Hindistan Tekstil Makine Üreticileri

Dünyanın en büyük tekstil ülkelerinden birisi olan Hindistan’da 600 makine üreticisi ve 1446 tekstil makine yedek parça üreticisi bulunuyor

  27 Ağustos 2015 09:15 Perşembe
Hindistan Tekstil Makine Üreticileri

Kurulu 37 milyon iğ ve rotor kapasitesi bulunan Hindistan tekstil sektörü, ucuz işgücü ve bol hammadde gibi avantajları ile dünyanın tekstil üretiminde önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Tekstil sanayiinin temel girdileri olan yün, pamuk ve ipek üretiminde önemli bir konumda olan Hindistan tekstil sektöründe özellikle iplik sanayisinde altyapı ve teknolojinin eski olması tekstil makine sektörü açısından önemli avantajlar yaratıyor.

Bu avantajları kullanarak son dönemde önemli bir gelişme gösteren Hindistan tekstil makine sektöründe faaliyet gösteren 600 makine üreticisi ve 1446 tekstil makine yedek parça üreticisi ile faaliyet gösteriyor. Tekstil makine üreticilerinin Hindistan Tekstil Makine Üreticileri Birliği (TMMA), Hindistan Tekstil Makinecileri Federasyonu (Faitma) ve Hindistan Aksesuar ve Tekstil Makine Üreticileri Derneği (ITAMMA) adlı üç adet örgütü bulunuyor.

Hint hükümetinin verdiği Ar-Ge ve Ür-Ge teşvikleri sayesinde önemli bir ivme kazanan Hindistan’ın önde gelen tekstil makine üreticileri ise:

Atee PL

1939 yılında kurulan ATEE PL; tekstil mühendisliği, basım ve paketleme çözümleri gibi alanlarda faaliyet gösteriyor. ATEE, tekstil makineleri ve aksesuarları anlamında sektöre kapsamlı makine tedariği sağlıyor. İplik eğirme, dokuma, örme, ıslak ve kuru terbiye, baskı, hazır giyim, ev tekstilleri, sentetik elyaf ve filamentler, halılar, teknik tekstiller ve non-wovenlar alanlarında servis ve tedarik hizmeti sağlayan ATEE, son dönemde nonwoven ve teknik tekstiller alanında sergilediği yenilikler, küresel piyasada da yakından takip ediliyor.

Bhagat

Hindistan’ın önde gelen tekstil makine üreticileri arasında yer alan Bhagat, sentetik yapılı ipliklere, doğal liflerden yapılmış olanların kıvrılma bükülme gibi fiziksel özelliklerini kazandırmak için ürettiği tekstüre ve dokuma tezgahları ile biliniyor. Ar-Ge faaliyetlerine özel bir önem gösteren Bhagat’ın ürettiği makineler dünyanın birçok önemli tekstil işletmesinde kullanılıyor.


Dhall

1959’dan beri ürettiği tekstil makineleri ile sektöre hizmet veren Dhall, ürettiği tekstil terbiye makineleri ile sektörde önemli bir yere geldi. Kaliteli ve düşük maliyetli üretimi proseslerini gerçekleştiren makineler üreten Dhall, Türkiye’de Çağ Tekstil, Evin Tekstil, Sole Tekstil ve Nurka Tekstil’de çalışan makineleri bulunuyor.

Jupiter

1973 yılında Hindistan’da kurulan Jupiter, indigo boyama, haşıl ve çözgü sistemleri konusunda dünyanın önde gelen üreticileri arasında yer alıyor. Bünyesinde bulunan 100’den fazla mühendisle Ar-Ge ve Ür-Ge faaliyetlerine büyük önem veren Jupiter, verdiği servis ve yedek parça hizmetleri ile sektörde önemli bir konuma geldi. Türkiye’de de önemli bir pazar payına sahip olan Jupiter,

LMW

Hindistan merkezli olan Lakshmi Machine Works, harman hallaçtan ringe kadar kadar bütün süreçleri üreten, dünyadaki iki firmadan birisi olarak hizmet veriyor. Hindistan iplik eğirme makineleri endüstrisinde yüzde 60’lık bir pazar payına sahip olan LMW, ürettiği makinaları için gerekli olan apron, bilezik, iğ, manşon, kopça, tarak teli, elektrik motorları gibi donanımları kendisi üretiyor. Bu şekilde maliyetlerini düşüren LMW, ürünlerini Türkiye, Endonezya, Bangladeş, Pakistan, Tayland, Vietnam, Nepal, İran, Özbekistan, Afrika ve Meksika’ya ihraç ediyor.

Mohler Machine Works

Hindistan’ın önde gelen tekstil makine ve aksesuar üreticilerinden olan Mohler, iplik ve dokuma işletmeleri için gezer temizleyici ve üfleyici üretiyor. Tekstil sektöründe kullanılan tüm kovaları, ring ve finisör masuraları ve dokuma için bazı aksesuarları da üretim yelpazesinde bulunan Mohler, performans ve fiyat avantajı gibi nedenlerle kısa sürede büyük bir müşteri kitlesi kazandı. Türkiye pazarında da önemli bir yere sahip Mohler, ürettiği ürünlerin yüzde 60’ını ihraç ediyor.

Mrs Bearings

Ring, fitil, bobin, büküm makinesi ve dokuma tezgahları için özel rulmanlar üreten MRS Bearings, Hindistan’ın önde gelen tekstil yan sanayi üreticilerinden birisidir. 1992 yılında kurulan MRS, 50 bin metrekare kapalı alanda sürdürdüğü üretimini, kaliteli üretimi ile devam ediyor.

Prashant

1975’te Hindistan’da kurulan Prashant, konik çözgü, seri çözgü ve pamuk haşıl makineleri üretmektedir. Ar-Ge ve Ür-Ge süreçlerine verdiği önem ile etkinlik alanını hızla arttırıyor. Türkiye’de de önemli bir satış ağına sahip olan Prashant, sektöründe Hindistan’ın lider firmasıdır.

Perfect Equipments

Manşon taşlama makinası, manşon takma, çıkarma, shore ölçme, manşon mili yağlama ekipmanı, keçe temizleme, tarak teli bileme ekipmanları, manşon için ultra violet makineleri üreten Perfect Equipments, 1999 yılında kuruldu. Ürettiği yüksek verimli ve uygun maliyetli makineleri ile Hindistan içi ve uluslararası pazarlarda talep ediliyor.

Precitex

Kısa ve uzun elyaf iplikçiliği için her cins apron ve manşon üreten Precitex, Hindistan’ın önde gelen tekstil yan sanayi üreticilerindendir. Tüm dünyada yaygın satış ağı ile hizmet veren Precitex, Türkiye’de de aranan markalar arasında yer alıyor.

Premier Evolvics

Schlafhorst AC5, Murata C21, Savio Polar, Orion, Espero için yabancı elyaf +PP+IPI elektronik iplik temizleyici IQON, pamuk elyafı test cihazı, iplik düzgünsüzlük ve mukavemet test cihazları üreten Premier Evolvics, ayrıca harman-hallaç için yabancı elyaf ayırıcı da üretiyor.

Sara Elgi

Gezer Temizleyici alanında üretim yapan Sara Elgi, alanında yaptığı inovasyonlarla bu alanda dünyanın önde gelen firmaları arasında yer alıyor.

Siyaraam

1978'de kurulan Siyaraam, iplik makineleri üretiyor. Sürdürülebilirliğe verdiği önemle dikkat çeken Siyaraam, Ne 12-160 numara aralığındaki tüm klasik ipliklere uygun makineler üretiyor. Üretimini yaptığı makinelerde CO2 emisyonu yılda 54 ton azaltan Siyaraam, bu sayede dünyaya geleceğe verdiği değer ile öne çıkıyor.

Vetal Electronic

Tekstil sektörü için pamuk yabancı madde temizleme cihazları üreten Vetal, bu alanda Hindistan’ın en önde gelen kuruluşlarından birisi.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.