Itema Üretim Ağını Genişletiyor

Geniş ürün portföyü ve sürdürülebilir inovasyona olan bağlılığı ile tanınan Itema, Schoch’nın devralınmasına ilişkin sözleşme imzaladı.

  08 Kasım 2019 00:00 Cuma
Itema Üretim Ağını Genişletiyor

Dokuma makineleri, yedek parçalar ve entegre hizmetler dahil olmak üzere gelişmiş dokuma çözümleri üreten çok uluslu İtalyan şirket olan Itema, Schoch grubunun devralınmasına ilişkin anlaşmayı ilan etti. Devralınan Schoch grubu, merkezi İtalya'da (Ranica, Bergamo Bölgesi) ve Hindistan’da bulunan dünyanın önde gelen dokuma aksesuarları, parçaları ve diğer bileşenleri üreticisi olarak biliniyor.

Galaxy Projesi

Bu süreç, tüm tekstil tedarik zincirindeki stratejik çeşitliliklerin, dokuma makineleri bileşenlerinin geliştirilmesi için temel uzmanlık ve kaynaklar aracılığıyla entegrasyon sağlama gibi hedeflerin yer aldığı, 2017 yılında başlatılan Itema'nın Galaxy projesinin bir parçası olduğu bildirildi.

Lamiflex şirketinden alınan ana hisselerin 2017 yılında tamamlanması PMT (ex Panter)şirketi ve Schoch grubu ile imzalanan anlaşma, önemli dokuma makinesi aksesuarlarının sinerjik gelişimi ve ayrıca Schoch ticari ağının kayda değer bir takviyesi için daha önemli bir adımı temsil ediyor.

Itema, dünyadaki ilk üç atkı teknolojisi sağlayıcısı olarak hizmet veriyor. Rapier, air jet ve projectile gibi geniş bir ürün portföyüne sahip olan şirket, sürdürülebilir inovasyona olan bağlılığı ve dokuma makinelerindeki teknolojik ilerlemesiyle adından söz ettiriyor.

Itema KTM 2019’da

Üretim ağını geliştirmeye odaklanan Itema, Eylül ayında Kahramanmaraş’ta gerçekleşen KTM Fuarı’nda yeni nesil dokuma çözümlerini sektör uzmanlarına ve bölge temsilcilerine sergiledi. Şirketin dokuma teknolojilerinde öne çıkardığı yenilikleri ziyaretçiler tarafından merakla takip edildi. Bilol Mümessillik ile birlikte KTM Fuarı’nda yer alan Itema, son yıllarda geliştirdiği teknolojileri ve satış sonrası ortaya koyduğu üst düzey servis hizmetleri ile Türkiye pazarında öne çıkan firmalar arasında yer alıyor.

KTM’nin ilkinin düzenlendiği 2014 yılından bu yana düzenli olarak KTM Fuar’larında yer alan Bilol Mümessillik, özellikle Itema dokuma makineleri ile bölge tekstilcisinin ilgisini çekiyor. Bilol Mümessilik Genel Müdürü Galip Bilol, KTM 2019 Fuarı’nın bölge için önemli bir değer olduğunu vurgulayarak; “KTM Fuarı ilk günden itibaren gelişmeyi devam ettiren bir organizasyon. Hem makine imalatçıları hem de biz satış mümessilleri için önemi her geçen yıl artıyor. Gördüğüm kadarıyla bölge sanayicileri de bu fuarı takdir etmekteler. Zaten artan ilgi ve ziyaretlerden de bu çok net olarak görülüyor.” ifadelerini kullandı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.