Has Group, 2016’da Yatırımlarına Devam Edecek

Has Group’un 2016 hedeflerini paylaşan Yön.Krl. Üyesi Ayça Hasbay; “Yatırım çalışmalarımız ve Ar- Ge faaliyetlerimiz bu yıl da devam edecek. Öğrenciler için ise, ‘Has Group Akademi’ adlı bir projeye başladık.” dedi

  28 Ocak 2016 09:00 Perşembe
Has Group, 2016’da Yatırımlarına Devam Edecek

Yönetim Kurulu Üyesi Ayça Hasbay, Has Group’un 2016’da birçok yeniliğe imza atacağının sinyallerini verdi. Firma olarak yatırım çalışmalarına ve Ar-Ge faaliyetlerine 2016 yılında da devam edeceklerini belirten Hasbay, “Has Group Akademi” kurmayı hedeflediklerini söyledi. Projeyi anlatan Yönetim Kurulu Üyesi Hasbay, “Sadece teknolojiye, üretime, değil; yetişmiş insan gücüne de çok ihtiyaç var. Has Group Akademi’de birçok üniversiteyle ortak çalışmalar yürüterek öğrencilere destek olmayı ve öğrencilerin stajlarını Has Group bünyesinde yapabilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Sanayi ve üniversite işbirliğinin sektörümüze katacağı değere çok inanıyoruz. Aslında ülkemizde her tip sanayi ve endüstri üretim sektörlerinde bu tarz yatırımlarında yapılması gerekli.” diye konuştu.

“Has Group olarak ITMA’da Farkımızı Ortaya Koyduk”

Has Group, İtalya’nın moda kenti olarak bilinen Milano’da Tekstil ve Konfeksiyon Makineleri Fuarı’na (ITMA) katıldı. Dört yılda bir düzenlenen bu fuarda firmanın farkını ortaya koymayı amaçladıklarını kaydeden Hasbay, tüm makine hatlarını sanal gerçeklik ortamına aktardıklarını söyledi. Fuar çalışmalarını paylaşan yönetim kurulu üyesi, hazırladıkları görsel şovu anlattı: “Ziyaretçilerimizin karşısına görsel bir teknolojik şov ile çıktık. Bu sayede sanal gerçeklik (TRwall™) sistemi ile tüm makine hatlarımızı, gerçekmiş gibi fuar alanımızda gösterme şansımız oldu.  Bu süreçte Has Group ve İnfotron verimli bir işbirliği yürüttü. Türkiye’de daha önce eğitim amaçlı kullanılan bu sistem ilk defa bir fuarda kullanılmak üzere hazırlandı. İzleyenler bu sayede üretim döngüsünü deneyimlemiş oldu. Sistem, birden çok duyuya hitap ederek gerçeklik olgusunun sanal ortama taşınmasını sağladı. Fuarda bu ayrıcalığımız firmamıza büyük katkı sağladı.”

Ayça Hasbay: Sektörümüzde Dünya İkincisiyiz

Tekstil finisaj makineleri üretimini yapan Has Group, örgü, dokuma, denim, ev tekstili, teknik tekstiller ve halı ürün grupları için, her ihtiyaca özel geliştirilen makinelerin üretimini gerçekleştiriyor. Müşteri memnuniyetinin firma için önemini vurgulayan Hasbay, inovatif ve teknolojiyi takip eden bir yapıya sahip olduklarını belirtti. Yönetim kurulu üyesi konu hakkında; “Has Group, sektöründe dünya ikincisi olarak sesini duyurmayı başardı. Bir Türk firması olarak bundan gurur duyuyoruz. Firmamız, sadece üretmiyor, bunun yanı sıra kurulum ve satış sonrası servis hizmetlerini de sağlıyor. Zira müşteri mutluluğu ve tatmini bizim için çok kıymetli. Özel projeler departmanımızla müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda bilgi ve tecrübemizle projelendirerek üretmeyi misyon haline getirdik.” dedi.

1453993268_vdma.jpg

“‘Tailor Made’ ifadesi tam bizi anlatıyor”


Yeni pazarlar için stratejiler geliştirdiklerini ifade eden Yönetim Kurulu Üyesi Hasbay, Has Group’un yüzde 50’lik bir oranla ihracat potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Hasbay; “Biz kendimizi bir nevi terzi gibi görüyoruz. ‘Tailor Made’ ifadesi tam bizi anlatıyor. Çünkü her müşterinin talep ettiği kumaş ve kalite farklı olduğu için müşterilerimize özel tasarımlar yapıyoruz. Ayrıca bu yıl Has Group için çok önemli bir aşama daha kaydettik.  Avrupa Birliği’nde çok önemli bir pozisyona Türk firması olarak dâhil olduk. Alman Üreticiler Derneği VDMA’ya kabul edilen ilk ve tek Türk şirketiz. Dünya devlerinin de içinde bulunduğu bu federasyonda yer alan tek Türk firması olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.

1453993132_has-team.jpg


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.