlenmiştir.

Rieter ve Saurer, satın alma işlemini Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirmeyi planlıyor. İşlemin ilk adımında Rieter, Saurer Hollanda'nın %57 hissesini satın alacak. Hisseler, işlemin uygulamaya konulmasından altı ila dokuz ay içinde Saurer'e iade edilecek.

İşlemle bağlantılı olarak, Rieter'in önümüzdeki dönemde Saurer'e otomatik sarıcılar tedarik etmesi tahmin edilmektedir.

Rieter Yönetim Kuruluna Yansıyan Değişiklikler

Bu işlem sırasında, Yönetim Kurulu'nun iki üyesi Luc Tack ve Stefaan Haspeslagh, yasal olarak bağlılık beyanları, ticari sırların korunmasına yönelik karşılıklı yükümlülükleri ve Rieter Ticari İş Etiği’ni açık bir şekilde ihlal etti.  Yönetim Kurulu’na ait bilgiler yasal prosedürler ihlal edilerek rekabette Rieter’e karşı haksız kazanç sağlama amacıyla işbirliği teklifine dayandırılarak kullanılmıştır.

Yönetim Kurulu, bu ihlalin, tüm paydaşlarının zararına olacak şekilde, Rieter'in çıkarlarının sürekli ihlal edildiği ve Yönetim Kurulu içindeki karşılıklı işbirliğini ilerleyen süreçte olanaksız kılacak bir girişim olarak ortaya konmaktadır. Bu nedenle, Rieter Holding Ltd. Yönetim Kurulu, üyeleri Luc Tack ve Stefaan Haspeslagh'ın görevden alınacağı Olağanüstü bir Genel Kurul toplantısı düzenlemeyi planlamaktadır.

Rieter'in çıkarlarını korumak için, Yönetim Kurulu iki Yönetim Kurulu üyesine karşı suç duyurusunda bulunacaktır. Olağanüstü Genel Kurul tarihi uygun bir zaman dilimi içerisinde paydaşlara duyurulacaktır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.