İskur Tekstil Yeni Ürün Gamı İle Premier Vision Paris’te

Türkiye’de iplik ve kumaş üretiminin yanı sıra ihracatında da önemli bir paya sahip olan İskur Grup, Premier Vision Paris’te katma değeri yüksek ürünlerini sergileyecek

  19 Şubat 2016 08:18 Cuma
İskur Tekstil Yeni Ürün Gamı İle Premier Vision Paris’te

İskur Tekstil AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Kurtul, 16-18 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek Premiere Vision Paris Fuarı’na yapacakları katılım ve Türkiye’nin kumaş ve iplik üretimindeki potansiyeli hakkında yayın grubumuzun sorularını yanıtladı.

İskur Grup’un Türkiye’nin önemli tekstil kuruluşlarından biri olarak üretim ve ihracat alanında önemli bir paya sahip olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Kurtul, grubun faaliyetleri ile ilgili “İskur, günümüzde ürünlerinin yüzde 70’inden fazlasını İtalya’dan Rusya’ya, Fas’tan Brezilya’ya, 4 kıtada 30’un üstünde ülkeye ihraç etmekte. İskur, TİM’in yaptığı ‘Türkiye’nin En Büyük 1000 İhracatçı Firması’ araştırmasında, 2014 yılı verilerine göre 127 milyon dolara yakın ihracat rakamıyla 114. sırada yer almış, tekstil sektöründe ise 5. büyük ihracatçı firma olma başarısını göstermiştir. Ayrıca, İstanbul Sanayi Odası’nın yaptığı ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ araştırmasında, 2014 yılı verilerine göre İskur Grup’un iki firması yer almıştır. Sektörde bizi rakiplerimizden ayıran en önemli özellik, bir yandan kurumsal bir yapı ve disiplin içerisinde amatör ruh ve heyecanla çalışırken, diğer yandan yeniliğe ve teknolojiye açık olmamız.” sözlerine yer verdi.

“Fuarlardaki İlgi Bizi Motive Ediyor”

İskur olarak, konusunda profesyonel tedarikçi ve müşterilerin buluştuğu Premier Vision Paris’e uzun yıllardır katılım sağladıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Kurtul, fuar hakkında sözlerini şöyle sürdürdü; “Premier Vision Paris, müşterilerimizle, yöneticilerimizle ve aynı yolda yürüdüğümüz sektördeki diğer firmalarla buluştuğumuz, dünya tekstilinin buluştuğu bir yer. Tüm moda akımlarını, yılın renklerini ve yeniliklerini görebildiğimiz, eksiklerimizi öğrendiğimiz, yeniliklerimizi sunduğumuz bir zirve. Fuarlar artık yalnızca tedarikçi ile müşterinin buluştuğu, siparişlerin yazıldığı yerler değil, yeni ufukların izlenebildiği yerler. Sadece tekstil sektöründe değil tüm sektörlerde fuarların sağladığı katkı yadsınamayacak kadar önemli. Şahsım ve kurumum adına fuarları önemsiyorum ve dünya ticaretindeki yerinin de önemli olduğuna inanıyorum. Firmamıza bu fuarlarda gösterilen ilgi, oldukça güzel ve yoğun. Bu da bizi daha da motive ediyor.”

İskur Grup Ürettiği İplik, Kumaş ve Konfeksiyon Ürünlerini Sergileyecek

Premier Vision Paris Fuarı’nda sergileyecekleri ürünler hakkında da bilgi veren Kurtul, “Fuarda,  kendi tesislerimizde open-end, ring ve airjet teknolojiler ile pamuk, viskon, polyester, tencel, modal ve benzer suni sentetik elyafları kullanarak elde ettiğimiz Ne 6/1’den-Ne 50/1’e kadar ekru, melanj, core spun ve flamlı ipliklerimizle birlikte, bu ipliklerimizden ürettiğimiz örme, dokuma, denim kumaşlarımızı sergileyeceğiz. Aynı zamanda kumaşlarımızdan ürettiğimiz ve kendi bünyemizde tasarladığımız konfeksiyon ürünlerimiz de yer alacak.”  dedi.

“Katma Değeri Yüksek Ürünler Üretmek Sektörü Daha Yukarılara Taşıyacak”

Türkiye’nin kumaş ve iplik üretimindeki potansiyeli hakkında da değerlendirmelerde bulunan ve katma değeri yüksek iplik üretiminin getirisinin daha yüksek olacağına değinen Kurtul,  “Türkiye’de iplik ve kumaş üretiminde artık ‘basic’ diye adlandırdığımız katma değeri düşük ürünlerden çıkılıp, ‘fancy’  katma değeri yüksek ürünler üretmeye doğru bir eğilim var. Zaten ülke olarak bizi sektörde daha yukarılara taşıyacak olmazsa olmaz model bu. Basic mallar özellikle uzakdoğu ülkelerinde çok daha ucuza üretilmekte. Getirisi de bir o kadar düşük. Ancak, özel mühendislik, işçilik ve tasarım gerektiren ürünlerin hem getirisi çok yüksek hem de pazarda rekabet avantajı var. Ayrıca ülkemiz gerek jeopolitik konumu, gerekse mühendislik ve işçilik kalitesiyle Avrupa moda merkezleri açısından son derece önemli bir noktada. Bu avantajımızı çok daha iyi kullanarak, ülkemizde dünyanın takip ettiği moda merkezleri oluşturmalıyız.” açıklamasında bulundu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.