Özbek Bakan Tex firması Asteks ile Ortaklığı Seçti

Özbekistan’ın en modern iplik tesislerinden Bakan Tex, Asteks ile ortaklığını duyurdu.

  16 Temmuz 2019 00:00 Salı
Özbek Bakan Tex firması Asteks ile Ortaklığı Seçti

2017 yılında kurulan Özbekistan ve Orta Asya pazarının en büyük tekstil üretim projesi Bakan Tex, modern üretim tesisi ile kısa sürede yeni pazarlara açılarak kendinden söz ettirmeyi başardı. Günlük 41 ton pamuk ipliği üretme kapasitesine sahip olan firma, yüksek kaliteli ürünler için güvenilir uluslararası teknoloji markalarıyla yatırımlarını gerçekleştiriyor. Taşkent merkezli firma, ‘sürekli yüksek kalite iplik üretimi ve maliyet verimliliği’ mottosuyla yola çıktığı yatırımında rektefiye çözümlerinde Asteks’i teknoloji partneri olarak tercih etti.

68.400 iğlik tamamen kompakt iplik üretimine adanmış modern bir tesise sahip olan Bakan Tex, iplik üretiminde kalite, verimlilik ve güvenilirlik standartlarına sıkı sıkıya bağlı çalışıyor. Asteks’in 2018 yılının başında teslim ettiği ve derhal devreye alınan 201-AF tek kafalı, magazin tipi otomatik beslemeli manşon taşlama makinesi çalışma gücü ve verimliliği ile firmayı memnun etmeyi başardı. Tamamen servo motor, invertör kontrollü olan 201-AF, hem kısa hem de uzun manşon taşlayabilme esnekliğine sahiptir.

Taner Engin: Bakan Tex’in acil ihtiyacını 201-AF ile karşıladık

Bakan Tex ile yatırım sürecinin nasıl geliştiği hakkında bilgi veren Asteks Yurtdışı Satış Sorumlusu Taner Engin, firmanın kurulma döneminde manşon taşlama makinesi için acil bir talep aldıklarını açıkladı. Firmanın hammadde girişinden nihai ürün paketlemeye kadar tüm üretim hattı için tam otomasyonla donatılmış bir tesise sahip olduğunun altını çizen Engin şunları söyledi; “Aslında Bakan Tex, yatırımda paket anlaşma olarak ilk önce başka bir marka ile çalışmayı planlamış, ancak zamanında makine tedariki sağlanamamış. Firma iplik üretiminin planlandığı gibi başlayabilmesi için, acilen manşon taşlama makinesi tedariki için bize başvurdu. Biz de, müşteri taleplerindeki olağan hızımız doğrultusunda, kendilerine 201-AF manşon taşlama makinemizi hızlıca sevk ettik ve derhal çalıştırmaya başladılar.”

“Asteks yüksek kalitede müşteri servis anlayışına sahip”

Bakan Tex ve Asteks işbirliğinin üstün bir makineye yatırım yapmanın yanı sıra karşılıklı teknik ve ticari güvene dayandığının altını çizen Bakan Tex Sorumlu Teknik Departman Mühendisi Mani Selvakumar, Asteks ile elde ettikleri en önemli faydanın yüksek kalitede müşteri servis anlayışı olduğunu söyledi.

Bakan Tex projesinin başarıyla devreye alınmasında önemli katkıları bulunan Projenin Uzman Teknologu Sekar Rajan ise; “Asteks yatırım sürecinde acil makine tedarik talebimizi yanıtlayarak, üretime başlama planlarımıza büyük katkı sağladı” dedi. Bunun yanı sıra Asteks ürünlerinin Avrupalı ürünlere göre çok iyi bir fiyat-kalite dengesine sahip olduğunu kaydeden Rajan; “Yüksek kalite ve ekonomik fiyatları bir arada bulmak çok kolay olmuyor, Asteks yatırım verimi yüksek ürünler sunuyor ve bunu çok güçlü bir müşteri servisiyle birlikte veriyor. Sorunsuz çalışan makine, satış öncesi ve sonrasında verilen güçlü müşteri hizmetleri ve teknik destek, bizlerin Asteks ile çalışmak için doğru karar verdiğimizi gösteriyor” diyerek sözlerini bitirdi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.