Kurtul: Tercih Edilen Değil, Vazgeçilmez Olmayı Hedefliyoruz

“Tekstil sektörü hiç şüphe yok ki grubumuzun amiral gemisi” diyen İskur Grup Yönetim Kurulu Başkanı A. Kadir Kurtul, “Tercih edilen değil, vazgeçilmez olmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

  23 Eylül 2019 00:00 Pazartesi
Kurtul: Tercih Edilen Değil, Vazgeçilmez Olmayı Hedefliyoruz

1990 yılında A. Kadir Kurtul tarafından Kahramanmaraş’ta kurulan ve kısa zamanda üretim, sanayi ve pazarlama sektörlerinde kendisine iddialı bir konumda bulunan İskur Grup, Türkiye’nin en büyük 500 firması arasında yer alıyor. İlk olarak “pamuk”, “çırçır” ve “pamuk yağı” üretimiyle faaliyete başlayan İskur Grup, ağırlıklı olarak Kahramanmaraş’ta bulunan üretim tesisleri ile bölgenin kalkınmasında önemli bir rol oynuyor.

Türkiye tekstil sektöründe öne çıkan firmalar arasında gösterilen İskur Grup’un Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı A. Kadir Kurtul, tekstil sektöründeki faaliyetlerinin yanı sıra tekstil endüstrisinin gelişimine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Tekstil sektöründe iplik ve örgü kumaş üretimi alanlarında Türkiye’nin kapasite ve üretim performansı anlamında en büyük gruplarından biri olan İskur’un üretim faaliyetleri ile ilgili olarak A. Kadir Kurtul, “İskur Grup olarak farklı müşteri taleplerini karşılayabilecek ve yüksek kalitedeki ipliklerimizi kumaşa dönüştürebilecek denim dokuma, örme, boya terbiye ve konfeksiyon alanlarında entegre tesislere sahibiz. Bu bağlamda ürettiğimiz ürünler firmamıza ait olan dünya genelinde 15 farklı pazarlama ofislerinde pazara sunulmaktadır. Örme giyimde elastanlı süprem kumaşlardan, iki iplik, üç iplik interlok, punto Milano, punto di Roma gibi standart ürünler ile birlikte multifonksiyonel özelliklere haiz termal içlikler, ekolojik ürünler, denim efektli özel tasarımlar müşterilerimizden talep olarak gelmektedir. Aynı zamanda denim dokuma ürünlerimizde hem bayan hem de erkek giyim için birbirinden farklı liflerden elde ettiğimiz comfort ve power str ürünleri mavi, siyah, gri ve overdye renkleri ile çok yönlü bir şekilde üretmekteyiz.” dedi.

“Dürüstlük ve Samimiyet Ödün Vermediğimiz En Önemli Değerlerdir”

Üretimlerinin her aşamasında kaliteden ödün vermeden müşteri memnuniyetini ön planda tuttuklarının altını çizen Kurtul, “Müşterilerimizin beklentilerini tam olarak karşılayabilmek adına her zaman alt yapımızı yenilemeyi ve teknik kapasitesi yüksek tecrübeli çalışanlarımızla yolumuza devam etmeyi ilke edinmişizdir. Dürüstlük ve samimiyet ödün vermediğimiz en önemli değerlerdir ve İskur olarak olmazsa olmazımızdır. Bu motto ile başarı hikayelerimizde yer alan tüm çalışanlarımızda, ne mutlu ki işe karşı, kendine karşı ve diğer insanlara karşı dürüst ve samimiyetli yaklaşımların arttığını görmekteyiz.” dedi.

“Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Üretiyoruz”

Sürdürülebilir bir üretimin ve geleceğin önemine vurgu yaparak sözlerine devam eden Kurtul, “Biz sürdürülebilir bir gelecek için üretiyoruz. Bu anlamda tekstil ve enerji yatırımlarımızın tamamında yenilenebilir enerji, ekolojik ürünler ve proseslerin geliştirilmesine büyük önem göstermekteyiz. Bölgemizde kurduğumuz geri dönüşüm tesislerimizde, Kahramanmaraş ovasında, ekilen pamuk arazisinin %70’ine denk gelecek oranda pamuğu geri kazandırarak, susuz, mazotsuz ve topraksız üretmiş olduğumuz renkli pamuk elyaflarını boyarmadde ve kimyasal kullanmadan tekstil üretimine tekrar kazandırıyor ve gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için üretiyoruz.” dedi ve şu sözlerin altını çizdi: “İskur olarak tekstildeki entegre yapımızın getirdiği güçlü teknolojik alt yapımız ve sürdürülebilir yenilikçi ürün konseptlerimiz sayesinde tercih edilen değil vazgeçilmez olmayı hedeflemekteyiz.”

Tekstilde özellikle ihracat alanında Türkiye’nin en büyük iplik ve örgü kumaş üreticilerinden biri olduklarını belirten A. Kadir Kurtul; “Ürettiğimiz ürünlerin %50’sinden fazlasını ihraç ediyor ve bölgede istihdamın arttırılmasında ve sosyo ekonomik büyümenin ivmelenmesinde önemli rol alıyoruz. 2019 yılı içinde ihracat hedeflerimize ulaşmak ve müşterilerimizin çeşitlenen taleplerini karşılayabilmek adına tekstilde sıra dışı yenilikçi ürün konseptlerini geliştirerek yeni pazarlara girmeyi hedefliyoruz.”dedi.

4 Kıtada 30’u aşkın ülkeye ihracat gerçekleştiren İskur’un yurtiçi ve yurtdışındaki yeni yatırımları hakkında değerlendirmelerde bulunan Kurtul; “İskur Grup olarak 2019 yılı konsolide hedeflerimiz 230 milyon dolar olup, tekstil işletmelerimizde yenileme ve modernizasyon yatırımları planlamaktayız. Aynı şekilde ihracat yaptığımız ülkelere yenilerini eklemek için ulusal ve uluslararası fuarlara katılımlar gerçekleştirip hedeflerimizin sürekliliğini sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

“İnovasyon ve Ar-Ge’ye Büyük Önem Veriyoruz”

Günümüzün artan rekabetçi koşullarında küresel piyasalarda yaşanan krizleri aşabilmek, rakiplerin ucuz fiyat avantajı ile mücadele edebilmek için sektörün sıradan tekstil ürünleri yerine, katma değeri yüksek, yenilikçi ve tasarım üstünlüğüne dayalı özgün ürünlere yönelmesinin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Kurtul, firmanın AR-Ge çalışmaları hakkında şu açıklamalarda bulundu. “İskur Grup olarak İnovasyon ve Ar-Ge konularına büyük önem göstermekteyiz. Bu kapsamda 2018 yılında faaliyete geçen Ar-Ge Merkezimizde Tekstil, Makine, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri, Kimya ve Biyoloji gibi birçok farklı disiplinlerden araştırmacı arkadaşlarımız görev yapmaktadır. Merkezimizde halen devam eden 8 projemizden 6 tanesi TÜBİTAK tarafından destekli olarak yürütülmektedir. Üniversite-Sanayi işbirliğinin tesisi için birçok farklı üniversite ile birlikte ortak projeler sürdürmekte ve yenilerini de her geçen gün eklemekteyiz. İskur olarak Ar-Ge merkezimizde aynı zamanda geliştirdiğimiz projeleri inovasyona dönüştürebilecek ürün-geliştirme çalışmalarımızda mevcuttur. Bu bağlamda; askeri tekstiller, medikal tekstiller, teknik tekstiller, konfor tekstiller ve ekolojik tekstiller konseptlerinde katma değeri yüksek tasarım üstünlüğüne dayalı özgün ürünler geliştirmeye devam ediyoruz.”

“Tekstil Sektörü Hiç Şüphe Yok ki Grubumuzun Amiral Gemisi”

İskur makinelerinin sahip olduğu kalite belgeleri ve sertifikaları hakkında konuşan Kurtul, “Tekstil sektörü hiç şüphe yok ki grubumuzun amiral gemisi. İlk yatırımlarımıza başladığımız ve İskur’un bugünlere gelmesinde en büyük paya sahip. İskur Grup olarak tesislerimizde geri dönüşümden elde ettiğimiz elyafları ipliğe, kumaşa ve hazır giyime kazandırabilecek son teknoloji makine alt yapısına sahibiz. Üretimde makine yatırımlarında modernizasyon önceliğimiz ve Endüstri 4.0 uygulamalarına sahip otomasyon projelerimizle müşterilerimize daha hızlı ve kaliteli servis verme peşindeyiz. Bu bağlamda makine parkurlarımıza her geçen gün yeni teknolojileri eklemekte ve üretimde kalite standartlarını yükseltmek için bir çok belge ve sertifikaları dahil etmekteyiz.” dedi ve sertifika ve kalite belgeleri hakkında aşağıdaki belgeleri sözlerine ekledi:

  • ISO 5001 Enerji Yönetim Sistemi
  • ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi
  • GRS -Global Recyle Standard
  • Cotton USA Sertifikası, Supima Sertifikası, Oeko-tex Sertifikası, GOTS, Usterized Sertifikası, Belcora Sertifikası

İskur Grup’un üretime geçtiği 1990 yılından bu yana altyapı ve kapasite açısından zorlu rekabet koşullarına uyum sağlayacak son teknolojik yatırımları yapmayı ilke edindiğinden bahseden Kurtul, “Bu yatırımları yaparken hem üretim verimliliğini hem de son teknoloji olmasına özen gösteriyoruz. Tekstil sektöründe kullanılan makinalarda manuel olarak yapılan işlemleri ve işçi kaynaklı hatalarını azaltacak Endüstri 4.0 uygulamalı yatırımlar ve yenilikçi prosesler geliştiriyoruz.” dedi

“2018’de Olduğu Gibi, 2019 Yılında da Büyüme Grafiğimizi %20 Arttırmayı Hedefliyoruz”

Son olarak İskur Grup’un 2018 değerlendirmesi ve 2019’daki hedef ve beklentileri hakkında konuşan Kurtul, “İskur Grup olarak 2018 yılında verimli üretimi arttırmak adına Ar-ge ve Dijitalleşme konularında çok ciddi yol kat ettik. Hammadde girişinden teslimata kadar olan tüm süreçlerde dijital platformda izlenebilirliği sağlayarak üretimde %20 büyüme gerçekleştirdik. Endüstriyel üretimde derin bir bilgi birikimine sahip ekip arkadaşımızla, yalın üretim ve kalite güvence sistemlerini kullanarak sürdürülebilir bir büyüme başarısı sağladık. Bu başarımızı devam ettirmek için bünyemizde kurulan Ar-Ge Merkezimizde yenilikçi ve farkındalık yaratacak birçok projeler geliştiriliyor. 2018’de olduğu gibi, 2019 yılında da büyüme grafiğimizi %20 arttırmayı hedefliyoruz. Bu anlamda, verimlilik ve ürün kalitesinden ödün vermeden yenilenen teknolojileri bünyemize ilave ederek global bir şirket olma yolunda koşar adımlarla ilerliyoruz.” sözlerine yer verdi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.