İtalyan Tekstil Makinalarının Peru'ya İhracatı Arttı

Tekstil ve hazır giyim sektörü fuarı Expotextil Peru, 24 - 27 Ekim tarihleri arasında Lima'da gerçekleştirilecek.

  25 Ekim 2019 00:00 Cuma
İtalyan Tekstil Makinalarının Peru'ya İhracatı Arttı

Expotextil Fuarı’na, İtalyan tekstil makineleri üreticileri büyük bir katılım gerçekleştirecek. İtalyan Ticaret Ajansı ve ACIMIT (İtalyan Tekstil Makine Üreticileri Birliği) İtalyan pavilyonları içinde toplam 18 İtalyan firması temsil edilecek. Bu firmalar arasında Arioli, Biancalani, Bianco, Btsr, Danitech, Ferraro, Itema, Avukat, Marzoli, Mcs, Bayan Baskı Çözümleri, Proxima, Pugi Grubu, Ratti, Roj, Santex Rimar Grubu, Stalam ve Ugolini yer alıyor.

Peru'da tekstil ve konfeksiyon sektörü yerel ekonominin önde gelen sektörlerinden biri olarak biliniyor. Ülke dünyanın önde gelen alpaka elyaf üreticilerinden biridir. (bu elyafın dünya üretiminin % 95'ten fazlası Peru'da üretilmektedir). Özellikle ülkenin kuzey bölgesinde, pamuk yetiştiriciliği ve işlemesi de vardır. Ayrıca Peru’da yapılan ürünlerin miktarını ve kalitesini artırmayı amaçlayan hükümet programları bu sektörün büyümesini sağlıyor.

Konu ile ilgili olarak ACIMIT Başkanı Alessandro Zucchi, "Perulu tekstil endüstrisinin teknolojik olarak yenilenmesi çerçevesinde, Expotextil'deki İtalyan varlığı stratejiktir. Peru, rekabetçi kalmak istiyorsa, yerel sanayi makinelerini yenilemeli ve ürünlerinin kalitesini yükseltmelidir. Ayrıca İtalya'nın teknolojik teklifiyle gerçekleşen stratejik ortaklık, ithal ürünlere ilişkin rekabet edebilirliklerini artırmayı amaçlayan tekstil şirketleri için çok önemli.” dedi.

Peru'daki tekstil endüstrisi, İtalyan tekstil makine üreticileri ile devam eden işbirliğinden yıllar boyunca memnun kaldı. Peru, Güney Amerika'daki İtalyan satışları için dördüncü büyük pazardır. 2018'de, ülkedeki İtalyan tekstil makinaları satışı yaklaşık 10 milyon avro değerine ulaştı. Ayrıca, 2019 yılının ilk dört ayında İtalya'nın Peru'ya ihracatı, 2018'deki aynı döneme göre% 8 arttı.

ACIMIT, yaklaşık olarak % 83'ü ihraç edilen yaklaşık 2,5 milyar Euro değerinde makine üreten yaklaşık 30000 üretici (yaklaşık 12.000 kişi istihdam eden) içeren bir sanayi sektörünü temsil etmektedir. Yaratıcılık, sürdürülebilir teknoloji, güvenilirlik ve kalite, İtalyan tekstil makinelerini dünya çapında lider yapan özelliklerdir.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.