Picanol’un Yeni Çevrimiçi Platformu PicConnect Tanıtılacak

Picanol yeni 'Connect' nesli makinelerini sergileyeceğini ve yeni dijital çevrimiçi platform PicConnect’in öncü uygulamalarını ilk olarak İstanbul’da tanıtacağını duyurdu.

  17 Mayıs 2022 08:36 Salı
Picanol’un Yeni Çevrimiçi Platformu PicConnect Tanıtılacak

Dünyanın önde gelen dokuma makinesi üreticilerinden Picanol’un Küresel Satış Müdürü Bay Kurt Lamkowski ile yenilikçi teknolojiler, makine ve teknolojilerinin dayandığı dört temel prensip, ürün çeşitliliği, yeni çevrimiçi platform ve dijital hizmetler ve sürdürülebilirlik temalı bir röportaj gerçekleştridik. Bay Kurt Lamkowski, İstanbul 2022 Fuarı’nda yeni çevrimiçi platform Picconnect ile müşteri taleplerine cevap vereceklerini vurguladı.

S. Picanol NV olarak dokuma endüstrisi için ne gibi yenilikçi teknolojiler üretiyorsunuz?

C. Bay Kurt Lamkowski, Küresel Satış Müdürü -Dokuma endüstrisi son yıllarda bir değişime tanıklık ediyor, bunda Kovid salgınının yarattığı ortamın ve kısmen de olsa yeni trendlerin etkisinden söz edebiliriz. Dokumacılar için beklenti bir dokuma makinesinden daha fazlasıdır. Dokuma fabrikaları, makinelerini optimize etmek ve ekipmanlarından en fazlasını alabilmek için toplam çözümler ve destek beklentisi içindedir. Picanol bazı temel ilkeler etrafında makineler geliştirmekte ve tasarlamaktadır. Önceki jenerasyonlara kıyasla birkaç işlemden daha fazlasını hızlı bir şekilde gerçekleştirmek ön koşul. Bugün dünya, bağlantısallık, kullanıcı merkezli ve kullanıcı dostu tasarım, sezgisel kontroller, makinenin bireysel öğrenme kapasiteleri ve sürdürülebilirlik ile ilişkilidir.

Performans, herhangi bir makine veya özellik için öncelikli gereksinimdir. Sadece teorik maksimum hız değil, özellikle her koşulda etkin ve pratik hız ve verimlilik üst düzey önemdedir. Biz bunu "Akıllı Performans’’ olarak adlandırıyoruz ve buna da kendi kendini ayarlayabilen yazılımla kombine edilen üstün zekâ makine tasarımıyla ulaşıyoruz.

İsrafın önleme ve enerji tüketiminin azaltılması söz konusu olduğunda, Picanol her zaman üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdi ve gerçek atık yönetimi ile birleşik bir şekilde en yüksek enerji verimliliğine sahip teknolojide öncü olduğunu ortaya koydu. Makinelerimiz ‘’İçeride Sürdürülebilirlik’’ ile tasarlanmıştır.

Dijitalleşmenin giderek daha da önem kazandığını hepimiz biliyoruz. Üretimi daha da verimli hale getirmek için hayati verilerin kayıt altına alınması ve yapay zekâ için kullanıma hazır hale getirilmesi gerekiyor. Yeni nesil makinelerimizle trend belirleyici olmaya devam ediyoruz ve Dokuma endüstrisinde Endüstri 4.0'ın kullanımını daha da arttırıyoruz. Picanol makineleri gerçekten ‘’Verilere Dayalı’’

Ama aynı zamanda makinelerimizi zahmetsizce ve sezgisel olarak kullanılmak üzere de tasarlıyoruz. "Sezgisel Kontrol" ilkemiz, tüm süreçleri tıpkı bir akıllı telefon gibi kolay, kendini ifade edebilen ve sezgisel hale getiriyor.

S. Picanol NV'nin ürün gamı hakkında kısaca bilgi verir misiniz? Firmanızı güçlü kılan yönleriniz ve yetenekleriniz nelerdir ve hangi hedef pazarlar daha yakından takip edilmektedir?

C. Bay Kurt Lamkowski, Küresel Satış Müdürü- Picanol, yukarıda açıklanan prensiplere göre tasarlanan makinelerimiz sayesinde rapier (kancalı) ve air-jet (hava jetli) dokumada referans noktası haline geldi. Picanol, birkaç ay önce en yeni nesil makineleri piyasaya sürdü: ‘’Connect-nesil.’’ Yeni özellikler, daha fazla sensör, kayıt altına alınan daha fazla veri… hepsi daha fazla kontrole imkân verir ve dokuma süreçlerinizin performansını artırır. Dokuma endüstrisi o kadar rekabetçi hale geldi ki, optimizasyon her işlem için ulaşılabilirdir.

Picanol, müşterilerimize desteğimizi artırmak için dijital hizmetler sunan çevrimiçi platformumuz tanıtıldı: PicConnect. Endüstriyel IoT'den servise ilişkin hizmetlere kadar çok çeşitli özellikler sunacağız. PicConnect, herhangi bir cihazdaki bir web tarayıcısı aracılığıyla erişilebilen web tabanlı bir uygulamadır ve Picanol'un tüm dijital hizmetlerine açılan kapı işlevi görür. Platform bulut tabanlıdır ve sunduğu imkânlarından eksiksiz olarak yararlanmak için Picanol dokuma makinelerinin platforma bağlantıısına olanak tanır.

S. Picanol NV makineleri ile pazara enerji ve maliyet tasarrufu açısından ne gibi avantajlar sağlanıyor? Picanol NV makinelerinin pazarda rekabet gücünüzü korumak için sahip olduğu ayırt edici özellikleri nelerdir?

C. Bay Kurt Lamkowski, Küresel Satış Müdürü - Picanol, müşterilerimize her zaman en değerli hizmeti sunmak ister. Müşterimizin en yüksek performansa sahip olmasına yardımcı olan pek çok benzersiz özelliğe sahip olduğumuza kesinlikle inanıyoruz. Ve kesinlikle, mevcut sürdürülebilirlik zihniyetinde, ana tahrik konseptimiz, atıksız sistemler benzersiz ön sarıcılar, AirMaster, ARVD II plus, ERGO, Ecofil, vb. gibi çeşitli özellikler, en düşük atık ve en düşük enerji tüketimine sahip olmamıza katkıda bulunuyor.

Ayrıca, yeni 'Connect' makinelerimizde gerçek elektrik gücü tüketimini gerçek zamanlı olarak izleyerek dokumacının daha iyi ve daha sürdürülebilir bir şekilde idaresini sağlayabiliriz.

S. Picanol NV için Türkiye pazarı nasıl bir öneme sahip? Türkiye pazarının dokuma üretimindeki potansiyeli hakkında düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

C. Bay Kurt Lamkowski, Küresel Satış Müdürü - Uzun yıllardan beri, Türk müşterilerimizde dijitalleşme ve sürdürülebilirlik bilincinin artan önemini de görüyoruz. Picanol'un çözüm olarak ortaya koyduğu değer de işte bu. Türk müşterilerimizin katkıları ve geri bildirimleri, onların gelecekteki istek ve gereksinimlerini anlamak için de çok önemlidir.

Picanol, son birkaç ayda tanıtılan tüm yeniliklerin 2022'deki fuarlarda yeniden canlı olarak vitrine çıkarabilecek olduğu için mutlu. Nitekim Picanol'un yeni 'Connect' nesli makinelerini sergileyeceği ve yeni dijital çevrimiçi platform PicConnect’in öncü uygulamalarını tanıtacağı ilk fuar Haziran 2022'de ITM-İstanbul'da olacak. Bu prömiyer ile Türk müşterilerimizin karşısına çıkacak olmaktan ötürü gururluyuz.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.