Milano Unica Geleceği ve Geçmişi Bir Araya Getiriyor

Milano Unica'nın 2021 İlkbahar - Yaz trendlerinin sunumu için hazırladığı bir sonraki edisyonunun teması : “Gen Z _ Gen Geleceği: Kültür Dinamikleri 5.0”

  15 Kasım 2019 00:00 Cuma
Milano Unica Geleceği ve Geçmişi Bir Araya Getiriyor

Gen Z, antropologların, sosyologların ve psikologların, 1997'den günümüze kadar ki gençleri içine alan bireylerden oluşan Millennials sonrası, dijital yerlilerin nesline verdikleri takma ad olan “Generation Z” nin kısaltmasıdır. Dolayısıyla bu kuşak, doğuştan beri interneti ilk kez kullanan ve bilişsel yapı ile sözelleşmenin teknoloji (5.0) ile filtrelendiği geleceğin (Gen geleceği) neslidir.

Bu nesil, arkadaşlıktan çalışmaya, alışverişten eğlenceye, topluluk duygusundan sanal sosyalleşmeye, kendi kimliğini tanımlama ve paylaşma yöntemlerine kadar her tür ilişki ve deneyimi çevrimiçi yaşayan, sürekli olarak birbirine bağlı bir kuşaktır.

Çevre Sorunlarına Duyarlılar

Gen Z'nin çevre sorunlarından en çok haberdar olan nesil olduğunu, hatta bu neslin dünyadaki yeşil bilincini tetiklediğini ifade eden Milano Unica Başkanı Ercole Botto Poala, “Milano Unica'nın paylaştığı hissi veriyor. Şimdi yeşil vizyonun, çocuklarımız için gerçekten sürdürülebilir bir geleceği garanti altına almak için sorumlu bir şekilde hareket etmek için kurumsal kararların ve politikaların ayrılmaz bir parçası olmasını sağlamalıyız. İşte bu yüzden Milano Unica, bu değerleri yaymak için çaba sarf ediyor’’ dedi.

Paylaşım Özgüven Kazandırıyor

Milano Unica'nın SS 2021 eğilimlerini araştırmasına teşvik eden yeni ve etkileyici bir dünya, bir varsayımdan yola çıkarak başladığının altını çizen Milano Unica sanat direktörü Stefano Fadda, “Bugünün gençleri arkadaş grupları içinde, modaları, argoları ve tutkuları paylaştıklarında onay ve özgüven buluyorlar. Gen Z, geleceğin 5.0 teknolojisinin sofistike projeksiyonunu temsil ediyor, ancak aynı zamanda, takip ettiği davranış düzeyinde, insan doğuşundan beri aynı grubun dinamiklerini izliyor” şeklinde konuştu.

Sentez: Üç Yer İçin Üç Trend

Bu nedenle, Milano Unica'nın geleceği ve geçmişi bir araya getirme fikri, 5.0 teknolojisini kuzeyden güneye, bazı grupların estetik ve içerik özelliklerine sahip hale getirmesi, içine koyan yaratıcı ve kültürel bir sentez tanımlamasıyla oluştu. Mexico City, Los Angeles ve Papua Yeni Gine'de 3 sembolik yerde bildirilen gençlik estetiğini, atalarının grup duyarlılıklarıyla ilişkilendiriyor. Bu şekilde 2021 ilkbahar-yaz için 3 trend doğmuş oldu:

Meksika Şehrindeki Tropikal Rave: Meksika ritüelliğini, tarafların tekno tropik müziği ile birleştiriyor. Burada doğa, baskılar ve renkler için kahramandır.

L.A.'Deki Hindistan'da Chill Out Ina: Mahajah'lardan gelen baharat ve zenginliklerden oluşan hatıraları dalga tutkusu ve sörfün özgürleştirici enerjisiyle birleştiriyor. Bu temadaki stil, vegan dünyasının renkleri ve kaya ortamındaki dönüşümün dokunuşlarıyla sofistike, dekoratif.

Papua'da İngiliz Kulübü: Ateş halkının işçiliği ile İngiliz kulüplerine özgü terzilik geleneği arasında ideal bir karşılaştırma sunar. Konfor ve zerafet karması ve yüksek teknoloji ürünü kumaşlar ile ham doğal elyaflar arasındaki hibridizasyon, araştırma malzemelerinin önemini vurgulamaktadır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.