Makine İhracatında MAİB ve EİB’ten Güç Birliği

Türkiye’de yaşanan son ekonomik gelişmelerin ardından, ihracata katkı sağlamak adına MAİB ve EİB makine ihracatını arttırmak adına harekete geçti.

  24 Aralık 2018 00:00 Pazartesi
Makine İhracatında MAİB ve EİB’ten Güç Birliği

Türkiye’nin ihracatında önemli pay alan ürün grubundan biri olan tekstil makineleri, Türkiye’nin ihracatının artmasına katkı sağlayacak. Bu noktada, Türkiye’ye son 10 aylık dönemde yüzde 17’lik ihracat artış hızıyla 14 milyar dolar döviz kazandıran Makine ihracatçılarının 2023 yılı ihracat hedeflerine ulaşması için Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği (MAİB) ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ihracatı arttırmak adına güç birliği yapacak.

Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kutlu Karavelioğlu Türkiye’de üretim ve ihracat yapan 14.000 civarındaki makine ve makine aksamları ihracatçılarını temsil ettiğini dile getirdi. Başkan Kutlu Karavelioğlu, ayrıca Ege Bölgesinde toplamda yıllık 2,2 milyar dolarlık ihracat yapan 2.300’ün üzerindeki makine ihracatçılarıyla iletişimlerini güçlendirmek istediğini de vurguladı. Bu amaçla Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ile işbirliği yapmak istediklerini de dile getirdi.

Kutlu Karavelioğlu ve Eskinazi’den Yerli İhracata Destek

Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kutlu Karavelioğlu, MAİB Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu’nu ziyaret etti. Yapılan görüşmeler sonrasında EİB ve MAİB, yıllık 2,2 milyar dolar ihracata imza atan Egeli makine ihracatçılarının ihracat rakamlarını arttırmak için işbirliği kararı aldı.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, işbirliğine ilişkin; makine ihracatçılarının İzmir ve Ege Bölgesi’nde kümelenmiş durumda olduklarını ve Ege Bölgesinde niş işler yapan KOBİ niteliğinde çok başarılı makine üreticileri ve ihracatçıları bulunduğunu belirtirken, bölgedeki makine üreticilerinin ihracatçı kimlik kazanması için MAİB ile işbirliği yapmak istediklerini dile getirdi. Kutlu Karavelioğlu, tekstil makineleri ihracatını arttırmak amacıyla MAİB olarak yapacakları fuar ve ticaret heyeti organizasyonlarının Ege Bölgesinde daha etkin duyurulması için Ege İhracatçı Birlikleri’nden bu konuda destek talebinde de bulundu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.