Sürdürülebilir Polyester İplik Üretimi için WINGS FDY Teknolojisi

İplik pazarındaki rekabetin sonucu olarak ortaya çıkan maliyet baskısı sağlam yapı tarafından karşılanıyor.

  03 Nisan 2024 08:33 Çarşamba
Sürdürülebilir Polyester İplik Üretimi için WINGS FDY Teknolojisi

Hindistan Surat'taki İpek Yatağı Fabrikaları'ndaki yeni polyester iplik üretim tesisinin başarıyla devreye alınmasıyla Oerlikon Barmag, İsviçreli Oerlikon Industrial Group şirketinin haklı olarak dünyanın önde gelen sentetik elyaf tesisleri tedarikçilerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Şu anda toplam 216 WINGS FDY iplik eğirme ünitesine sahip olan polyester iplik eğirme fabrikasının dönüşümü ve yeni inşası, Almanya'dan ve hepsinden önemlisi Hindistan'dan uzmanlarla yakın iş birliği içinde yürütülen kapsamlı mühendislik çalışmaları ile birlikte gerçekleştirildi.

Oerlikon Polimer İşleme Çözümleri CEO'su Georg Stausberg, "Başka bir başarılı müşterimiz olan İpek Yatağı Fabrikaları’nı WINGS FDY teknolojimizle ekipmanlandırmış olmaktan özellikle mutluyuz" diye açıkladı. "Yeni, en son teknolojiye sahip iplik eğirme fabrikasının, en yüksek taleplere yönelik polyester iplikleri ekonomik açıdan cazip bir şekilde üretebileceğinden ve bunların küresel pazarın yanı sıra Hindistan pazarına da sunulabileceğinden eminiz. İpek Yatağı Fabrikaları’nı başarıyla devreye almalarından dolayı tebrik ediyor ve onlarla gelecek için en iyi dileklerimizi paylaşıyoruz" diye devam etti Stausberg.

İpek Yatağı Fabrikaları Private Limited'deki (GSMPL) FDY iplik genişletme projesi, vizyoner Başkanı Dr. Purnendu Chatterjee'nin liderliğinde The Chatterjee Group (TCG) tarafından tekstil sektöründe hızlı ilerleme döneminin başlangıcını işaret ediyor. Jolwa'daki yüksek kaliteli polyester cips, POY, FDY ve diğer uzman iplikler üreten son teknolojiye sahip üretim tesisi ve çağdaş bir sari ve giysi malzemesi yenilikçi koleksiyonuna sahip ikonik Garden Vareli markasının yanı sıra Chatterjee Group tarafından dünya çapında 8 milyar dolarlık yatırımla gerçek anlamda Yarının Bahçesi yaratılıyor. MCPI Whole Time Director ve CEO'su D.P.Patra, "MCPI ve GSMPL olarak, TCG Başkanı Dr. Purnendu Chatterjee'nin güçlü tekstil vizyonunu gerçekleştirmeye kararlıyız" dedi.

Oerlikon Barmag WINGS FDY ile polyester iplik üretimi neyle ilgili?

İplik üretme prensibi her zaman aynıdır: iplik eğirme pompaları, plastik eriyiği son derece yüksek basınç altında mikro-hassas nozüller aracılığıyla basınçlar, elde edilen filamentler iplik ilmeklerine demetlenir, godeler üzerine gerilir ve bir sarım başlığı tarafından sarılır. Bu prensibe güvenilir bir şekilde hâkim olmak için yüksek hassasiyetli ve son derece istikrarlı bir teknoloji gereklidir. Bu makineler gece gündüz, her yıl kullanılmaktadır. İplik eğirme işlemi sırasında en ufak bir hatanın daha sonra düzeltilmesi mümkün değildir.

Tekstil ve Teknik İplikler için Hassas Süreçler

Oerlikon Barmag sistemleri, tekstil ve teknik iplikler üretimine yönelik hemen hemen tüm süreçlerde uzmandır ve yaygın olarak kullanılan polimer polyester, poliamid 6 ve 6.6 veya polipropilenleri eğirir. İpek Yatağı Fabrikaları, tamamen çekilmiş ipliklere (FDY) odaklanıyor. Daha fazla bitirme işlemi yapılmadan tekstil yüzeylerine işlenirler. Tamamen çekilmiş iplikler, tekstillerin sorunsuz bir şekilde salımı veya kayması gereken her yerde kullanılır.

FDY Üretimi için Sürdürülebilir Çözümler

Oerlikon Barmag bu alanda teknoloji lideridir. WINGS konsepti geleneksel FDY iplik eğirme sistemlerinin sınırlarını aşıyor. WINGS, optimize edilmiş üretim süreçleri, düşük atık oranları ve yaklaşık yüzde 30 oranında azaltılmış enerji tüketimi anlamına gelir. Yüksek iplik kalitesi şarttır. Bu öncü teknoloji, polyester ve poliamid için FDY işleminde kullanılabilir.

Oerlikon Barmag'ın WINGS teknolojisi artık FDY premium segment ipliklerin üretiminde İpek Yatağı Fabrikaları’nı destekliyor- iplik eğirme pompaları, iplik eğirme leventleri ve çapraz akışlı söndürmeye kadar iplik eğirme paketleri gibi yüksek performanslı iplik eğirme bileşenleri ve 216 WINGS sarıcı, İpek Yatağı Fabrikaları’nda mevcut bir polikondensasyon sisteminin aşağı akışlı doğrudan iplik eğirme sürecine dâhil oldu. Bunun nedeni ipliğin kalitesinin iplikhanede belirlenmesidir.

İplik pazarlarındaki rekabet şu anda İpek Yatağı Fabrikaları için de olağanüstü derecede güçlü. Sonuç: sürekli artan maliyet baskısı. Çözüm: Optimize edilmiş üretim süreçleri, ekonomik sistemler, sürdürülebilir teknolojiler. Oerlikon Barmag WINGS FDY teknolojisi tüm bunları sağlıyor. Verimlilik WINGS'in temel özelliğidir: Sarıcı tamamen yerden çalıştırılabilir. Tüm çalıştırma elemanları göz hizasındadır. Sonuç olarak bu, beslenme için gereken süreyi %25-40 oranında azaltır; bu da en yüksek kalitede FDY ipliğinin üretilebileceği ve her şeyden önemlisi atık oluşmadığı bir süre zarfında gerçekleşir.

Oerlikon Polimer İşleme Çözümleri Bölümü Hakkında

Oerlikon, kapsamlı polimer işleme tesisi çözümleri ve yüksek hassasiyetli akış kontrolü bileşen ekipmanlarının lider tedarikçisidir. Bölüm, polikondenzasyon ve ekstrüzyon hatları, sentetik elyaf filament eğirme çözümleri, tekstüre makineleri, BCF ve kesikli elyaf hatlarının yanı sıra nonwoven kumaşlar üretim sistemleri sağlıyor. Ayrıca enjeksiyon kalıplama endüstrisi için gelişmiş ve yenilikçi sıcak yolluk sistemleri ve çok boşluklu çözümler geliştirir ve üretir. Sıcak yolluk çözümleri, otomotiv, lojistik, çevresel, endüstriyel uygulamalar, tüketim malları, güzellik ve kişisel bakım ve tıp dâhil olmak üzere iş sektörlerine hizmet vermektedir. Ayrıca Oerlikon, tekstil, otomotiv, kimya, boya ve cila endüstrileri için özelleştirilmiş dişli ölçüm pompaları sunmaktadır. Mühendislik yetkinliği, döngüsel ekonomi yaklaşımıyla tüm polimer işleme değer zinciri için sürdürülebilir ve enerji verimliliğine sahip çözümleri destekler. Oerlikon Polimer İşleme Çözümleri Bölümü, teknoloji markalarıyla – Oerlikon Barmag, Oerlikon Neumag, Oerlikon Nonwoven Kumaşlar ve Oerlikon HRSflow– yaklaşık 120 ülkede üretim, satış, dağıtım ve servis organizasyonlarıyla müşterilerine hizmet vermektedir. Bölüm, merkezi İsviçre'de bulunan ve 13.000'den fazla çalışanı olan ve 2022'de 2,9 milyar CHF satış gerçekleştiren halka açık listelenen Oerlikon Grubu'nun bir parçasıdır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.