Kaynağına İnerek İplik Hatalarından Kurtulun

Uster’in geliştirdiği kaliteyi iyileştiren, telefi azaltan ve performansı arttıran önleyici tedbirler almayı sağlayan üç özel Değer Modülünün tanıtımı ITMA 2019’da yapıldı.

  07 Ağustos 2019 00:00 Çarşamba
Kaynağına İnerek İplik Hatalarından Kurtulun

İplik üreticilerinin artık kalitelerini korumak için bobinlemede pahalı temizleyici kesmelerine bel bağlamalarına gerek yok. USTER® QUANTUM 3, bağlantılı zekada en üst düzeye ulaşıyor: iplik hatalarının kaynakta önlenmesi. Elyaf temizleme ve ring eğirmeden elde edilen veriler, tüm işletmenin optimizasyon potansiyelini ortaya çıkarmak için ipliğin %100'ünün hat üzerinden izlenmesi ile entegre edilmiştir.

USTER, ITMA 2019'da tanıtmış olduğu üç özel değer modülü geliştirmiştir, bu modüller kaliteyi iyileştirmek, telefi azaltmak ve performansı en üst seviyeye çıkarmak için önleyici faaliyetlere olanak tanımaktadır. Değer Modülleri, çok yönlü koruma sağlamak için harman hallaç, eğirme makineleri ve bobinlerdeki kalite sistemlerinden gelen verilerin kapsamlı bir analizini yapar ve böylelikle üretimden önce kötü kalitenin önlenmesi sağlanır.

Temizleyiciler, ipliklerdeki rahatsız edici hatalara ve aykırı değerlere karşı nihai güvencedir. USTER® QUANTUM 3’ün benzersiz teknolojisi, zaman içinde kendini kanıtlamış konsepti yerine getirdiği anlamına gelmektedir.

Her İki Uçta da Kirliliğin Üstesinden Gelme

İplik üreticileri, USTER® JOSSI VISION SHIELD elyaf temizleme sistemi ve USTER® QUANTUM 3 temizleyicilerinden edinilen bilgileri birleştirerek Total Kirlilik Kontrolünü uygulayabilir. Bu kanıtlanmış teknoloji, iplik üretim sürecinin her iki ucundaki yabancı maddeleri ortadan kaldırır, böylece üreticiler, kalan iplik kirliliğini kontrol altına alabilir ve gereksiz telefleri önleyebilir. Harman hallaçtaki kirlilik kontrolü; bobinlemede daha az kirlilik ve daha az kesime yol açar ve bu, nihayetinde hem iplikte hem kumaşta kirliliği azaltır. Telef seviyelerinin ve temizleyici kesmelerinin dengelenmesi, kaliteyi kontrol altına alır ve maliyetleri düşürerek tüm süreci optimize etmiş olur.

USTER Ring Eğirme Optimizasyonu (RSO), iplik üretimindeki en pahalı aşamada çalışarak, işletmelerin tek bir sistemle iplik eğirme ve bobinlemeden gelen kombine kalite verilerini analiz etmelerini sağlar. USTER® SENTINEL ve USTER® QUANTUM 3'ten gelen bilgiler RSO tarafından iyileştirmeler için geliştirilmiş seçeneklere çevrilirken, Roving Stop fonksiyonu hatalı iplik üretimine son verir. İplik üreticileri de ciddi verim artışından faydalanırken şikayet taleplerine karşı korunmuş olur.

Genişletilmiş Ring Eğirme Optimizasyonu için son teknoloji USTER® RSO 3D ile birlikte iyileştirme için daha da büyük bir potansiyele kavuşuluyor. Bununla her bir iğ pozisyonu için kalite verileri elde edilir. Tüm ring eğirme makinesinde kalite haritalama imkanı, aykırı kısım, bölüm veya iğlerin tanımlanmasına yardımcı olur ve bakım kararlarının alınmasına da yarım eder.

USTER® QUANTUM 3; Muratec QPRO EX / FPRO EX, Spin Inspector ve USTER® SENTINEL ile de sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Bu bağlantılardan elde edilen aykırılık kalite verileri, kalite probleminin tespit edildiği münferit iğ pozisyonlarında Roving Stop'u etkinleştirir – bu, USTER® QUANTUM 3'ün düşük kaliteli iplik üretimini nasıl önlediğini bir kez daha göstermektedir.

İplik Tahmini Sayesinde Şikayetleri Önleme

Şikayet gibi sorunların iplik sevk edilmeden önce önlenebilmesi için iplik üreticilerinin dokuma ve örme konusundaki kalite perspektiflerini anlamaları giderek daha önemli hale geliyor. USTER® QUANTUM 3'ü, USTER® TENSOJET ve USTER® QUALITY EXPERT ile birleştirmek; kolay anlaşılır bir derecelendirme sistemine dayanarak dokuma performansının doğru bir şekilde tahmin edilmesine ve 'müşteri bakış açısının' görülmesine yardımcı olur. Kumaş numunesi gerekmez ve test maliyetleri neredeyse sıfıra iner. Alınan geribildirimler de tahmin bilgilerinin hem çözgü hem de dokuma makinelerinde gerçek iplik davranışının doğru bir yansıması olduğunu göstermektedir.

Verimlilik Avantajı

Ring Eğirme Optimizasyon Değer Modülünün bir diğer avantajı, kops oluşum kalitesi üzerindeki etkisidir. USTER® QUANTUM 3'ten gelen iplik temizleyici verileri, USTER® QUALITY EXPERT'ın RSO Modülüne akar ve kapsamlı bir hız eğrisi analizi yapılır. Sonuçlar, iplik üreticilerini daha yüksek üretim verimi ve istenen kalite için en iyi makine ayarlarına yönlendirir. Bu da performans katsayısındaki kalite değişikliklerini azaltır ve ring iplik eğirme makinesinin genel performansını arttırır.

Tek bir akıllı sistem içinde USTER® QUANTUM 3, iplik üreticileri için hataların sadece temizlenmekten ziyade önlendikleri daha iyi kalite ve verimliliğin mümkün olduğu bir gelecek yaratma gücüne sahiptir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.