Mayer & Cie. 2019 Yılını Değerlendirdi

Mayer & Cie. (MCT) Albstadt merkezli yuvarlak örme makinesi üreticisi, 2019 yılını değerlendirirken ITMA katılımını da duyurdu.

  19 Nisan 2019 00:00 Cuma
Mayer & Cie. 2019 Yılını Değerlendirdi

Mayer& Cie’nin Genel Müdürü Benjamin Mayer, geçtiğimiz 12 ayı değerlendirirken; “2018 zorlu bir yıldı. Ticaret politikası gelişmelerinin satış gelirlerinde belirgin bir düşüşe yol açmasına kadar ilk yarıda kaldık. Bununla birlikte, satışlar genel olarak iyi geçti ve 110 milyon Avro seviyesinde küçük bir artış elde etmeyi bile başardık.” ifadesini kullandı.

Mayer & Cie, geleneksel olarak şirketin en önemli pazarlarından biri olan Türkiye'deki türbülanstan etkilendi. Yılın başında sipariş alımı en yüksek seviyedeydi, ancak Türk lirasındaki devalüasyon nedeniyle yalnızca ikinci yarıda çöktü. Ayrıca, ABD ile Çin arasındaki ticaret çatışması tüm küresel ekonomiyi sarstı. Tekstil ticaretindeki yansımalar çoktan aldı. Örneğin İran'la iş yapmak, potansiyel olarak güçlü bir tekstil ülkesi olan Mayer & Cie için ilginç bir pazar, ABD'nin yaptırımlarının yeniden uygulanmasıyla imkansız hale geldi. Benjamin Mayer, “2018, tekstil pazarının ve bununla birlikte yuvarlak örme makinelerine olan talebin art arda güçlü dalgalanmalara maruz kaldığını açıkça ortaya koydu” dedi.

2019'da Örgü Makineleri İçin Büyüme Potansiyeli

Halen yuvarlak örme makineleri için pazardaki düşüşün aksine, örgü makineleri için satış görünümü mükemmel. Benjamin Mayer, “Bugünün bakış açısından örgü makinelerinin üretimi 2020 yılının sonuna kadar tamamen dolu” diyor. Bu iş kolunda 2019’un 10 milyon Euro’nun üzerinde satış yapmasını öngörmektedir. 12 çalışandan oluşan Albstadt ekibinin 2019'da yaklaşık 40 örgü makinesi üretmesi planlanıyor. Yıl sonuna kadar, üretim ABD'nin bağlı kuruluşu Mayer Industries tarafından desteklenecek, çünkü talep mevcut Alman üretim kapasitesini aşıyor. Mayer & Cie.’nin amacı, örgü makinelerinde zaten çok iyi bir pazar konumu olan şeyi daha da geliştirmek. Albstadt'ta üretim kapasiteleri artırılacak ve kurum içi araştırma ve geliştirme departmanı kurulacaktır.

Yuvarlak Örgü Makineleri: Uzun Vadede Durağandan Yükselişe Geçecek

Yuvarlak örgü makinesi sektöründe, talepte yaşanan düşüş, çalışma süresi hesaplarının azaltılması gibi kurum içi tedbirlerle dengelenebilir. Mayer & Cie, gelişmelerin olumlu olduğu Özbekistan ve Bangladeş gibi ülkelere de bakıyor. Bir pamuk üreticisi olan Özbekistan, yerli tekstil üretiminin devlet tarafından yoğun olarak tanıtılması nedeniyle yuvarlak örgü makineleri için giderek daha ilginç bir pazar haline geliyor; Bangladeş yıllardır şirketin en önemli pazarlarından biri.

Mayer & Cie., Bu yıl haziran ayında Barselona'da düzenlenecek olan sektörün önde gelen ticaret fuarı ITMA'dan olumlu bir ivme bekliyor. Mayer & Cie'nin ticari fuar sunumunda spor ve spor giyim ve dijital müşteri hizmetleri üzerinde durulacak. “ITMA'nın bir tekstil endüstrisi toparlanmasına başlayacağını umuyoruz, çünkü prensip olarak hiçbir şey değişmedi. Dünyanın nüfusu artmaya devam ediyor ve insanlar jarse trikoyu tercih etmeye devam ediyor ”diyor Benjamin Mayer. Bu çerçevede, yeni yıla dair görüşü olumlu: “Tüm zorluklara rağmen 2019'u bekliyoruz, çünkü şirketimiz makine portföyümüz, kurumsal yapımız ve pazar konumumuz açısından iyi bir konumda”.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.