Sun Tekstil, Türkiye’nin En Etik Şirketlerinden Seçildi

Sun Tekstil, Etik Değerler Merkezi Derneği (EDMER) tarafından “ETİKA 2022 Türkiye Etik Ödülleri”ni almaya hak kazandı ve üst üste 9. kez “ETİKA Türkiye Etik Ödülü”ne layık görüldü.

  14 Şubat 2024 08:45 Çarşamba
Sun Tekstil, Türkiye’nin En Etik Şirketlerinden Seçildi

ETİKA Türkiye 2022 Etik Ödülü, Etik Değerler Merkezi'nin altı farklı kategoride yaptığı değerlendirme sonucunda uluslararası etik standartlara göre yapılması gereken etik uygulamalara uygunluğunu ortaya koyan şirketlere veriliyor. Her sene gerçekleştirilen çalışmada, Türkiye’nin en etik şirketleri seçiliyor.

Sun Tekstil, “ETİKA Türkiye Etik Ödülleri” çalışmasına bu yıl da katılarak “ETİKA 2022 Türkiye Etik Ödüllerini” almaya hak kazanan şirketler arasında yer aldı. Sun Tekstil bu ödülle birlikte üst üste 9. kez “ETİKA Türkiye Etik Ödülü”ne layık görülmüş oldu.

‘’Sadece Üretmek ve Satmak Yeterli Değil’’

Sun Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Melis Vekiloğlu, 9.kez ödüle layık görülmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, “Günümüzün küreselleşen ve küçülen dünyasında, kurumların varlıklarını sürdürmeleri için sadece üretmek ve ürettiğini satmak artık yeterli değil. Bunun yanında, kurumların iş ve sosyal çevrelere karşı duyarlı olma sorumluluklarının olması ve bu sorumlulukları etik yaklaşımlar çerçevesinde yerine getirmesi gerekiyor. Değerlerimiz ve kurum kültürümüzle şekillenen kurumsal yapımızın temelinde etik ilkelerimiz yer alıyor. Uzun yıllardır devam eden sosyal uygunluk ve etik uyum uygulamalarımızı 2021 yılında oluşturduğumuz Etik Kurul ile güçlendirerek tüm faaliyetlerimizde etik ilkelere uyumu garanti altına aldık. Sun Tekstil olarak, işimizi yaparken attığımız her adımda etik ilkelerimizin ışığında ilerliyoruz. Hem yerel hem de uluslararası kanun ve kurallara uygun olarak çalışırken kendi etik kurallarımız içerisinde hareket etmeye de özen gösteriyoruz. 9. kez üst üste aldığımız bu ödül, etik değerlerimize bağlılığımızı kanıtlarken, bizleri gururlandırarak mutlu etti.” şeklinde konuştu.

Sun Tekstil A.Ş. Hakkında

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içerisinde 381’nci sırada yer alan Sun Tekstil, kurulduğu 1987 yılından bu yana hazır giyim perakende sektöründe faaliyet gösteren global markaların çözüm ortağı olarak kadın giyim koleksiyonları tasarlıyor, üretiyor, tedarik ve satışını gerçekleştiriyor. İzmir ve Manisa’daki iki üretim tesisi ve konfeksiyon tedarikçileri aracılığıyla ayda 2.5 milyon adeti aşan ürüne imza atıyor, 1500 yeni tasarım geliştiriyor ve üretiminin yüzde 90’dan fazlasını ihraç ediyor. Hizmet sunduğu markaların global ağıyla birlikte ürünleri 100’e yakın ülkede tüketicilerle buluşan Sun Tekstil’in kumaş üreten Ekoten Tekstil unvanıyla İzmir’de ve Sun Textile LTD UK unvanıyla İngiltere’de kurulmuş iki bağlı ortaklığı bulunuyor.  Sun Tekstil 20 Mayıs 2022’de Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görmeye başlamıştır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.