Nonwoven Sempozyumu, Sürdürülebilir İnovasyon ve Büyümeye Odaklandı

EDANA’nın organize ettiği Uluslararası Nonwoven Sempozyumu sona erdi. Sempozyumda, sektörün sürdürülebilir büyümesini sağlayacak teknik ve stratejik veriler öne çıktı.

  17 Temmuz 2019 00:00 Çarşamba
Nonwoven Sempozyumu, Sürdürülebilir İnovasyon ve Büyümeye Odaklandı

EDANA’nın (European Disposables and Nonwovens Association) düzenlediği Uluslararası Nonwoven Sempozyumu, Avrupa Uluslararası Ekonomi Merkezi Müdürü Hosuk Lee-Makiyama'nun ticaret savaşlarının nonwoven pazarları üzerindeki etkisi konulu konuşması ile açıldı.

Sektör uzmanlarının ticaret trendlerini, heyecan verici yeni inovasyonlarını ve nonwoven yelpazesinin her yerindeki sürdürülebilirlik girişimleri değerlendirmelerini dinlemek için Viyana Marriott'ta 160'tan fazla katılımcı toplandı.

Sektör uzmanlarının ticaret trendlerini, heyecan verici yeni inovasyonlarını ve nonwoven yelpazesinin her yerindeki sürdürülebilirlik girişimleri değerlendirmelerini dinlemek için Viyana Marriott'ta 160'tan fazla katılımcı toplandı.

Sempozyum programı ayrıca, ananas atık elyafına dayalı yeni nonwoven malzemelerin sunumunu içeren sürdürülebilir ürün yeniliklerini, BASF’nin araştırdığı hammaddeyi sürdürülebilir bir şekilde çeşitlendirmenin yolları, Gherzi’nin geri dönüştürülmüş karbon elyaflarını nonwoven kumaşlara işlemek için mükemmel fırsatlar hakkındaki bulgularını ve Glatfelter’in plastiksiz silme sübstratlarına yeni yaklaşımını kapsıyordu.

Sempozyum programı dahilinde işlevselliği ve azalan çevresel ayak izleriyle tüketici rahatlığını dengeleme önceliği olan nonwoven tedarik zincirinin hızlı entegrasyonunu vurgulayan etkileyici sunumlar yapıldı. Ayrıca elastik meltblown nonwovenlar gibi umut vaat eden birçok araştırma alanı, fırsatlar ve hatta shape-wear ya da outdoor-wear gibi yeni nonwoven son kullanımlarının piyasaya tanıtılması da yer aldı.

Uluslararası Nonwoven Sempozyumu, bu yıl ayrıca nonwoven endüstrisi için ilgili U.N. Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin iş stratejileri, ürün tasarımı ve etki değerlendirmesinde temel bir unsur olmasını sağlamaya yön veren yeni ve kapsamlı bir endüstri girişimi olan EDANA Sürdürülebilirlik Vizyonu'nu tanıtmak için seçildi.

EDANA Dış İlişkiler ve Sürdürülebilirlik Direktörü Gil Stevens, Sürdürülebilirlik Vizyonu hakkındaki düşüncelerini; “Bu Sürdürülebilirlik Vizyonu’nu oluşturmak için, sektörümüz için en belirgin sürdürülebilirlik konularını seçmemizi sağlayan değer zinciri ve dış ilgili taraflarla istişare içinde kapsamlı bir önceliklendirme analizi yaptık.” sözleriyle ifade etti.

Dört Ana Sürdürülebilirlik Alanı

Stevens, yeni vizyonun dört ana sürdürülebilirlik alanı etrafında toplandığının altını çizerek bu dört alanı şöyle sıraladı:

Sürdürülebilir tedarik zinciri: Tedarik zincirinde adil ve güvenli çalışma koşulları ve yeşil tedarikin teşvik edilmesi.

Eko-verimlilik: Düşük karbonlu üretim ve ürünler için kaynakları verimli kullanmak.

Güven oluşturma: şeffaflığı artırmak ve tüketiciler için kaliteyi korumak.

Sorumlu hurda: Tüm ilgili taraflara en uygun atık ve döngüsel ekonomi çözümlerinin geliştirilmesinde yer almak.

Vizyonun sunumuna, EDANA’nın üyeliğinde sürdürülebilir kalkınmanın performansına ve hedeflerine ilişkin kapsamlı bir genel bakış olan 5. EDANA Sürdürülebilirlik Raporu'nun piyasaya tanıtılması da eşlik etti.

Konferansın sonuna yaklaşılırken EDANA’nın Genel Müdürü Pierre Wiertz; “Acil sanayi eylemi raporundaki çağrımızın yanıtına şahit olmanın bizi rahatlattığını söyleyebilirim. Enerji, inovasyon, bağlılık gibi burada gördüğüm, toplumun en yakın zorluklarından birini ele almada lider bir rol oynamaya devam eden bu sektöre duyduğum güvenimi yineliyorum.” Yönetim Kurulu Başkanı Martin Rapp ise şu sözleri söyledi: “Üyemizin yarının zorlukları için bugünün çözümlerini bulma konusundaki bu önemli çabaları, oldukça basit bir şekilde ilham verici ve umarım bulaşıcıdır.” ifadelerini kullandı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.