OEKO-TEX STEP Belgeli İlk ve Tek Türk Firması

Yeşim Tekstil, sürdürülebilir üretim yapmanın önemli şartlarından biri olan OEKO-TEX STEP belgesini alarak, bu konuda Türkiye’de ilk ve tek firma olma özelliğini kazandı

  13 Şubat 2016 08:26 Cumartesi
OEKO-TEX STEP Belgeli İlk ve Tek Türk Firması

Sürdürülebilir üretim koşulları çerçevesinde üretim yapan Yeşim Tekstil, OEKO-TEX STEP (Sürdürülebilir Tekstil Üretimi) belgesini en iyi seviye olan 3. seviyede almayı başardı. 2005 yılından bu yana sosyal uygunlukta en prestijli belgelerden olan SA 8000’e sahip firmaya, Hohenstein Belgelendirme Kuruluşu tarafından denetimler gerçekleştirildi. Bu kontroller sonucunda alınan sertifika ile Yeşim Tekstil; çevreye duyarlı, üretim ve sosyal sorumluluk alanlarındaki taleplere cevap verebilecek.

Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Uzun yıllardan bu yana sektörde yaşanan sorunlara rağmen sosyal uygunluk ve sürdürülebilirlik konusunda yaptığımız çalışmalarımıza hiç ara vermedik. Sadece belirli bir alanı değil, şirketin tüm süreçlerini kapsayan ve şirketin bu konuya yönelik çalışma, üretim koşullarının kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesini sağlayan OEKO-TEX STEP belgesini almaktan mutluyuz. Binlerce çalışanımızın, yüzlerce tedarikçimizin ve iş ortaklarımızın bize olan güveninden güç alıyoruz ve sektörümüze bu konuda da liderlik yapmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

Sürdürülebilir Tekstil Üretimi

OEKO-TEX STEP sertifikası, tekstil sektöründe faaliyet gösteren üretim tesislerinde güvenlik ve sosyal açıdan uygun çalışma koşullarının devamlılığı amacıyla şirketlere veriliyor. Yapılan denetimlerin sonucunda bu konuda örnek ve birbirine entegre çalışmaları olan şirketler, belgeyi almaya hak kazanıyor. Step sertifikasyonu, kriterlerinin dinamik gelişimi belgelendirilmiş şirketlerin çevre performanslarının ve sosyal sorumluluklarının yanı sıra verimliliklerinin de devamlı olarak arttırılmasına imkan tanıyor. Bu durum, pazarda en rekabetçi konuma gelmelerine olanak sağlıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.