Intertek Sürdürülebilir Kimyasal Uygulamaları Destekleyecek

Intertek; spor, tekstil ve ayakkabı tedarik zincirinde sürdürülebilirlik için Tehlikeli Kimyasalların Sıfır Atığı (ZDHC) Programına destek verdiğini açıkladı.

  18 Eylül 2017 01:00 Pazartesi
Intertek Sürdürülebilir Kimyasal Uygulamaları Destekleyecek

Dünya çapında birçok sektöre toplam kalite güvence tedarikçiliği yapan önde gelen global firma Intertek, tekstil, deri ve ayakkabı endüstrilerinde tehlikeli kimyasallardan sıfır atık sistemini geliştirmek için tasarlanmış olan Tehlikeli Kimyasalların Sıfır Atığı (ZDHC) Programına dahil olduğunu açıkladı. Intertek, katılımcı olarak programın tekstil, deri ve ayakkabı endüstrisinde tüketicileri, işçileri ve çevreyi korumak için uygulanan sürdürülebilir kimyasal uygulamaları destekleyecek.

Intertek, kimyasal yönetiminde sorumlu olan ve endüstri çapında değişimi yönlendirmek üzere birlikte çalışan 23 moda markası, 33 zincir ortaklığının yanı sıra 14 endüstri ortaklığının yer aldığı bu oluşuma dahil olmanın gurur verici olduğunu belirtti. Intertek Global Softlines Başkan Yardımcısı Calvin Yam; konuyla ilgili değerlendirmesinde, “Dünya genelinde birçok gıda markası ve perakendeci bu konuda bize güveniyor. ZDHC Programının bir üyesi olarak işbirlikçi bir uzman ve uygulayıcı topluluğuna dahil oluyoruz.” açıklamasına yer verdi.

Intertek, güvenlik, test, denetim ve sertifikasyon alanındaki deneyimini ve yeterliliklerini daha da artırmanın yanı sıra; hem tekstil hem de ayakkabı endüstrisinde moda perakendecilerinin ve markalarının ZDHC Program taahhütlerini yerine getirmeleri için kapsamlı çözümler sunuyor. Bu çözümler arasında: Tekstil ve ayakkabı üretim alanlarında atık su ve atık test ve numunelendirme hizmetleri, denetleme hizmetlerinde kimyasal yönetim sistemi, ZDHC akademisi için eğitim, kısıtlı madde listelerini üretim (MRSL) yönetimi ve testi, ZDHC sistemine veri katkısı bulunuyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.